Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Οι Τούρκοι μετέτρεψαν ακόμα μία Εκκλησία σε τζαμί και ο Ερντογάν το "πανηγυρίζει"


Άλλη μία ιστορική εκκλησία στην Τουρκία μετατράπηκε σε τζαμί και ο Ερντογάν καμαρώνει. Πρόκειται για την Αγία Σοφία στο Ερεγλί, πρόκειται για την ελληνική πόλη Ηράκλεια.


 Είναι η 9η εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Σοφία που οι Τούρκοι την μετατρέπουν σε τζαμί αν και ήταν λατρευτικός χώρος των χριστιανών, παραβιάζοντας κάθε έννοια σεβασμού και θρησκευτικής ελευθερίας στην χώρα όπου προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς στην πλήρη ισλαμοποίησή της.
Όπως τονίζει ο Τούρκος ιστορικός ερευνητής Ρετζέπ Τσετίν, που έκανε και την παρουσίαση του νέου τζαμιού, είναι «πολύ σημαντικό γιατί η Αγία Σοφία του Ereğli είναι η ένατη κατά σειρά Αγία Σοφία που μετατρέπεται σε μουσουλμανικό τέμενος και ακολουθεί, την μετατροπή σε τζαμιά της Αγίας Σοφίας της Νίκαιας, όπου όπως είναι γνωστό είχε γίνει η οικουμενική σύνοδος και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας».
Για να καταλάβετε την ιστορική σημασία, η Αγία Σοφία της Ηράκλειας είναι πιο παλιά ακόμα και από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό, η Αγία Σοφία του Ερεγλί χτίστηκε την εποχή του Θεοδοσίου του δευτέρου, δηλαδή την περίοδο 408-450 μ.Χ.
Την περιοχή έπεσε στα χέρια των Οθωμανών όταν σουλτάνος ήταν ο Ορχάν Γκαζί.
Για αυτό και τώρα δόθηκε το όνομά του στο τζαμί.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Πηγή

4 σχόλια:

  1. Χαρά πού θά κάνουν οί τουρκόσποροι αντίχριστοι πού κοροιδεύουν οτιδήποτε έχει σχέση μέ τήν Ορθοδοξία..........χαρείτε καθήκια! Όλα δείχνουν ότι ή αντίχριστη εποχή πού διανύουμε, είναι ειδικά φτιαγμένη στά μέτρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΑΔΙΑ ΜΕΓΑΛΕ.ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΤΖΕΡΩΝΥΜΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

      Διαγραφή
  2. 12:56 ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΡΑΣΣΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Κ ΔΊΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Κ ΑΣΕ ΤΟ ΤΡΌΛΑΡΙΣΜΑ.Ο ΟΛΥΜΠΊΟΣ ΑΔΥΝΑΤΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ?ΠΟΛΥ ΝΕΚΤΑΡ Ο ΤΥΠΟΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΕΣ..ΒΑΓΓΕΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί έπαθες αντίχριστε 12.56 δαιμονίστηκες? Εγώ τού τζερόνυμου δαιμονισμένε, εάν τόν συναντήσω εμπρός μου, θά τού ρίξω μία ροχάλα. Δέν προσκυνάω προδότες-ανθέλληνες, γι αυτό μήν μού λές τί θά κάνω. Κοίταξε νά διορθώσεις τά ψυχικά σου χάλια, καί όταν θά βλέπεις χριστιανικό άρθρο προσπέρασέ το, δίχως νά δαιμονίζεσαι. Χαλιέσαι δίχως λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή