Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθη δημοσιογράφος στην Τουρκία λόγω «εύλογης υποψίας»!


Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Συνελήφθη ο πρώτος δημοσιογράφος στην Τουρκία με την δικαιολογία της ...«εύλογης υποψίας», του νέου ''φρούτου'' περιορισμού των ελευθεριών που καθιερώθηκε στην <<Ερντογανική>> Τουρκία!
Πρόκειται για τον  κ. Αϋτεκίν Γκεζιτζί, δημοσιογράφο από τα Άδανα που συνελήφθη εξαιτίας αναρτήσεων του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με επικριτικό προς την κυβέρνηση περιεχόμενο, γράφει η Hurriyet Daily News. 

Το νέο ''πακέτο δικαιοσύνης'' όπως βάφτισε η τουρκική κυβέρνηση τους πρόσφατους περιορισμούς , υποβλήθηκε για έγκριση από το Κοινοβούλιο πριν μερικές ήμερες από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, που το παρουσίασε στις 15 Οκτωβρίου, το <<νέο πακέτο>> περιέχει 35 διατάξεις που περιορίζουν περαιτέρω τις ελευθερίες με αλλαγές που προωθεί στον Αντι-τρομοκρατικό Νόμο και στον Ποινικό Κώδικα. 

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νόμου που παρουσιάστηκε από μερίδα του τύπου : 

Ο ισχύων Ποινικός Κώδικας στην Τουρκία προβλέπει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδοθεί ένα ένταλμα έρευνας είναι η ύπαρξη «ισχυρής υποψίας που να στηρίζεται σε συγκεκριμένες αποδείξεις». Σύμφωνα με την τροποποίηση που προώθησε η κυβέρνηση, αρκεί να υπάρχει «εύλογη αμφιβολία που να στηρίζεται σε συγκεκριμένες αποδείξεις».

Ο ισχύων Ποινικός Κώδικας επιτρέπει την κατάσχεση περιουσίας και τον (περιορισμό) δικαιωμάτων για εγκλήματα που σχετίζονται με «ένοπλες οργανώσεις» και με «παροχή οπλισμού σε ένοπλες οργανώσεις». Σε περίπτωση που περάσει η τροποποίηση, τότε η κατάσχεση της περιουσίας και ο (περιορισμός) των δικαιωμάτων πέρα από τις ανωτέρω δύο περιπτώσεις θα περιλαμβάνουν επίσης και εγκλήματα όπως η παραβίαση του Συντάγματος, εγκλήματα κατά του νομοθετικού σώματος, εγκλήματα κατά της κυβέρνησης, ένοπλες εξεγέρσεις κατά της κυβέρνησης και συνέργεια σε έγκλημα. 

Σε περίπτωση που ένας δικαστής, έπειτα από πρόταση του εισαγγελέα, αποφασίσει ότι το περιεχόμενο του φακέλου ενός κατηγορούμενου θέτει σε κίνδυνο τους σκοπούς της έρευνας, τότε θα απαγορεύεται η πρόσβαση στον κατηγορούμενο στο φάκελό του, ούτε θα επιτρέπεται να αποκτήσει αντίγραφο αυτού.  
 
Διευρύνεται ο κατάλογος των εγκλημάτων για τα οποία θα απαιτείται η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, στα οποία θα περιλαμβάνονται τα εγκλήματα για: διατάραξη της ενότητας και της ακεραιότητας του κράτους, συνεργασία με τον εχθρό, πρόκληση πολέμου εναντίον του κράτους, ενέργειες εναντίον των βασικών εθνικών συμφερόντων, καταστροφή στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ενέργειες προς όφελος των στρατιωτικών δυνάμεων εχθρικού κράτους, στρατολόγηση στρατιωτικού προσωπικού εναντίον μιας ξένης δύναμης, συνωμοσία προκειμένου ο εχθρός να αποκτήσει στρατιωτικό πλεονέκτημα, παροχή υλικού και οικονομικής βοήθειας σε εχθρικό κράτος, διάπραξη εγκλημάτων κατά της Συνταγματικής τάξης, η διάπραξη εγκλημάτων κατά του νομοθετικού σώματος, πρόκληση ένοπλων εξεγέρσεων κατά της κυβέρνησης και σύσταση οργανώσεων με στόχο την διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου