Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Λευκωσία και Αθήνα καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις

Στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μεταβαίνει το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η συνάντηση Αναστασιάδη – Σαμαρά, αν και εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών και της συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων, εντούτοις οι εξελίξεις στο Κυπριακό δίνουν περισσότερη βαρύτητα στα όσα θα ειπωθούν στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Σαμαρά για τα αποτελέσματα των συνομιλιών όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τις 24 Ιουλίου και κυρίως για τη στάση της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου καθώς επίσης και τα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη εντός Σεπτεμβρίου για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών προσφέρονται για Αθήνα και Λευκωσία, προκειμένου να κινηθούν προς διάφορες κατευθύνσεις ενημερώνοντας για την κατάσταση στις συνομιλίες και κυρίως να αναδείξουν τις ευθύνες της τουρκικής πλευράς.

Πέραν του Κυπριακού οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και θα καθορίσουν τις κινήσεις τους και σε μια σειρά άλλα ζητήματα τα οποία έχουν σημασία σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος των δύο κυβερνήσεων είναι να κινηθούν κατά τρόπο ώστε η κατάσταση πραγμάτων που έχει δημιουργηθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ να μην διαταραχθεί. Γι’ αυτό και θα συζητηθούν και διεθνή ζητήματα για τα οποία υπάρχει άμεσο αμερικανικό ενδιαφέρον και το πώς οι δύο χώρες μπορούν να κινηθούν υποστηρικτικά.

Τέλος, υπάρχει και το κεφάλαιο προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα μετά από αυτές. Σ’ ό,τι αφορά το θέμα του καθορισμού της γραμμής που διαχωρίζει τις ΑΟΖ των δύο χωρών μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει στην ατζέντα, αφού η ελλαδική πλευρά δεν βιάζεται να το συζητήσει.

http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου