Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ο Ομπάμα δεν.. σηκώνει το τηλέφωνο στον Ερντογάν


Ενόχληση στις ΗΠΑ και γενικότερα στην Δύση έχουν προκαλέσει οι σκληρές δηλώσεις που κάνει κατά του Ισραήλ ο κ. Ερντογάν , οποίος προφανώς χρησιμοποιεί την ρητορική αυτή και λόγω της υποψηφιότητά του για την Προεδρία...
Μάλιστα η αρθρογράφος κ. Αλί Ασλάν, γράφει στην εφημερίδα Zaman, οτι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται ότι εγκατέλειψε τον παλαιό του φίλο, Ερντογάν. Η κ. Ασλάν αποκαλύπτει ακόμα ότι η Άγκυρα επιδίδεται επί ματαίω σε προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, κ. Πσάκι, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Ερντογάν περί «γενοκτονίας» είναι προσβλητικές για το Ισραήλ. 
Σκληρή ήταν και η απάντηση του κ. Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ότι οι ΗΠΑ χρειάζεται να κάνουν την «αυτοκριτική» τους.

<<Βαδίζουν στα χνάρια του Χίτλερ>>

Ακόμα ο Τούρκος Πρωθυπουργός καταδίκασε τις χερσαίες επιχειρήσεις τις οποίες παρομοίασε με «γενοκτονία» και «τρομοκρατία». Ο κ.Ερντογάν χαρακτήρισε τα σχόλια στήριξης προς το Ισραήλ της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, ως «περίεργα» ενώ τόνισε ότι οι βαρβαρότητες του Ισραήλ είναι χειρότερες από τις ακρότητες του Χίτλερ. «Καταδικάζουμε τις ακρότητες του Χίτλερ εναντίων των Εβραίων. Αλλά είμαστε και κατά των τρομοκρατικών κρατών που βαδίζουν στα χνάρια του Χίτλερ», τόνισε και πρόσθεσε ότι, για όσο διάστημα βρίσκεται στην εξουσία, οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ δεν πρόκειται να εξομαλυνθούν.


Τα πλοία του γιου του Ερντογάν μεταφέρουν πετρέλαιο στο Ισραήλ!

Από την άλλη όμως ο  αντιπολιτευόμενος Τύπος, ασκεί έντονη κριτική στην ρητορική του Τουρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ, με δυο θέματα που έχει αναδείξει το OnAlert..
 Η εφημερίδα Cumhuriyet, κατηγορεί τον κ. Ερντογάν ότι ενώ ο ίδιος μαίνεται εναντίον του Ισραήλ, τα πλοία του γιου του συνεχίζουν να μεταφέρουν ακατέργαστο πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ στο Ισραήλ, ενώ η εφημερίδα Soscu αναφέρεται στις δηλώσεις του κ.Κιλιτσντάρογλου ο οποίος καλεί τον κ. Ερντογάν να σταματήσει να τροφοδοτεί το Ισραήλ με αργό πετρέλαιο και να κλείσει τη στρατιωτική βάση στο Κουρετζίκ.

Αύξηση εμπορικών συναλλαγών!

 Η Zaman τονίζει ότι παρά την αντισημιτική ρητορική της Τουρκίας, το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο κρατών έχει αυξηθεί από 3 σε 5 δις δολάρια μέσα σε ένα χρόνο, με τον Ισραηλινό Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι το διμερές εμπόριο αναμένεται να σπάσει νέο ρεκόρ το 2014.
Επ αυτού  η   Haberturk αναφέρει ότι η Τουρκία, είναι ο 11ος πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος του Ισραήλ . 
Στο ίδιο κλίμα κινείται και η εφημερίδα Birgun ενώ η Evrensel κατηγορεί τον Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα της Παλαιστίνης για την προεκλογική του εκστρατεία. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου