Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτάζει σήμερα η Αγία Βαρβάρα προστάτιδα του Πυροβολικού μας


Σήμερα είναι η εορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, η οποία αποκεφαλίστηκε και, κατά την παράδοση, ένας κεραυνός κατέκαψε τον δήμιο της. Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού και στις 4 Δεκεμβρίου του ιδίου χρόνου γιορτάσθηκε το γεγονός στο στρατόπεδο του μόλις συγκροτιθέντος πρώτου "Τάγματος Πυροβολητών", όπως ονομάζονταν τότε.
                         xryshaygh.com

4 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ
    Είναι κωμικό αν αναλογιστεί κανείς τι έχουν σκαρφιστεί οι επαγγελματίες "χριστιανοί" για να γεμίζουν τα ταμεία της Εκκλησίας της "αγάπης".
    Διότι δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει το μειδίαμα κάποιος όταν διαβάσει ότι υπάρχει προστάτης άγιος (ή όσιος) των αλκοολικών ή άγιος προστάτης των.... όρχεων ή ακόμα ακόμα και προστάτης άγιος για το ....ψαροκόκκαλο που στέκεται στο λαιμό!
    Η βιομηχανία αγιοποιήσεων και προστασιών της Εκκλησίας, κάνει τον κατάλογο των προστατών αγίων και οσίων, εξαιρετικά μακρύ (σχεδόν όλοι, έχουν αναλάβει και μια "εργολαβία", ενώ αρκετοί, περισσότερες της μιας! σε άλλες περιπτώσεις δε, μία προστασία την αναλαμβάνουν πολλοί "προστάτες" άγιοι).
    *Όσιος Αγάπιος Προστάτης των δραπετών
    *Απόστολος Ονήσιμος Προστάτης των φυλακισμένων.
    *Ιερομάρτυρας Πέτρος Προστάτης των δεσμοφυλάκων
    [Προστατεύονται δηλ. και οι φυλακισμένοι και οι δραπέτες από τους....δεσμεσμοφύλακες που και αυτοί όμως....έχουν προστάτη!}
    Άγιος Στυλιανός Για να "στυλώσεις"
    Τιμάται και ως γιατρός ανίατων ασθενειών. Τα άρρωστα παιδιά μετά την επίκληση του αγίου γίνονται καλά (στυλώνονται). Ιδιαίτερα προστατεύει τα νόθα παιδιά.
    [Που είχε φτάσει η «επιστήμη» κάποτε...!!]
    *Άγιος Ευστράτιος Για καλή στράτα ...;
    [Βρήκε επιτέλους απάντηση η απορία που είχα ανέκαθεν για τη φράση «στράτα, στρατούλα» που λένε στα μωρά]
    *Βλάσιος ο Ιερομάρτυρας Για τα ψαροκόκκαλα ...
    [Τώρα ξέρετε τι να κάνετε, αν σας καθίσει κανένα ψαροκόκκαλο στο λαιμό]
    *Άγιος Μάμας Προστάτης των υιοθετημένων παιδιών και ....γονέων
    Είναι προστάτης επίσης των φρουρών των συνόρων, των παλλικαριών, των κλεφτών και των γενναίων, ενώ θεωρείται και προστάτης των τσοπάνηδων και των κοπαδιών.
    [Ε ρε τι άλλο θα ακούσουμε...]
    *Άγιος Αρτέμιος Προστάτης της Αστυνομίας, της κοίλης και των ....όρχεων
    Οι περισσότεροι ίσως γνωρίζουν τον Άγιο Αρτέμιο, λόγω του ότι είναι ο "προστάτης" της Ελληνικής Αστυνομίας. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν ότι είναι "προστάτης" της κοίλης και (κρατηθείτε!) των ....όρχεων! Ο Αρτέμιος είχε ειδικότητα στη θαυματουργή θεραπεία νόσων που αφορούσαν τα "δίδυμα"!
    [Τώρα θα φταίνε οι διάφοροι κακεντρεχείς αν κάνουν συνειρμούς όπως..."αστυνομία"..."αρχίδια";...]
    *Άγιος Θεόδωρος ο Συκεώτης Προστάτης των εξώγαμων παιδιών και των ανύπανδρων μητέρων
    [Φανταστείτε να μην έμπαινε στην υπηρεσία της Εκκλησίας, τι θα έγραφαν τώρα γι' αυτόν και τη μάνα του...]
    *Άγιος Χριστόφορος Προστάτης των ταξιδιωτών, των οδηγών και της "ταρίφας".
    Ο άγιος παρουσιάζεται να μεταφέρει στους ώμους του παιδιά όπου τους περνά έναν χείμαρρο. Γι' αυτό προστατεύει τους αυτοκινητιστές (ταξί κ.λπ.) αλλά και κάθε είδους ταξιδευτές, επιβάτες και μη. Και οι μεταφορείς επικαλούνται συχνά την προστασία του. Ο Χριστόφορος εγκαταστάθηκε στην όχθη του και όποιος διαβάτης ήθελε να περάσει το ποτάμι, τον έπαιρνε στον ώμο του.
    *Όσιος Άμμωνας Προστάτης των «ελευθέρων ηθών» γυναικών.
    [Καλά, καλά... Ξέρω τι σκέφτεστε τώρα. Ε εντάξει... Να μην ανταμειφθεί κι αυτός για τον κόπο του...κάπως;]
    *Οσία Ξένη της Πετρουπόλεως Προστάτιδα των αλκοολικών
    Βοηθάει τους αλκοολικούς, ενώ είναι και προστάτις κατά των συζυγικών ερίδων που προκαλεί το αλκοόλ.
    [Πώς ακριβώς τους βοηθάει ρε παιδιά; Επιμένω στην ερώτηση!]
    *Μεγαλομάρτυρας Τρύφων Ο προστάτης των αμπελιών
    Προστατεύει αγροκτήματα, κήπους, αμπέλια, θεραπεύει νόσους και αποδιώκει δαιμόνια. Έχει διασωθεί ξορκισμός στο όνομά του αγίου, όπου στρέφεται κατά των εντόμων που καταστρέφουν τα αμπέλια, τους κήπους, τα μποστάνια και γενικότερα τα χωράφια. Σε αυτόν τον ξορκισμό, φέρεται ο άγιος να διατάζει τα έντομα να πάνε σε τόπο άνυδρο και ακαλλιέργητο, γιατί διαφορετικά, με την επίκληση του Θεού, θα στείλει στρουθιά (σπουργίτια) να τα αφανίσουν.
    [Γι' αυτό σας λέω... Μην ξοδεύεστε σε εντομοκτόνα. Αφού έχουμε τον άγιο...]
    *Όσιος Σεραφείμ, ο εν Λειβαδεία Ο "οικολόγος" προστάτης των κήπων, των αγρών, των σπαρτών, των σταφιδαμπέλων και εν γένει των δένδρων και των φυτών.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ(μέρος δεύτερο)
    *Αγία Βαρβάρα. Προστατεύει το Πυροβολικό.
    **Άγιοι και όσιοι με ειδικές "ικανότητες" και
    "αποστολές"
    *Αγιος Φανούριος για να βρίσκεται πράγματα που χάσατε.
    *Παύλος οσιομάρτυς, ο εκ Καλαβρύτων: Προστάτης ενοικιαστών.
    *Μαρκιανός όσιος, ο πρεσβύτερος: Προστάτης πασχόντων και πτωχών, βοηθάει κατά την ανοικοδόμηση ναών.
    *Ιωάννης όσιος, ο Δαμασκηνός: Προστάτης κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών.
    *Ελευθέριος ιερομάρτυς: Ελευθερώνει τις εγκύους και τους φυλακισμένους και προστατεύει από άγρια θηρία.
    [Ουδέν σχόλιον...]
    **Άγιοι *πολυπροστάτες*
    *Άγιος Νικόλαος: Είναι ο προστάτης άγιος των θαλασσινών, των αρτοποιών, των ταξιδιωτών, των παιδιών, των θυμάτων δικαστικών πλανών και των ενεχυροδανειστών και εμπόρων.
    *Απόστολος Ιωάννης, ο Θεολόγος: Προστάτης κατά των παθήσεων της γλώσσας και της καρδιάς, προστάτης κατά της βραδυγλωσσίας και της τραυλότητας κ.α.
    *Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος: Προστάτης κατά των στομαχικών και δυσεντερικών ενοχλήσεων, λοιμωδών νόσων, κατά των λυπηρών σκέψεων, πανούκλας, προστάτης κοπαδιών και βοσκών και προστάτης των μαρμαράδων.
    [Ε, αυτοί τουλάχιστον κυκλοφορούν σε...οικονομική συσκευασία για πολλές χρήσεις]
    **Προστάτες άγιοι "διά πάσαν νόσον και πάσαν...."
    Ακολουθεί ένας κατάλογος, με ονόματα αγίων που θεωρούνται προστάτεςθεραπευτές. Τι να τι κάνεις την επιστήμη, όταν η Εκκλησία διαθέτει ένα τέτοιο «βαρύ πυροβολικό»; (αφήστε που καλύπτει όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία) ...
    *1. Ανίατες ασθένειες: Άγιοι Ανάργυροι, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Παντελεήμων, Όσιος Σαμψών.
    *2. Αρθριτικά Ρευματισμοί: Αγία Βαρβάρα, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός.
    *3. Γονιμότητα: Αγία Άννα, Αγία Δόμνα, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ευθύμιος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νεκτάριος, Όσιος Ρωμανός.
    *4. Γυναικολογικά προβλήματα: Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Αγία Λουκία, Αγία Μαρίνα, Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα.
    *5. Δερματικά: Αγία Βαρβάρα, Αγία Θέκλα, Αγία Μαύρα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Συμεών, Άγιος Τιμόθεος.
    *6. Δηλητηριάσεις: Αγία Αναστασία, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος.
    *7. Εγκυμοσύνη: Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Σαράντα, Όσιος Στυλιανός, Άγιος Συμεών, Άγιος Τρύφων.
    *8. Εγχειρήσεις Ακρωτηριασμός: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Λουκία, Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.
    *9. Ενίσχυση Προστασία: Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, Οσία Μαρκέλλα, Οσία Ματρώνα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Μύρων ο Θαυματουργός.
    *10. Επιδημίες: Όσιος Αλέξιος, Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα), Άγιος Χαράλαμπος (πανούκλα).
    *11. Επιληψία: Άγιος Ελευθέριος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Ρηγίνος.
    *12. Καρδιολογικά: Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιγνάτιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ (μέρος τρίτο)

    *13. Καρκίνος: Αγία Αγάθη (μαστός), Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Εφραίμ, Άγιος Πατάπιος, Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη), Άγιος Σάββας, Άγιος Παρθένιος.
    *14. Κήλη: Άγιος Αρτέμιος
    *15. Λοιμώδη νοσήματα: Αγία Βαρβάρα (ευλογιά), Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Όσιος Δαβίδ, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος, Προφήτης Ελισαίος (λύσσα), Όσιος Ζωτικός (λέπρα), Προφήτης Ηλίας (λέπρα), Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (ελονοσία), Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα).
    *16. Οφθαλμολογικά: Άγιος Ανανίας, Άγιος Αρτέμιος, Αγία Λουκία, Αγία Παρασκευή, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Αγία Φωτεινή, Άγιος Άνθιμος ο νέος, Άγιος Φιλήμωνας ο μουσικός.
    *17. Παιδιατρικά: Άγιος Αιμιλιανός (προβλήματα ομιλίας), Άγιος Ακίνδυνος (γενικοί κίνδυνοι), Προφήτης Άμως (ασθενικά παιδιά), Άγιος Γεώργιος, Όσιος Ευστράτιος, Άγιος Θεόδωρος ο στρατηλάτης, Άγιος Κήρυκος (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), Αγία Μαρίνα (για ασθενικά παιδιά, και εξανθήματα), Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη) (σοβαρές νόσοι).
    *18. Προστασία σε ταξίδια: Όσιος Ευστράτιος (οδοιπόρους), Άγιος Νικόλαος (ναυτικούς), Άγιος Χριστόφορος (οδηγούς).
    *19. Στοματικές παθήσεις: Άγιος Αντίπας.
    *20. Σωματικές αναπηρίες: Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Χριστόφορος.
    *21. Τοκετός: Αγία Δόμνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Τρύφων, Άγιος Φανούριος.
    *22. Ψυχοπαθολογικά: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αρτέμιος, Άγιος Γεράσιμος, Αγία Θέκλα, Όσιος Θεόδουλος ο σαλός, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Ευαγγελιστής Λουκάς, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα, Όσιος Αναστάσιος ο Ναυπλιώτης.
    *23. Ωτορινολαρυγγολογικά: Άγιος Βλάσσιος (λαιμό), Άγιος Ιάκωβος (κώφωση), Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης (λαιμό), Άγιος Σπυρίδων (αυτιά), Άγιος Αββακούμ (αυτιά), Ζαχαρίας (κωφαλαλία).

    Η παράθεση των προστατών είναι εντελώς ενδεικτική. Ο σημερινός
    αριθμός των προστατών είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ αναμένεται να προστεθούν κι άλλοι, όπως π.χ.
    προστάτης των κομπιουτεράδων, των χάκερ κ.λ.

    ΑΠΟΡΙΑ
    Προστάτης κατά της βλακείας δεν υπάρχει; Σιγά μην κάνει τέτοιο σφάλμα η Εκκλησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΑΦΝΙ, ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΟΥ, Η ΤΟ ΕΣΚΑΣΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή