Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στην Θεσσαλονίκη την ίδια στιγμή που περήφανο F 16 περνούσε από πάνω


Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει φτιαχτεί, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130 κιλών κυματίζει από χθές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, παραχώρησε στο Δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και από την ακριτική πόλη μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον ακριτικό Δήμο το 1998, και πάλι για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Έως το 1998 το ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης σημαίας στον κόσμο κατείχε η βραζιλιάνικη, επιφάνειας 300 περίπου τετραγωνικών μέτρων μικρότερη από την ελληνική.


Παράλληλα, ένα F-16  της ομάδος ''ΖΕΥΣ ''με χειριστή το Σμηναγό Μανώλη Καραχάλιο (ΦΏΤΟ)
''αναστάτωσε'' τη συμπρωτεύουσα με τους εκκωφαντικούς ελιγμούς του. Ωστόσο ήταν εξοπλισμένο με κάμερα εντός της καμπίνας, η οποία προσφέρει μια απίστευτη θέα της Θεσσαλονίκης
που έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες....Ρίγη συγκίνησης στους Θεσσαλονικείς ,αλλά και χειροκροτήματα ενθουσιασμού ,σημαίες αναστάτωσαν το κέντρο της Θεσσαλινίκης όταν τα καρντάσια έβλεπαν To μαχητικό F-16 της Ομάδος ΖΕΥΣ να ελίσσεται και να βουτά πάνω από τον Πύργο τον Λευκό ....


Το μαχητικό βρέθηκε στην «Νύμφη του Θερμαϊκού» με αφορμή τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου