Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Ο πανάρχαιος Δωρικός χαιρετισμός (που κάποιοι ανόητοι καλούν "ναζιστικό" ή "φασιστικό")


Από τη μακρινή αρχαιότητα, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν διάφορες χειραψίες και χαιρετισμούς, τόσο ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης, όσο και ως έκφραση αλληλοσεβασμού. Κάθε λαός έχει καθιερώσει στις παραδόσεις του συγκεκριμένες μορφές χαιρετισμών, οι οποίες με τη μεγάλη τους ποικιλία εμπλουτίζουν τον κάθε λαϊκό πολιτισμό.
Κατά κανόνα οι συμβολικές αυτές χειρονομίες, οι χειραψίες και οι χαιρετισμοί γίνονται με τη χρήση των χεριών. Άλλωστε, οι ίδιες αυτές λέξεις έχουν ως κύριο συνθετικό τους τη λέξη "χέρι".
Συνήθως, κάποια προσφώνηση, όπως π.χ. το "χαίρε", συνοδεύει κάθε χαιρετισμό, θέλοντας να δηλώσει χαρά, υγεία, καλή διάθεση.
Σε σημαντικές στιγμές της κοινωνικής ζωής παρατηρούνται πολλοί και....
διαφορετικοί τρόποι χειραψιών και χαιρετισμών, όπως για παράδειγμα στις τελετές γάμου, τελετές αποδοχής των νέων και των εφήβων στις παραδοσιακές κοινωνίες, σε υποσχέσεις και ορκωμοσίες και σε ανάλογου τύπου εκδηλώσεις. Είναι τεράστια η ποικιλομορφία χαιρετισμών και χειραψιών που εντοπίζονται στις ανθρώπινες κοινωνίες. Και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του ανθρώπου. Επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι πολλά ζώα χρησιμοποιούν χαιρετισμούς και χειρονομίες ως μέσο κοινωνικής αναγνώρισης και επικοινωνίας μεταξύ τους.


Σε αυτή τη μεγάλη ποικιλία ανθρώπινων χαιρετισμών, υπάρχει ένας που φαίνεται ότι είναι ο αρχαιότερος από όλους, αλλά και ο πιο διαδεδομένος σε όλες τις κοινωνίες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όλοι σχεδόν οι αρχαίοι πολιτισμοί τον χρησιμοποίησαν, όπως αποδεικνύουν οι αρχαιολογικές έρευνες και η ιστορική μελέτη. Πρόκειται για το χαιρετισμό που γίνεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω από το ύψος του ώμου και την παλάμη τεντωμένη.


Ακόμα και σήμερα, όποιο μέρος του κόσμου και να επισκεφτούμε, θα δούμε ότι, όταν ένας άνθρωπος βλέπει ένα φίλο από μακριά, σηκώνει το χέρι του με τεντωμένη την παλάμη για να του πει ένα «γεια», σε ένδειξη καλής διάθεσης, φιλίας και σεβασμού.


Ασφαλώς για αυτό το λόγο, το επιστημονικό επιτελείο της ΝΑSΑ στις ΗΠΑ, διάλεξε αυτόν το χαιρετισμό, όταν έψαχνε για μια εικόνα αρκετά αντιπροσωπευτική της ανθρωπότητας ώστε να την στείλει στο διάστημα, χαραγμένη σε μια πλάκα ταυτότητας, σύμφωνα με την πρόταση του αστρονόμου Carl Sagan. Η πλάκα αυτή τοποθετήθηκε στο Pioneer 10, του οποίου αποστολή είναι να ταξιδεύει σε μακρινά αστέρια, αναζητώντας πιθανά νοήμονα όντα σε κάποιο απομακρυσμένο πλανήτη για να τους μεταβιβάσει ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας.








Οι Έλληνες, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Ινδοί και οι Θιβετιανοί, οι Κέλτες, οι Ρωμαίοι, οι πρώτοι Χριστιανοί, οι Ιππότες του Μεσαίωνα, ακόμα και οι Ινδιάνοι της αρχαίας Αμερικής χρησιμοποίησαν αυτόν το χαιρετισμό, σε ένδειξη σεβασμού προς κάτι ανώτερο, σε ένδειξη ειρήνης και φιλίας.


Στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία αναβίωσε ο αρχαίος χαιρετισμός, στην Ελλάδα με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, στην Ιταλία με το φασιστικό καθεστώς, στην Ισπανία με το καθεστώς του Φράνκο και στην Γερμανία με το εθνικοσοσιαλιστικό. Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκε από εθνικιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης, από την Αγγλία και την Ιρλανδία ως την Ρουμανία, αλλά και από ευρωπαϊκής καταγωγής αμερικάνους. Με την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του Άξονα ο αρχαίος αυτός χαιρετισμός κατηγορήθηκε άδικα και δαιμονοποιήθηκε.


Εντούτοις ο πανάρχαιος αυτός χαιρετισμός με το δεξί χέρι είναι μια παγκόσμια πρακτική. Ποιος όμως είναι ο λόγος αυτής της παγκόσμιας χρήσης ενός τόσου αρχαίου χαιρετισμού; Γιατί τον χρησιμοποίησαν και τον χρησιμοποιούν ακόμα, έστω και ασυνείδητα, τόσοι λαοί; Την εξήγηση μπορεί να μας τη δώσει η σύγχρονη επιστήμη.


Σύμφωνα με τις θεωρίες της σύγχρονης ιατρικής, το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια ηλεκτρική μπαταρία που παράγει ηλεκτρικό και μαγνητικό ρεύμα. Ο Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές ιατρικές βασίζονται σε αυτό το γεγονός για να πετύχουν αξιοθαύμαστες θεραπείες. Η ίδια η πολικότητα του εγκεφάλου μας καθορίζει μια αντίστοιχη βιο-ενεργειακή πολικότητα στον ηλεκτρομαγνητισμό του σώματος. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τις ανθρώπινες πράξεις "θετικού τύπου", όπως το να προσφέρουμε κάτι σε κάποιον, να γράψουμε, να χειριστούμε εργαλεία, κλπ. τις κάνουμε με το δεξί χέρι, το θετικά φορτισμένο. Από εκεί προέρχεται και η έννοια του δεξιοτέχνη και του επι-δέξιου. Το δεξί χέρι λοιπόν, δίκαια καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον πιο αρχαίο και παγκόσμια διαδεδομένο ανθρώπινο χαιρετισμό. Ένα χαιρετισμό που, όπως μας έχει δείξει ο ιστορία, μπορούμε να πούμε ότι χρησιμοποιούταν από άτομα τις ίδιας φυλής ως δήλωσης σεβασμού, φιλίας και αγάπης.


Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο, ένας χαιρετισμός διαμέσου του οποίου ο ανθρώπινος οργανισμός μπορούσε να αντλήσει ενεργειακές δυνάμεις από τον Ήλιο, ανυψωνόμενος σε ανώτερες πνευματικές καταστάσεις και νοητικά πεδία . Ο χαιρετισμός αυτός, αποδιδόμενος με τεταμένο το δεξί χέρι, υπήρξε ο πιο συνηθισμένος τρόπος χαιρετισμού μεταξύ των προγόνων μας και συμβόλιζε επίσης ότι ο χαιρετών σε καιρό πολέμου υψώνει το χέρι για να λάβει το όπλο να πολεμήσει και σε καιρό ειρήνης για να λάβει το εργαλείο να εργαστεί.


Ο χαιρετισμός της υψώσεως της δεξιάς χειρός, ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις Δωρικές και Πελασγικές κοινωνίες. Φαίνεται να πρωτοεμφανίζεται κατά τις ιερουργίες στις οποίες οι ιερείς χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τα αγάλματα των θεών. Όταν λεγόταν η φράση «Χαίρε (τάδε θεέ ή τάδε θεά)» τότε ύψωναν την δεξιά χείρα, σε ένδειξη σεβασμού. Χαρακτηριστικό αυτού του χαιρετισμού, είναι ότι η παλάμη δεικνύεται προς το χαιρετιζόμενο πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έδειχναν οι ιερείς την καθαρότητα των προθέσεών τους. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους. Παράλληλα, χαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο, έδειχναν προς τους θεούς ότι ήταν και καθαροί ψυχικά απέναντί τους.




Στην συνέχεια, αυτός ο χαιρετισμός επεκτάθηκε και στο κατώτερο ιερατείο, όταν αυτό απήυθηνε χαιρετισμό προς το ανώτερο και ανώτατο ιεράτευμα. Με την πάροδο των ετών, ο χαιρετισμός αυτός πέρασε και στην πολιτική ζωή. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι θεοί και οι βασιλείς. Από εκεί πέρασε και στον στρατό, όπου οι υφιστάμενοι χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τους προϊσταμένους τους. Για παράδειγμα, όταν ένας αξιωματικός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήθελε να τον χαιρετήσει, στεκόταν με σεβασμό εμπρός του κρατώντας το κράνος του στο αριστερό χέρι, ύψωνε το δεξί χέρι λέγοντας: «χαίρε Αλέξανδρε, βασιλεύ των Μακεδόνων!». Τότε ο Αλέξανδρος, ανταπέδιδε τον χαιρετισμό και στην συνέχεια συζητούσαν αυτό που ήθελαν. Επίσης, υπήρχε κι άλλος ένας συμβολισμός σε αυτό: σε καιρό πολέμου, η ύψωση της χειρός ήταν ένδειξη ότι ο πρατάσων την χείρα ήταν έτοιμος να λάβει όπλο να πολεμήσει. Εν καιρώ ειρήνης ήταν δείγμα ετοιμότητος προς εργασία...


Ο σεβασμός στους θεσμούς στην αρχαία Ελλάδα, ήταν κάτι το πολύ σημαντικό. Όπως επίσης ήταν πολύ σημαντικό το θέμα της εμπιστοσύνης. Για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω (καθαρότητα προθέσεων κ.α.), ο χαιρετισμός αυτός ήταν μία αρχή ένδειξης καλής πίστης, πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί η εμπιστοσύνη. Όπως είδαμε, η λέξη που συνόδευε αυτόν τον χαιρετισμό ήταν το «χαίρε». Ο χαιρετισμός έμελλε να περάσει στην άλλη πλευρά του Ιονίου Πελάγους και να καταλήξει στην Ρώμη. Ήταν λογικό, διότι η Ρώμη εκτός του ότι είχε επηρεαστεί πολύ από την Ελλάδα, τα περισσότερα πρόσωπα του πολιτικού και του στρατιωτικού κόσμου είχαν Ελληνική καταγωγή. Η λέξη που συνόδευε την ύψωση της δεξιάς χειρός, ήταν το «ave», που στην Λατινική γλώσσα ερμηνεύεται ως «χαίρε» (ave Caesar! = χαίρε Καίσαρ!). Έτσι, στην Ιταλία ο χαιρετισμός είναι γνωστός ως "ρωμαϊκός".


Τα χρόνια πέρασαν κι ο χαιρετισμός αυτός, παρέμεινε στην συνείδηση του λαού και ειδικά των Ελλήνων, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.


Σύμφωνα με το 'Αρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά:


Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτυλους υψωμένους και την παλάμη εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Ελληνικού (Δωρικού) χαιρετισμού.
Τέλος, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον, ο συμβολικός χαιρετισμός των αριστερών κινημάτων να είναι η αριστερή γροθιά υψωμένη και ο συμβολικός χαιρετισμός των Εθνικιστικών κινημάτων η δεξιά χείρα τεταμένη. Και αναμενόμενα, οι κυρίαρχοι δαιμονοποίησαν αυτό που φοβούνται.



109 σχόλια:

  1. Το φάσκελο ξέρει κανείς τι συμβολίζει και από που προέρχεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ό,τι νάναι το άρθρο. Ούτε ΜΙΑ απόδειξη δεν έχετε για ότι ισχυρίζεστε. Ο χαιρετισμός αυτός καθιερώθηκε μετά τον 18ο αιώνα και σίγουρα ΔΕΝ είναι αρχαιοελληνικός. Συγχαρητήρια που αναλάβατε τον ρόλο του προπαγανδιστή της Χρυσής Αυγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τις εικονες τις αρχαιες δεν τις βλεπεις η δεν θες να τις δεις??

      Διαγραφή
    2. http://2.bp.blogspot.com/-BxEPlxIq4cw/UUt1OiRTgSI/AAAAAAAAjN8/hLbnCtSq3kI/s1600/%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%94%CE%97%CE%98%CE%95%CE%9D-%CE%9D%CE%91%CE%96%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%A7%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3.jpg

      Διαγραφή
    3. Ένας μαλάκας είναι !! Ούτε η φωτογραφία έχει σχέση, είναι από βορειοευρωπαϊκά παραμύθια, ούτε η φωτογραφία του Πύρρου την οποία έχουν αλλοιώσει ..
      Ουδέποτε βλάκα οι Έλληνες χαιρετούσαν έτσι, οι Ρωμαίοι μπορεί.
      Αλλά είναι τέτοια η μόρφωση σου που μπερδεύεις τους Ρωμιούς με τους Ρωμαίους ...

      Διαγραφή
  3. υπάρχουν αγαλματίδια που είναι από τους αρχαίους Σπαρτιάτες. Και σε αγγεία. Χαιρετισμός του ήλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Re malakes esies pou lete dn yparxoun apodi3eis..(afhste tn arxaia Ellada..afou lete dn yparxoun apodixeis) oi rwmaioi pws xeretousan tn kesara?..eseis pou to paizete istorikoi!!! Kai to exoume dei kai se agalmata twn rwmewn!!! Ante malakes...les kai o Xitler tn oneireytike tn xeretismo..apo kapou tn eide kai aytos!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τον πίνακα ζωγραφικής "Ο όρκος των Ορατίων", του 18ου αιώνα το είδε. Για την ακρίβεια οι φασίστες της Ιταλίας το είδαν πρώτα και μετά το πήραν και οι Ναζί.
      No Roman text gives this description [of the roman salute] and the Roman works of art that display salutational gestures bear little resemblance to the modern Roman salute.

      Πηγή en.wikipedia.org/wiki/Roman_salute

      Διότι μόνο η ΧΑ και τα ιστολόγιά της δεν έχουν πηγές.
      Δεν υπάρχουν, ούτε υπήρξαν στοιχεία για κανένα αρχαιοελληνικό χαιρετισμό, ούτε για αρχαίο-ρωμαϊκό και ούτε αγαλματίδια Σπαρτιατών υπάρχουν.

      Διαγραφή
    2. ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΔΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΑΝΤΕΣ ΗΤΑΝ ΝΑΖΙ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ...

      Διαγραφή
    3. xaaxaxaxaxaxaxax..ΜΟΥΓΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΟΙ ΑΜΑΕΡΙΚΑΝΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;)

      Διαγραφή
  5. "Τα χρόνια πέρασαν κι ο χαιρετισμός αυτός, παρέμεινε στην συνείδηση του λαού και ειδικά των Ελλήνων, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας."

    Ναι, βέβαια, δε χαιρετούσαν δια της ανυψώσεως της δεξιάς τους χειρός και οι γονείς, οι παππούδες, οι θείοι μας; Καθημερινά θα έλεγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΠΡΟΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΤΑΝ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕ ΕΣΚΥΒΕ ΤΟΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΠΡΟΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ.ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΜΕΤΟΝ ΔΩΡΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑ ΧΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟΣΩΜΑ .ΓΙΑΥΤΟ ΛΗΣΜΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΔΩΡΙΚΟΣ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Βρε ζωντόβολα και εσείς έτσι δεν χαιρετάτε σήμερα;Δεν σηκώνετε το χέρι ψηλά με την παλάμη προς τον απέναντι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανάρχαιος ο χαιρετισμός αυτός. Και οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι αλλά και οι Ινδιάνοι τον χρησιμοποιούσαν. Δυστυχώς αμαυρώθηκε όταν συνδυάστηκε με τους φασίστες, γι αυτό ας λείπουν τα πολλά λόγια...ο χαιρετισμός αυτός ΤΕΛΟΣ!...όποιος τον χρησιμοποιεί δηλώνει οτι είναι φασίστας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΔΩΡΙΚΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 4000 ΧΡΟΝΩΝ .ΕΙΝΑΙ ΚΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ .ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ.ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.

      Διαγραφή
  8. Πανάρχαιος ο χαιρετισμός αυτός. Και οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι αλλά και οι Ινδιάνοι τον χρησιμοποιούσαν. Δυστυχώς αμαυρώθηκε όταν συνδυάστηκε με τους φασίστες, γι αυτό ας λείπουν τα πολλά λόγια...ο χαιρετισμός αυτός ΤΕΛΟΣ!...όποιος τον χρησιμοποιεί δηλώνει οτι είναι φασίστας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ναζι χρησιμοποιουσαν και BMW. Να τις απαγορευσουμε και αυτες; Επισης φοραγαν μποτες με κορδονια, να απαγορευσουμε τις μποτες ή τα κορδονια;

      Διαγραφή
    2. Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΙΜΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΝ ΔΩΡΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΥΛΩΤΟΣΤΥΡΟ .ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ .ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.

      Διαγραφή
  9. Δεν υπάρχει καμιά ιστορική πηγή για αυτόν το χαιρετισμό. Μούφα η ιστορία σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως για σενα μεγαλε Λενιν υπαρχουν πολλες αποδειξεις απο αγαλματιδια και εικονες που βρεθηκαν πολυ πριν απο την εποχη του Χιτλερ,οποτε οτι και να λες το ακουω βερεσε.

      Διαγραφή
  10. Αφου θελετε να τρωτε κουτοχορτο φατε το.
    Ο Χιτλερ ηταν ΓΝΩΣΤΟ οτι ηταν λατρης της Αρχαιας Ελληνικης Ιστοριας...αρα ειναι παρα μα παρα πολυ πιθανο γιατι οχι να το πηρε απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καμία σημασία δεν έχει από που προήλθε αυτός ο χαιρετισμός, ούτε αν είναι ελληνικός ή όχι!... όπως λέει ένας φίλος παραπάνω, από την στιγμή ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΤΗΚΕ με τον Χίτλερ ή οι φασίστες τον ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ως πιθανότατα χαιρετισμό που υποδηλώνει ανωτερότητα (δήθεν!!), τότε πράγματι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ... ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!... για μένα είναι τόσο απλό!... αν βέβαια θέλουμε να λεγόμαστε ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ...
    Εχαριστώ, Νίκος, 25 Μαρτίου 2013..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και γιατι ρε φιλε να σταματησουμε να χαιρεταμε ετσι??? επειδη των καπηλευτικαν οι ναζι πρεπει εμεις να το διαγραψουμε?? αρα να μην χρησιμοποιουμε και τον ηλιο της βεργινας που τον πηραν οι γυφτοσκοπιανοι......

      Διαγραφή
    2. Αυτή η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ στην οποία μένεις, έχει στο Αρχαιολογικό της Μουσείο διάφορα αντικείμενα της Αρχαίας Ελλάδας. Μόλις μπεις στο Μουσείο, στρίψε αριστερά, μπες στην αίθουσα που θα βρεις και μέτρα πόσες σβάστικες έχει πάνω στους ΑΡΧΑΙΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ αμφορείς και σκέψου μήπως πρέπει να θεωρηθούν Ναζί οι αρχαίοι Έλληνες... Σημείωση: Έχει σβάστικες και των δύο κατευθύνσεων...

      Διαγραφή
    3. Οι ναζι ηταν οι τελευταίοι Έλληνες ηλίθιοι ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΗ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ! και ολοι αυτοι που λενε ψεμματα μέρα νύχτα ειναι μη Έλληνες ειδικά στην Κρήτη ειναι αραβοελληνες φαίνονται και στην οψη! ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΦΡΙΚΗΣ ΜΑΘΕΤΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΥ ΙΣΩΠΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1945 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ! ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ! ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟ ΚΑΤΙΝ

      Διαγραφή
  12. Με τον ιδιο τροπο χαιρετουν και οι Παλαιστινιοι αλλα και τα ταξικα αδερφια των αριστερων οι μουσουλμανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ καταλαβα πρεπει να διαγραφουμε απο την πολιτιστικη μας κληρονομια οτι καλο και ωραιο μιμουνται οι πολιτισμενοι ευρωπαιοι ,γιατι οχι και οι ζουλου της Αφρικης ?.Ο Δωρικος χαιρετισμος και ο αγκυλωτος σταυρος ειναι καμενα χαρτια ,ο ΗΛΙΟς της ΒεργΙνας και οναος τησ θεας Αθηνας στην ακροπολη οπως και οτι διαλεξουν οι ξενοι ΠΡΕΠΕΙ ναΓΙΝΕΤΑΙ αμεσως γι μας τους Ελληνες ξενο και απαγορευμενο .ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟς ΜΕΤΑΝΑΣΤΗς

      Διαγραφή
  13. Το φασκελο ,ημουντζα ,αν την απευθηνεις εκει που δεν πρεπει ειναι σαν να την απευθηνεις στον καθρεφτη . Το αγαλμα του Πυρου δεν εχει σχεση με κανενος ειδους χαιρετισμο ,ουτε ασφαλως Το αγαλμα με το χερι τον Δωρικο χαι ρετισμο του ανατελλοντως ηλιου.Ειναι δωρο των Βορειοηπειροτων μεταναστων στις Η.Π.Α .Με το χερι δειχνει την Βορειο Ηπειρο .Εγινε στοχος αγνοστων βανδαλιστων,πιθανον αλβανων εθνικιστων.Το χερι κοπηκε και ξαναφτιαχθηκε .Εφ οσον παω και το ιδω θα σας περιγραψω σε ποια κτασταση ειναι τωρα.Απο μισαλλοδοξια η απο αγνοια προτεινουν φωτογραφιεςτου αγαλματος του βασιλια ΠΥΡΟΥ για να αμαυρωσουν την εικονα του ΔΩΡΙΚΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟς ΗΛΙΟΥ.Ελληνας Ποντιος μεταναστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Β. ΠΥΡΡΟΥ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ .ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ .ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΘΗΚΕ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΩΡΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΗΛΙΟΥ ,ΚΑΘΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ .ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ....ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ .ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 5000000.ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ .Θ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΤΗΣ Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτούμε οτι ο χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός (που δεν είναι). Στη συνείδηση του 99,9% του κόσμου έχει συνδεθει με το φασισμό. Όσο λοιπόν και να θέλετε φασιστάκια να τον περάσετε ως έναν χαιρετισμό που δεν έχει σχέση με ναζισμό, το μόνο που προκαλείτε είναι γέλιο. End of story

    ΑπάντησηΔιαγραφή












  16. Τρανη αποδειξη του δωρικου χααρετισμου του ανατελλοντως ηλιου.Στην Λασα βρισκεται αρχαια Ελληνικη κολωνα με αρχαια δωρικη γραφη και παρασταση τοΥ Δωρικου χαιρετισμου συην γνησια μορφη Διαφερει απο τον φασιστικο του Μουσουλινι ως προς την μορφη και το μηνυμα .Ο Χιτλερ οδηγηθηκε στον χαιρετισμο απο τα κλεμμενα αρχαια μαρμαρα.Οι Γερμανοι εξερευνητες γινονταν φιλικα δεκτοι απο τους ιθαγενεις χαριςσον δωρικα χαιρετισμο. Οι βουδιστες των Ιμαλαηων χαιρετουν με τον χαιρετισμο αυτον. Ο ΒΑΣΙΛΙΑς Πυρρος δεν χαιρετα δειχνει με τοχερι προς την Β.Ηπειρο ειναι προσφορα Βορειοηπειρωτων μεταναστων για την χαμενη πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η παρποιηση της ιστοριας εγκλημα .Ασχετοι εκφερουν γνωμη για σοβαρα ιστορικα θεματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΟΝΥΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΑ .ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΕΙ .ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν υπάρχει καλοί μου φίλοι (και ιδιαίτερα νέα παιδιά ) ΚΑΝΕΝΑ αρχαιολογικό εύρημα ,ΚΑΝΕΝΑ αρχαίο γραπτό ή ιστορική αναφορά, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην Αρχαια Ελλάδα μας που να δείχνει ή να περιγράφει ΤΕΤΟΙΟΝ χαιρετισμό .Στην αρχαία Σπάρτη δε ΔΕΝ χαιρετούσαν ούτε τους Βασιλείς τους μια και ήταν Ομοιοι μεταξύ Ομοίων ακόμα κι αυτοί .Μην αφήνεται τσαρλατάνους να σας παρασείρουν για αλλώτριους σκοπούς ..ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ειναι ο Χαιρετισμος αυτός ,βαρβάρων και δει Ούννων

    Αλκης Δανέζης (αρχαιολόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μάρμαρα δεν ψεύδονται . Οσο και να παραφράζετε την Ιστορία κατά το δοκούν ώστε να επιβάλλετε την διεθνιστική σας προπαγάνδα ο χαιρετισμός αυτός ακολουθεί κάθε βήμα του ελληνισμού από την αρχαία Σπάρτη μέχρι τους ήρωες του 1940 που τσάκισαν τους Ιταλούς στις βουνοκορφές της Πίνδου μετά το περήφανο << όχι >> του Μεταξά . Ετσι χαιρετούσαν λοιπόν οι Ελληνες πριν μετατραπούν σε ανδρείκελα των νεοταξικών αφεντικών σας .

      Διαγραφή
    2. βαρβάρων και δει Ούννων ??? ετσι σας εχουν μάθει? απο που και ως που οι ελληνες Δωριείς ναζι έγιναν βάρβαροι ουνοι?η γραμμική dna ξέρεις τι λεει? αλλα θα μου πεις δεν ξερετε αληθινη ιστορια πριν 80 χρονια βαρβαροι ειναι αυτοι που πολεμησαν εναντι της μασονικης εισβολης και ισωπεδωσης της γερμανιας! μετα τξν κυρηξη πολεμου απο το 1933! ζωα!

      Διαγραφή
  20. Οποιον και να ρωτησετε ειτε στη ΕΛΛΑΔΑ ειτε στο εξωτερικο οι μονοι που θα υποστιριξουν αυτον τον χαιρετισμο ως αρχαιο Ελληνικο ή Ρωμαικο ειναι οι φασιστες και οι νεοναζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. شركة تنظيف بالرياض
    شركة تنظيف منازل بالرياض
    شركة تنظيف فلل بالرياض
    شركة تنظيف خزانات بالرياض
    شركة رش مبيدات بالرياض
    شركة كشف تسربات المياه بالرياض
    شركة تنظيف مجالس بالرياض
    شركة جلى بلاط بالرياض
    شركة تنظيف واجهات زجاج بالرياض
    شركة تنسيق حدائق بالرياض
    شركة دهانات بالرياض
    شركة عزل اسطح بالرياض
    شركة نقل اثاث بالرياض
    شركة تنظيف بالرياض
    شركة جلى بلاط بالرياض
    http://www.alrayyanclean.com/index.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81_%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B2%D9%84.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81_%D9%81%D9%84%D9%84.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%B1%D8%B4_%D9%85%D8%A8%D9%8A%D8%AF%D8%A7%D8%AA.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81_%D8%AE%D8%B2%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%B9%D8%B2%D9%84_%D8%A7%D8%B3%D8%B7%D8%AD.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D9%86%D9%82%D9%84_%D8%A7%D8%AB%D8%A7%D8%AB.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81_%D9%88%D8%A7%D8%AC%D9%87%D8%A7%D8%AA.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81_%D9%86%D8%AE%D9%8A%D9%84.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D9%83%D8%B4%D9%81_%D8%AA%D8%B3%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%AA.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81_%D9%85%D8%AC%D8%A7%D9%84%D8%B3.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%AC%D9%84%D9%89_%D8%A8%D9%84%D8%A7%D8%B7.html
    http://www.alrayyanclean.com/%D8%AA%D8%B4%D8%B7%D9%8A%D8%A8%D8%A7%D8%AA.html
    https://youtu.be/PRRuF3GRYok
    https://youtu.be/rq3ApJgUryQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από πότε οι κατάξανθοι γερμανο-τεύτονες θεοί, της μυθολογίας των Σκανδιναβών, όπως σαφώς απεικονίζονται στα παραπάνω πορτραίτα, "βαφτίζονται" Έλληνες και μάλιστα Δωριείς οπλίτες...Οι αίθουσες και τα μουσεία ναζιστικής προπαγάνδας έβριθαν από τέτοιου είδους "καλλιτεχνικά" τερατουργήματα, ειδικά μάλιστα κατά τη περίοδο του μεσοπολέμου που οργίαζε η χιτλερική διαστρέβλωση και παραποίηση κάθε ιστορικής αλήθειας. Όπως και να έχει όμως, ακόμα και αν δεχτούμε ότι κάποιες από τις πολλές ελληνικές πόλεις κράτη, χρησιμοποιούσαν αυτόν ή άλλον παρόμοιο χαιρετισμό,(πουθενά δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο) το γεγονός και μόνο ότι τα ανθρωποειδή ΚΤΗΝΗ που ονομάζονται "ναζί" τον υιοθέτησαν, καθιστά τόσο αυτόν όσο και οποιοδήποτε άλλον παρεμφερή τρόπο χαιρετισμού κατάπτυστο και εσαεί αφοριστέο...Το ίδιο άλλωστε έχει συμβεί και με τη σβάστικα, που ενώ αποδεδειγμένα υπήρξε ιερό σύμβολο σε πανάρχαιους πολιτισμούς, η υιοθέτησή του ως κατεξοχήν ναζιστικού σύμβολου το καθιέρωσε στη παγκόσμια συνείδηση του πολιτισμένου κόσμου, ως έμβλημα βαρβαρότητας και μισανθρωπίας...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  23. كشف تسربات المياه بالرياض

    نقل الاثاث بالرياض أمر نلمسه في حياتنا اليومية وبصفة مستمرة وذلك لطبيعة العمل بالرياض خاصة وبالمملكة العربية السعودية عامة شركة نقل اثاث بالرياض تقدم لكم عملائنا الكرام افضل خدمات نقل اثاث بالرياض معتمدين على احدث السيارات وفنيين محترفين في فك وتركيب الاثاث من غرف النوم والمطبخ والمكيفات , وايضا لدينا عمالة مدربة على كيفية النقل حتى يصل اثاث منزلك بأمان .

    شركة نقل اثاث بالرياض
    شركة النقاء افضل شركة تخزين اثاث بالرياض لحرصها الشديد على تخزين اثاث بالرياض
    منزلك بمستودعات مؤمنة وجاهزة،ونعلم جيدا أهمية سلامة اثاثك والحفاظ عليه مستودعات تخزين الاثاث بالرياض
    ولا تقلق لدينا فريق عمل متدرب تدريبات على أعلى مستوى وتم تدريبة عمليا لنقل و تخزين الاثاث بالرياض .

    شركة تخزين اثاث بالرياض
    شركة تنظيف فلل بالرياض الشركة الاولى في تنظيف فلل بالرياض – تنظيف شقق بالرياض – تنظيف قصور بالرياض – تنظيف مجالس بالرياض – تنظيف موكيت – تنظيف خزانات – تنظيف وصيانة مسابح بالرياض باستخدام افضل الوسائل الحديثة من ماكينات ومواد قوية.شركة تنظيف فلل بالرياض


    اذا كنت تبحث عن افضل شركة تنظيف بالرياض مجربة اتصل بنا واطمئن انت في المكان المناسب فنحن الأقدم والافضل في مجال النظافة العامة .شركة تنظيف بالرياض
    الشركة الاولى في الدمام في تنظيف الفلل والقصور والشقق ,شركة النقاء افضل شركة تنظيف فلل بالدمام ,وعندنا كامل الاستعداد لتنظيف القصور والاستراحات باحدث الماكينات واجود المواد الايطاليه والالمانيه.

    تقدم شركة النقاء افضل العروض في تنظيف المنازل وتنظيف المستشفيات وتنظيف المكاتب الادارية وتنظيف المستوصفات من حيث التكلفة والدقة والمصداقية ونعلم أهمية التنظيف في حياتنا وشركتنا افضل شركة تنظيف منازل بالدمام لما تقدمة من خدمات مميزة .
    شركة تنظيف بالدمام

    شركة تنظيف فلل بجدة وتنظيف شقق ,كثرت شركات التنظيف في الأونة الأخيرة ولكن من هو الافضل هذا هو ما يبحث عليه عميلنا ونحن شركة النقاء نقول وبثقة اننا افضل شركة تنظيف بجدة وكل مجالات التنظيف عندنا من تنظيف خزانات ,تنظيف مسابح,تنظيف منازل,تنظيف فلل , ويبقى العميل هو السر وهو الذي يختار وهو الذي يقر ما هي افضل شركة تنظيف بجدة.
    شركة تنظيف بجده

    شركة مكافحة حشرات بالرياض شركة النقاء من اولى وأكفأ الشركات في مكافحة الحشرات بالرياض ,مكافحة صراصير – نمل ابيض – فئران -بق الفراش – برص , نمل, وجميع انواع الحشرات مع الضمان

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  24. ويظهر ذلك من كفاءة الشركة في اقوى المبيدات الحشرية واحدث وسائل وادوات مكافحة الحشرات بالرياض وحماية انفسنا ومنازلنا من التلوث والامراض التي تسببها الحشرات فالنقاء تعنى نقاء البيئة , وتنظيف المنازل باستمرار من القمامة .
    شركة مكافحة حشرات بالرياض
    شركة النقاء من أولى الشركات المتخصصه فى مكافحة الحشرات بالدمام وتشمل مكافحة الصراصير بالدمام – مكافحة الفئران بالدمام – مكافحة النمل الابيض بالدمام – مكافحة البق(بق الفراش) بالدمام باستخدام افضل طرق مكافحه الحشرات بالدمام و مهندسين متخصصين للقيام بهذه العمليه بل وشركتنا الوحيدة عن باقي الشركات الموجوده بالدمام التي تستخدم أحدث الطرق العلمية و بدون رائحه و بدون مواد سامه فى عمليه الاباده.

    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة النقاء تقدم افضل خدماتها وخصصت فرع كبير فينقل اثاث بالمدينة المنورة ,وتتم خدمة نقل الاثاث بطريقة منظمة مرتبة على اعلى مستوى على ايدي فنيين متخصصيين في نقل العفش بالمدينة المنورة وفك وتركيب وتغليف , فك الاثاث يحتاج الى فنيين ونجارين مهرة حرفيين في فك الاثاث وايضا تركيب الاثاث من غرف نوم ومطابخ.

    شركة نقل اثاث بالمدينة المنورة

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mở bán an binh city geleximco hà đông
    Mở bán dự án an bình city hà đông
    Giới thiệu dự án an bình city cổ
    Giới thiệu chung cu an binh city cổ
    Giới thiệu dự án an bình city cổ nhuế
    Giới thiệu dự án an bình city cổ nhuế
    Chủ đầu tư dự án an bình city phạm văn đồng
    Giới thiệu chung cu an binh city cổ nhuế
    Giới thiệu chung cu an binh city cổ nhuế
    Giới thiệu chung cư an bình city cổ nhuế
    Giới thiệu chung cư an bình city cổ nhuế
    Giới thiệu chung cư an bình city cổ nhuế
    Giới thiệu chung cư an bình city cổ nhuế
    Chủ đầu tư chung cư brg park phạm văn đồng
    Chủ đầu tư gelexia riverside tam trinh phạm văn đồng
    Chủ đầu tư gelexia riverside hoàng mai phạm văn đồng
    Chủ đầu tư chung cu gelexia riverside phạm văn đồng


    Mở bán chung cư royal park lê văn thiêm hà đông
    Mở bán royal park lê văn thiêm hà đông
    Ra mắt dự án five star cầu giấy hà nội
    Ra mắt palm garden lê văn lương
    Mở bán chung cu gemek 2 hà đông
    Mở bán hong ha tower thinh liet hà đông
    Mở bán du an 82 nguyen tuan hà đông
    Mở bán lien ke the green daisy hà đông
    Mở bán du an flc ha dong hà đông

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Company purity Lite Khamis Mushayt to clean reservoirs Magdin Where we are working to your satisfaction Dear customer, where the worker is an experienced chemical substance to clean the reservoir imported where we distinguished in our work because of this hard-working workers in their work, where we promise the best company cleaning tanks in Khamis Mushayt شركة تنظيف خزانات بخميس ميشط
    Best Company pesticides sprayed in Khamis Mushayt, where we have the advantage in this area, where we rely on spraying pesticide imported material which is that distinguish our company for all of the companies in Saudi Arabia and not in Saudi Arabia شركة رش مبيدات بخميس مشيط only a whole world because our workers we trust them Kaveh confidence where they experienced more than 10 years and also our company is cheaper for companies that are on the scene

    شركة رش مبيدات بخميس مشيط
    شركة تنظيف بخميس مشيط
    شركة تنظيف خزانات بخميس ميشط
    شركة كشف تسربات المياه بخميس مشيط
    شركة مكافحة حشرات بخميس مشيط
    شركة تنظيف منازل بخميس مشيط
    شركة نقل اثاث وعفش بخميس مشيط
    شركة تسليك مجارى بخميس مشيط
    شركة تنسيق حدائق بالرياض

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. I can say that this post has very inclusive and interesting information, details that have been created with the bid to make sure that the readers do get the message. This is such a nice post, a page that i can refer to someone else and still revisit. Understanding the structure, policies, and operations of a marketing company is very easy, especially if you have a reliable helper by your side. All you need to do is let us know when you need help by checking the link we have provided.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ور المدينة رائدة شركات التنظيف بالمملكة تقدم لك عزيزى العميل خصومات مزهلة خاصة للتعاقدات الجديدة لدينا اجود مواد تنظيف مستوردة من الخارج واجود معطرات شركة تنظيف مجالس بالرياضحيث نقوم بخدمة شاملة كل انحاء المكان من تنظيف للارضيات والحوائط والاسقف والخزانات والمجالس والمفروشات الارضية من موكيت وسجاد شركة تنظيف مجالس بالرياضفريق العمل معنا منذ عشرات السنون خبرتة الكبيرة وامانتة جعلتنا فى الصدارة دائماشركة تنظيف مجالس بالرياض
    شركة تنظيف بأبها

    شركة تنظيف فلل بأبها
    شركة تنظيف شقق بابها


    شركة تنظيف منازل بأبها
    شركة تنظيف مجالس بابها
    شركة ننظيف موكيت بأبها
    شركة تنظيف خزانات بأبها
    شركةتنظيف منازل بخميس مشيط
    شركة تنظيف فلل بخميس مشيط

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. مؤسسة الزهراني-نحن مؤسسة رائدة ومتميزة في مجال المقاولات العامة شعارنا الجودة في البناء ومواكبة التطور في تقنيات البناء
    من خدماتنا :
    - بناء عظم ( مع المواد و مصنعية )
    - بناء تسليم مفتاح
    - تشطيب
    - تطوير للعقار القديم بشكل كامل ( هدم وبناء ، أو ترميم واستصلاح )
    _بناءملاحق_بناء مجالس_بناء غرف_بناء أحواش
    _ترميم وصيانة البيوت _دهانات_ديكورات
    انشاء - هدم - ترميم - تشطيب - صيانة
    فلل / قصور / ملاحق / مساجد / هناغر مسابح / مجمعات / تجارية / اسوار استراحات / مجالس / مشبات
    تعديلات اضافة غرف وتوسعة
    ا انشاء فلل عمائر استراحات شاليهات ملاحق ارضيه ملاحق علوي مسابح خزانات مساجد هناجر اسوار مجالس خيم ارتدادات بالمواد او عمل يد
    جميع الأعمال تحت إشراف هندسي
    للتواصل أبو محمد
    0534466689
    مؤسسة الزهراني للمقاولات

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. دهان بالمدينة المنورة
    يحرص دهان بالمدينة المنورة على ترك حرية اختيار الذوق المناسب للعميل حيث أنه منزله و هو من سيقيم به ولابد من أن يحصل على الراحة النفسية من خلال الديكور الذي يرغب به فيقوم بتوفير عدد مميز من مصممي الديكور ليقوم كل منهم بتصميم الديكور المناسب لكل غرفة بالمنزل فلكل غرفة تصميم خاص ولإنجاز العمل بوقت قصير حتى لا يمل العميل من الانتظار تقدم جميع أعمالها بأسعار مناسبة كما تقوم بتوفير مواد الدهانات بأكل تكلفة و الجودة في التنفيذ و الدقة في العمل واحترام مواعيد التسليم هو شعارنا و تعتبر من أكثر شركات تنفيذ ديكور من حيث الجودة و الدقة و المصداقية للاستعانة اتصل بنا.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. [url=https://beepmusic.org/tag/%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%84%DB%8C%D9%84%DB%8C/page/2/] جدید ترین اهنگ های سامان جلیلی[/url]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Một trong những con đường mòn phổ đặt mua vé máy bay đi Mỹ biến nhất trong công viên, phần mở rộng phía bắc và phía nam của Đường mòn Rim cung cấp tầm nhìn ngoạn mục của hẻm núi trong khi vẫn tương đối dễ dàng trên đôi chân. Tại đây, khách du lịch có thể đi bộ trên mặt đất mịn màng trong khi quan sát xung quanh.

    Các Bright Angel Trail là một dấu vết danh lam thắng cảnh tuyệt vời để đi lang thang xuống đáy của hẻm núi vé máy bay đi Mỹ tháng nào rẻ nhất , nhưng hãy cẩn thận: Đó là khoảng 12 dặm đi bộ khứ hồi. Nhà nghỉ dọc đường cung cấp nước, nhưng tránh thực hiện chuyến đi đầy đủ vào mùa hè để tránh kiệt sức vì nóng.

    Nếu bạn cảm thấy vé máy bay đi Denver thích phiêu lưu, Đường mòn South Kaibab là một giải pháp thay thế tốt hơn cho Đường mòn Thiên thần Sáng gần đó. Trong khi vé máy bay đi Philadelphia đường mòn dốc hơn và thiếu bóng râm và các điểm dừng chân nghỉ ngơi thường xuyên của Bright Angel, nhiều du khách nói rằng Đường mòn Nam Kaibab đẹp hơn. Hãy nhớ mang theo nhiều nước, đặc biệt nếu bạn đi bộ đường dài trong mùa hè.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. I read this article. I think You put a lot of effort to create this article. I appreciate your work. Akira Hoodie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Skip Hire Nottingham is the best skip hire services provider in Nottingham. We offers cheap prices and all kinds of skip sizes as we value the needs of our customers. We provide skip hire all across at a competitive price. Book your order now and Get 20% instant discount.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Our the purpose is to share the reviews about the latest Jackets,Coats and Vests also shre the related Movies,Gaming, Casual,Faux Leather and Leather materials available Attack on Titan Cloak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. thank you for the information provided, we are waiting for the next info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. It's a really great and useful piece of information. Thanks, and please keep up the rewarding work. Marty Mcfly Denim Jacket

    ΑπάντησηΔιαγραφή