Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Χαλάρωση των capital controls: 100% σε μετρητά θα μπορεί να εισπράττει τα χρήματά του όποιος τα φέρνει από το εξωτερικό!


Σε χαλάρωση των capital controls προχωρά η κυβέρνηση: Θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 100%, αντί του 50% που ίσχυε, του χρηματικού ποσού το οποίο, μετά την 01/12/2017, θα μεταφέρεται από το εξωτερικό σε ήδη υπάρχοντες λογαριασμούς, που τηρούνται σε ελληνική τράπεζα. 

Δηλαδή όποιος διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό ή εισπράττει χρήματα από π.χ. εξαγωγές προϊόντων, αν τα φέρνει πίσω στην Ελλάδα θα μπορεί να εισπράττει το 100% από αυτά σε μετρητά!

To καλοκαίρι είχε αποφασιστεί να δίνεται το 80% σε μετρητά, αλλά η κρίθηκε ότι ακόμα και το 20% θα ήταν αποτρεπτικό ως ποσοστό κι έτσι αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή για ανεβεί το πλαφόν στο 100%


Είναι ίσως το πιο ουσιαστικό μέτρο μέχρι σήμερα από την ημέρα που επιβλήθηκαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι με απόφαση της ΕΚΤ που υλοποίησε η ΤτΕ, για την αύξηση της ρευστότητας και την επανεισαγωγή κεφαλαίων που έχουν εξαχθεί εκτός Ελλάδος.

Αλλά και για την επιστροφή στην χώρα κεφαλαίων που προέρχονται από εξαγωγές και οι εξαγωγείς, απόλυτα λογικά, τα καταθέτουν απ'ευθείας στο εξωτερικό, αντί να "φυλακίζουν" έστω κατά 50% εντός Ελλάδος.

Επίσης θα επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε τράπεζα.

Τέλος, θα δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούνται συναλλαγές από τα καταστήματα των τραπεζών για νομικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέχρι 20.000 ευρώ, αντί των 10.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, η καθεμία τόσο ανά πελάτη όσο και ανά ημέρα.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3976), Στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των capital controls ​που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στις 17 Μαΐου 2017, η νέα υπουργική απόφαση έχει στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση φυσικών και νομικών προσώπων και επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, με την απόφαση:
1. Επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε πιστωτικό ίδρυμα. Προϋπόθεση για το άνοιγμα λογαριασμού είναι η μη ύπαρξη διαθέσιμου λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα του οποίου να είναι δικαιούχος, για το λόγο αυτό θα υποβάλλεται από τον αιτούντα σχετική υπεύθυνη δήλωση.
2. Επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 100%, αντί του 50% που ίσχυε, του χρηματικού ποσού το οποίο, μετά την 01/12/2017, μεταφέρεται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών».
3. Επιτρέπονται συναλλαγές από τα καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων για νομικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αντί των 10.000 που ίσχυε μέχρι σήμερα, η καθεμία, ανά πελάτη, ανά ημέρα.
Οι ανωτέρω συναλλαγές ολοκληρώνονται κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου