Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ρέγκλινγκ: «Οι Έλληνες υπέστησαν περικοπές που θα ήταν αδιανόητες στην Γερμανία»


Ενθαρρυντικές χαρακτήρισε τις πρόσφατες προσπάθειες επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ στη Γερμανία.

Ο γενικός διευθυντής του ESM επανέλαβε ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 2018, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις και ότι, με την προϋπόθεση αυτή, η Ελλάδα θα είναι επίσης σε θέση να χρηματοδοτείται τακτικά από την αγορά. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί και στη Γερμανία.

«Οι πρώτες πρόσφατες προσπάθειες επιστροφής (της Ελλάδας) στην αγορά είναι ενθαρρυντικές. Οι εξαιρετικά ευνοϊκοί όροι δανεισμού μας με επιτόκια 1% και διάρκεια πάνω από 30 χρόνια επιτρέπουν στην Ελλάδα να ξεπεράσει τη σημερινή βαθιά κρίση και να ανακτήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της, χωρίς να γίνει αυτό με κόστος των φορολογουμένων των άλλων χωρών της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

«Για να το τονίσω ακόμη μία φορά: Η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος είναι προϋπόθεση για αυτό», είπε, προσθέτοντας: «Αυτό ισχύει, επίσης, καθώς οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης μόνο τότε θα είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα, μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, με πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Βεβαίως μόνο αν αυτό θα ήταν τότε αναγκαίο».

«Ιδιαίτερα στη Γερμανία ακούω και διαβάζω συνέχεια ότι στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί τίποτε στα προηγούμενα επτά χρόνια που ήταν σε πρόγραμμα. Θεωρώ αυτό ως μία απαράδεκτη διαστρέβλωση των γεγονότων και μία προσβολή των Ελλήνων, οι οποίοι υπέστησαν περικοπές των μισθών και συντάξεων τους, που θα ήταν αδιανόητες στη Γερμανία», σημείωσε ο επικεφαλής του ESM.

«Θέλω για τον λόγο αυτό να τονίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η πορεία των δημόσιων οικονομικών. Το 2009 διαμορφωνόταν το έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ. Το 2016, αντίθετα, η Ελλάδα είχε καταφέρει ένα πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό της», συνέχισε, προσθέτοντας: «Μία τέτοια επιτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα ήταν δυνατή χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις. Αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί και εδώ στη χώρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου