Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αποφοίτησε η πρώτη σειρά Τούρκων πιλότων των stealth F-35A - Σε 7 μήνες παραλαμβάνουν το πρώτο - 42 παραβιάσεις σήμερα


Επτά μήνες πριν την παραλαβή του πρώτου stealth μαχητικού F-35A, η πρώτη σειρά Τούρκων πιλότων 20 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της και είναι έτοιμη να αξιοποιήσει επιχειρησιακά το αεροσκάφος ανακοινώθηκε στην Αγκυρα. "Θα είναι ένα αεροσκάφος που θα αλλάξει το δόγμα εναέρια μάχης και τον τρόπο αντίδρασης μας στις εναέριες μάχες. Πλέον δεν θα πλησιάζουμε καν τον αντίπαλο. Θα τον εξοντώνουμε από διπλάσιας αποστάσεις από αυτές που μπορούμε σήμερα να το πετύχουμε" ανέφερε πηγή του τουρκικού ΓΕΑ με αφορμή το γεγονός.

Οπως είχε αποκαλύψει η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάϊο θα γίνει η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους στην τουρκική Αεροπορία και μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν παραδοθεί συνολικά 10 αεροσκάφη F-35A, δημιουργώντας μια απειλή στην οποία μέχρι στιγμής η Ελλάδα "κάνει πώς δεν βλέπει".

Την ίδια στιγμη οι συνάδελφοί τους που πιλοτάρουν τα παλιά F-16 προχώρησαν και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235, προχώρησαν σε 42 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου έκαναν σήμερα Τρίτη τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν προηγουμένως καταθέσει σχέδια πτήσης. 


Για πρώτη φορά απ' όταν η τουρκική Αεροπορία άρχισε τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και με αεροσκάφη CN-235, ένα ζευγάρι οπλισμένων τουρκικών F-16 συνόδευε ένα από τα δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία μέχρι σήμερα αναχαιτίζονταν εύκολα από τα ελληνικά μαχητικά. Είναι ένα πολύ σημαντικό "μήνυμα" προς την ελληνική πλευρά. 

Οι 34 από τις 42 παραβιάσεις έγιναν από δύο τουρκικά αεροσκάφη CN-235. Πρόκειται για αεροσκάφη με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου τα οποία πετούν σε μεγάλο ύψος και συνήθως κινούνται στον άξονα Βορράς-Νότος σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Αιγαίου. 

Τα άλλα δύο ζεύγη τουρκικών F-16 που εμφανίστηκαν σήμερα στο Αιγαίο δεν ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του ΓΕΕΘΑ κατέγραψε οκτώ τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο (τρία ζεύγη F-16 και τα δύο CN-235), κάνοντας 42 παραβιάσεις, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο (σύμπλεγμα Μεγίστης). 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου