Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η σεισμογενής Τουρκία γίνεται… πυρηνική δύναμη: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον πυρηνικό σταθμό ενέργειας στο Ακούγιου


Τις εργασίες για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού ενέργειας ανακοίνωσε  ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας Rosatom, στο πλαίσιο της 61ης συνόδου της Γενικής Συνδιάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλεξέι Λιχατσόφ,   η Rosatom ξεκίνησε τις πρώτες γενικές κατασκευαστικές εργασίες στο χώρο όπου θα δημιουργηθεί ο πρώτος πυρηνικός σταθμός στο "Ακούγιου" και ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος το 2023. .

"Οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβανομένων των υδροτεχνικών κατασκευών ήδη έχουν αρχίσει" δήλωσε ο Λιχατσόφ, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του ελπίζει να πάρει την άδεια για την κατασκευή του σταθμού έως το τέλος του χρόνου.


"Επειδή στην Τουρκία συνεργαζόμαστε απευθείας με τον ρυθμιστή, ελπίζουμε να πάρουμε την άδεια εντός του έτους. Όμως οι γενικές κατασκευαστικές εργασίες ήδη προχωρούν πυρετωδώς γι' αυτό και βλέπουμε με αισιοδοξία μπροστά".

Η Ρωσία και η Τουρκία είχαν υπογράψει το 2010 διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού «Ακούγιου» στην Τουρκία. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 δισ. $, περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων αντιδραστήρων BBER-1200 συνολικής ισχύος 4800 MW, ενώ η Rosatom προγραμματίζει την λειτουργία του πρώτου αντιδραστήρα το 2023.

Και πυρηνικά όπλα

Να σημειωθεί πως η Τουρκία σχεδιάζει (και αυτό πρώτη φάση) την κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών σε Ακούγιου, Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα και στην İğneada στην Ανατολική Θράκη.

Μάλιστα ο Τούρκος πρέδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και για το σταθμό στη Σινώπη και προκειμένου να κλείσει την συμφωνία ύψος 22 δισ. δολ. με γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία, ζήτησε και πέτυχε την δυνατότητα απόληψης από τους αντιδραστήρες καυσίμου για πυρηνικά όπλα μέσω της πρόβλεψης χρήσης στους αντιδραστήρες εμπλουτισμένου ουρανίου!

Αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία την κατασκευή πυρηνικών όπλων πριν από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Συγκεκριμένα για να κλείσει η συμφωνία με την Mitsubishi Heavy Industries και τη γαλλική Areva για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη, απαίτησε την προσθήκη όρου στη σύμβαση για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας που επιτρέπει τον εμπλουτισμό ουρανίου και την εξαγωγή πλουτωνίου από χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο!

Από αυτό, δηλαδή, που ανακτάται από τις πυρηνικές βόμβες που καταστρέφονται βάσει διεθνών συνθηκών ή λόγω παλαιότητας και το οποίο χρησιμοποιείται εν συνεχεία για ειρηνικές χρήσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου