Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ερντογάν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει ποτέ την δημιουργία κουρδικού κράτους»!


Η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει ποτέ την δημιουργία κουρδικού κράτους» προειδοποιήσε τις ΗΠΑ πριν λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτηρίζοντας «τρομοκρατικές» τις κουρδικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία.

«Δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα επιτρέπαμε ποτέ τη δημιουργία ενός λεγόμενου κράτους από το PYD και το YPG στη βόρεια Συρία», είπε απευθυνόμενος προς τις ΗΠΑ, συμμάχους του YPG και την υπόσχεσή τους να δημιουργήσουν κουρδικό κράτος στην Β.Συρία.,ο Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας στην Άγκυρα.

Η Τουρκία θεωρεί το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και την ένοπλη πτέρυγά του, τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) ως τον συριακό βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης που η Άγκυρα και οι εταίροι της στη Δύση χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».

Οι ΗΠΑ έχουν συμμαχήσει με τις YPG στον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και τις εξοπλίζουν, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Τουρκίας, η οποία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια ζώνη που θα ελέγχεται από τους Κούρδους στα νότια σύνορά της.

Έχει απειλήσει επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση, ειδικά στο κουρδικό «καντόνι» του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Η Τουρκία εξαπέλυσε ήδη μια χερσαία επιχείρηση στη βόρεια Συρία τον Αύγουστο του 2016, με στόχο να απωθήσει το ΙΚ από τα σύνορα, αλλά και να εμποδίσει την ένωση των διαφόρων περιοχών που ελέγχουν οι YPG.

«Ποιος είναι ο στόχος τους; Να δημιουργήσουν έναν τρομοκρατικό διάδρομο στη βόρεια Συρία ο οποίος θα φθάνει ως τη Μεσόγειο», υποστήριξε ο Ερντογάν, διατρανώνοντας πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να πολεμάει εναντίον αυτών των «τρομοκρατικών οργανώσεων», «όπου κι αν βρίσκονται».

Οι δηλώσεις αυτές σημειώθηκαν μία εβδομάδα έπειτα από μια επίσκεψη στην Άγκυρα του επικεφαλής του ιρανικού γενικού επιτελείου, του Μοχαμάντ Μπαγερί, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε κυρίως το ζήτημα της αντιμετώπισης των κούρδων ανταρτών.

Ερωτηθείς για την κοινή επιχείρηση της Τουρκίας και του Ιράν εναντίον των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ ο Ερντογάν τόνισε ότι είναι «όλα έτοιμα».

Η Τουρκία εξάλλου εναντιώνεται σθεναρά το δημοψήφισμα το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί την 25η Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, παρά τις καλές σχέσεις της Άγκυρας με τον ιρακινό κούρδο ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται στο Ιράκ αύριο για μια επίσημη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποία θα έχει συναντήσεις με τον ιρακινό πρόεδρο Φουάντ Μασούμ, τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι, αλλά και τον Μπαρζανί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου