Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Σκάνδαλο για παράνομη χρηματοδότηση στην προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ;


Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατηγορούν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα για παράνομη χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα της Άνγκελα Μέρκελ…  

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», υπάλληλοι της Καγκελαρίας, οποίοι μάλιστα εργάζονται με καθεστώς «μερικής απασχόλησης» αμειβόμενοι με 450 ευρώ μηνιαίως, απασχολούνται στον προεκλογικό αγώνα της Άνγκελα Μέρκελ. Με αφορμή το δημοσίευμα, το SPD ζητά να διερευνηθεί το ενδεχόμενο παράνομης χρηματοδότησης του CDU. 

Κριτική στην καγκελάριο άσκησε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του SPD Χουμπέρτους Χάιλ, επισημαίνοντας ότι αν η Άνγκελα Μέρκελ χρησιμοποιεί την Καγκελαρία για τον προεκλογικό της αγώνα, «τότε πρόκειται για χειροπιαστό πολιτικό σκάνδαλο». Με μια τόσο στενή διασύνδεση κρατικών και κομματικών θέσεων θέλουν η κ. Μέρκελ και το CDU να χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο, δήλωσε ο κ. Χάιλ στην εφημερίδα «Die Welt» και έκανε λόγο για «απύθμενο θράσος» έναντι των πολιτών οι οποίοι πληρώνουν με τους φόρους τους τους πόρους της Καγκελαρίας. 

Τις κατηγορίες του SPD απέρριψε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρινίζοντας ότι η επιπλέον απασχόληση των εν λόγω εργαζόμενων είχε εγκριθεί και γνωστοποιηθεί και αφορά μόνο την προεκλογική περίοδο. «Η Καγκελαρία ενήργησε κατά τον νόμο», τόνισε και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι το ίδιο είχε συμβεί με έναν εργαζόμενο στις εκλογές του 2009 και με δύο εργαζόμενους το 2013. 

Η «Welt am Sonntag» αναφέρεται και σε ένα ακόμη περιστατικό, τη διεξαγωγή προεκλογικής σύσκεψης της καγκελαρίου με κορυφαία κομματικά στελέχη και διαφημιστές στα γραφεία του Ιδρύματος «Konrad Adenauer», το οποίο όμως χρηματοδοτείται από το Δημόσιο και θεωρητικά δεν ταυτίζεται με το CDU. Το θέμα ζήτησε να διερευνηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών ο εκπρόσωπος του SPD για τα δημοσιονομικά Γιοχάνες Καρς. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου