Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Βαρουφάκης: «Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών»


Κλιμακώνονται οι αποκαλύψεις για την κρίσιμη περίοδο του 2015 και ιδιαίτερα για τη θητεία του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών. 

Απαντώντας ουσιαστικά στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, που είπε ότι ο τότε ΥΠΟΙΚ είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα παράλληλων πληρωμών, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε στο Twitter: «Και βέβαια ανέπτυξα στο υπουργικό συμβούλιο το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Το ατόπημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα! Εκ των ων ουκ άνευ!».


Υπενθυμίζεται πώς ο κ. Τσιρώνης δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Ο κ. Βαρουφάκης μας είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το MΟU (σ.σ IOU) αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή… Μου χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (…)». 

«Αυτά τα νομίσματα, προσέθεσε ο υπουργός, δεν διανέμονται από τράπεζες, είναι πρωτοβουλίες πολιτών... κινηματικό χρήμα, LEDS (Local Exchange Trading Systems). Aυτά τα χρήματα στην Ευρώπη δεν τα κυκλοφορεί το Δημόσιο, είναι άλλο πράγμα».

ΝΔ: «Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ»

Την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα των παράλληλων πληρωμών. 

«Ο τότε, αλλά και τώρα Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην Υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του. 

Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη. Αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες. 

Άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”. Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ», λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: «Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί»

Την παραδοχή του Γιάννη Τσιρώνη σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο κ. Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος. Όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν τη διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου από τη Βουλή και ενδεχομένως από τη Δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και "θα είναι ντάλα μεσημέρι"!»

ΠΟΤΑΜΙ: «Οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν από τι καταστροφή γλύτωσαν»

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Δημήτρης Τσιόδρας

«Τότε κατήγγειλαν όσους αποκάλυπταν τα τυχοδιωκτικά σχέδια τους, όπως έκανε το Ποτάμι. Τώρα ομολογούν με τον πιο φυσικό τρόπο, ότι συζητούσαν ακόμη και στο Υπουργικό Συμβούλιο για παράλληλο νόμισμα. Ο κ. Τσιρώνης αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν υπέρμαχος. Οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν από τι καταστροφή γλύτωσαν. Κι οφείλουν να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την περίοδο που πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα».

Απάντηση Τσιρώνη στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε:

«Αφού κατέρρευσαν οι κινδυνολογίες για καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να διαστρέψουν εκ νέου την πραγματικότητα. Όλες και όλοι γνωρίζουν ότι το "σύστημα παράλληλων πληρωμών" (Ι.Ο.U) δεν έχει απολύτως καμία σχέση με παράλληλο νόμισμα. Οι ανακοινώσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά την παντελή έλλειψη προγραμματικής αντιπρότασης και τον εγκλωβισμό της σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου