Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Άσκηση «Θαλασσόλυκος»: Οι Τούρκοι δέσμευσαν τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Ρόδου


Μέρος του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) των 10 ν.μ. που δεν αναγνωρίζουν οι Τούρκοι όπως και μέρος της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου της Ρόδου εντός  του FIR Αθηνών δέσμευσαν οι Τούρκοι για την πραγματοποίηση της αεροναυτικής άσκησης Deniz Gordu όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα

Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες το τουρκικό Ναυτικό και η Αεροπορία πρόκειται να διευρύνουν την συμμετοχή τους  στην άσκηση με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μέσων (πολεμικά σκάφη και αεροσκάφη) αντιδρώντας την ανακοίνωση του Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα ο οποίος κάλεσε τις χώρες που έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν να μην το πράξουν καθώς η άσκηση θέτει σε κίνδυνο την πολιτική αεροπλοία στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, με επιστολή του προς τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης Deniz Gordu  («Θαλασσόλυκος»), τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου».

«Το γεγονός αυτό» υπογραμμίζει, «πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».

Την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK, που γράφει:

“Η άσκηση DENIZ KURDU, η οποία διεξάγεται από το τουρκικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανησύχησε τους Έλληνες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες, προτρέποντάς τις να μην συμμετέχουν".

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης, στις 22 Μαΐου, λέγοντας: «Η άσκηση, η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές, περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».

Πρόκειται, σαφώς, για άλλη μία προκλητική κίνηση από την Τουρκία, που δοκιμάζει τα όρια των αντοχών των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα εκδίδει τη μία NAVTEX μετά την άλλη και δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις.

Στο μεταξύ η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα παρέμεινε εντονότατη και σήμερα. Έτσι και μετά τις 141 παραβιάσεις προχθές και 76 εχθές η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε και σήμερα 57 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Πιο συγκεκριμένα 2 σχηματισμοί μαχητικών F-16 και τουλάχιστον 15 αεροσκάφη και ελικόπτερα εκ των οποίων 4 CN-235 και 11 S-70, πραγματοποίησαν 22 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 57 παραβιάσεις του ΕΕΧ, ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου