Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

M.Ντράγκι: «Η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει σταθερά σημάδια ανάκαμψης»


Σταθερότητα» λόγων και πράξεων είναι ο κύριος χαρακτηρισμός ο οποίος μπορεί να δοθεί στην ΕΚΤ και στον επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι, με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας να διατηρεί, στη σημερινή συνεδρίαση, αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της Ευρωζώνης αλλά και τις μηνιαίες αγορές ομολόγων στα 60 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Μάριο Ντράγκι δεν άλλαξε, σχεδόν στο ελάχιστο, τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί εδώ και αρκετούς μήνες αναφορικά με τις προθέσεις της τράπεζας τόσο αναφορικά με τα επιτόκια όσο και με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Επανέλαβε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει σταθερά σημάδια ανάκαμψης, προσθέτοντας, όμως, ότι η αργή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελεί έναν από τους παράγοντες που μπορούν να ανακόψουν αυτήν την πορεία.

Για μία ακόμη φορά τόνισε ότι «τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα», ενώ αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης -η ένταξη στο οποίο αποτελεί και «όνειρο» της ελληνικής κυβέρνησης και όχι μόνο – θα διατηρηθεί ως έχει (δηλαδή μηνιαίες αγορές 60 δισ. ευρώ) έως τον Δεκέμβριο του 2017, αν και μπορεί να παραταθεί εάν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφασίσει (στα τέλη του έτους) ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Ο κ. Ντράγκι δεν εμφανίστηκε πρόθυμος να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της ΕΚΤ, κυρίως αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και παρά τις πιέσεις που δέχεται, κυρίως από το Βερολίνο, προκειμένου αυτό ή να μειωθεί ή να τερματιστεί. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις στη συνεδρίαση Ιουνίου, όπου θα έχει στην κατοχή της περισσότερα στοιχεία, τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και γι' αυτήν του πληθωρισμού, που την ενδιαφέρει -εκ του καταστατικού της- πολύ περισσότερο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου