Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Απειλές «θερμοπυρηνικού» πολέμου από τον πρέσβη της Β. Κορέας στον ΟΗΕ προς τις ΗΠΑ



Ο πρέσβης της Βορείου Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν ενδεχόμενο «θερμοπυρηνικό» πόλεμο ανά πάσα στιγμή ωθώντας ακόμη περισσότερο στα άκρα τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα σε Πιονγιάνγκ και Ουάσιγκτον.      

«Οι αμερικανικές πράξεις μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο», δηλώνει ο Κιμ Ιν Ριόνγκ κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.
   
Οι άκρως ανησυχητικές δηλώσεις του πρέσβη της Βορείου Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη διατυπώθηκαν λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, στην αποστρατικοποιημένη ζώνη Νοτίου-Βορείου Κορέας .

Όμως, τα λεκτικά πυρά που εκτόξευσε ο Βορειοκορεάτης πρέσβης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Κιμ επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί μία επικίνδυνη κατάσταση με βάση την οποία μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή θερμοπυρηνικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNN, o Βορειοκορεάτης πρέσβης συμβουλευόταν την επιστολή του την οποία διάβαζε με προσοχή στους δημοσιογράφους. 

«Η Ουάσινγκτον διαταράσσει την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.», τόνισε προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου από τις ΗΠΑ. 

Νωρίτερα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προειδοποιούσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να καταφύγουν σε οποιαδήποτε απαραίτητα μέτρα καθώς η εποχή της στρατηγικής υπομονής έχει παρέλθει. Κατά την επίσκεψή του στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στην Κορεατική Χερσόνησο, ο Μάικ Πενς υπογράμμιζε ότι, από την πλευρά του Λευκού Οίκου όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. 
   
Την ώρα που νοτιοκορεατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι την επόμενη εβδομάδα τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν στη θάλασσα της Ιαπωνίας για κοινές ασκήσεις με το νοτιορεατικό Ναυτικό, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μεταβαίνει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.Οι εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που θα έχει σήμερα στο Τόκιο ενώ παράλληλα, θα εξεταστεί η προοπτική ανάπτυξης του διμερούς πλαισίου οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου