Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Αμερικανικά στρατεύματα σταμάτησαν επίθεση του τουρκικού Στρατού σε Κούρδους - Συνεχής η ανάπτυξη δυνάμεων


του Πάνου Σπαγόπουλου

Αμερικανικά οχήματα αναπτύσσονται σε περιοχές της βόρειας Συρίας κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία σταματώντας επίθεση που σχεδίαζε ο τουρκικός Στρατός  εναντίον του YPG/SDF και η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε γενικευμένη σύγκρουση.

Ουσιαστικά με την κίνησή τους αυτή οι ΗΠΑ βάζουν τέλος στις όποιες επιδιώξεις της Άγκυρας στη Βόρεια Συρία σε ότι αφορά το YPG/SDF οριοθετώντας πρακτικά και τα σύνορα μεταξύ του υπό σύσταση κράτους του Κουρδιστάν με την Τουρκία.

Σε βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο Κούρδοι ακτιβιστές φαίνονται αμερικανικά  τεθωρακισμένα οχήματα να περιπολούν σε δρόμο κοντά στο χωριό Darbasiyah μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Στην ίδια περιοχή είχαν γίνει συγκρούσεις μεταξύ Κουρδικών δυνάμεων και τουρκικών στρατευμάτων τη Τετάρτη, μια ημέρα μετά τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στις οποίες έχασα τη ζωή τους 20 Κούρδοι μαχητές.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Τούρκων  μπορεί να υπονομευόσουν σοβαρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά  της ISIS.

Γυναίκα αξιωματούχος τουYPG η Ilham Ahmad δήλωσε στο Associated Press ότι οι αμερικανικές δυνάμεις άρχισαν να αναπτύσσονται πραγματοποιώντας περιπολίες κατά μήκος των συνόρων την Πέμπτη ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται αναγνωριστικές πτήσεις στην ίδια περιοχή.

Όπως είπε η ίδια η ανάπτυξη των αμερικανικών στρατευμάτων είναι προσωρινή αλλά τίποτα δεν απ0κλείει το γεγονός αυτή να γίνει μόνιμη.

Ο Κούρδος ακτιβιστής στην ίδια περιοχή Mustafa Bali, δήλωσε πως η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων είναι συνεχής και εξελισσόμενη προσθέτοντας ότι αυτή εκτείνεται από τα συνορα με το Ιράκ μέχρι τις περιοχές που ελέγχει το YPG στην ανατολική Συρία.

«Ο ρόλος των αμερικανικών δυνάμεων θα είναι τώρα κάτι περίπου ως δύναμης ελέγχου κατάπαυσης πυρός μεταξύ των Κουρδών και των Τούρκων» δήλωσε για να πει ακόμη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν επίσης σε σημεία που είναι πιθανή η επαφή δυνάμεων του FSA και του YPG.

«Όλα αυτά ως μήνυμα διαβεβαίωσης της παροχής υποστήριξης προς του Κούρδους και προειδοποίησης προς την Τουρκία» πρόσθεσε. 

Ο πλοίαρχος Jeff Davis εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι αμερικανικά στρατεύματα επιχειρούν μαζί με δυνάμεις του SDF κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Έχουμε αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται σε όλη τη βόρεια Συρία και επιχειρούν μαζί με τους εταίρους μας τις δυνάμεις του  SDF. Τα σύνορα με την Τουρκία είναι ανάμεσα στις περιοχές όπου επιχειρούν», δήλωσε πιο συγκεκριμένα για να συμπληρώσει: «Ο στόχος του SDF είναι η απελευθέρωση της πόλης Tabqa από τος ISIS και στη συνέχεια της Ράκκα και όχι να παρασυρθεί σε συγκρούσεις  σε άλλες περιοχές».

Ν σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 200 Πεζοναύτες μαζί με στοιχεία πυροβολικολυ αναπτύχθηκαν στην Βόρεια Συρία σε μια πιο ενεργή συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της ISIS στο έδαφος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου