Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ποιός να περιγράψει τα μεγαλεία σου, Παρθένε;


Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς
Έγινες Θεομήτωρ, ένωσες το νού με το Θεό, ένωσες το Θεό με τη σάρκα, έκανες το Θεό υιό ανθρώπου και τον άνθρωπο υιό Θεού, συμφιλίωσες τον κόσμο με τον ποιητή του κόσμου.

Μας δίδαξες με έργα ότι το θεωρείν δεν προσγίνεται μόνο με αίσθηση η και λογισμό στους πραγματικούς ανθρώπους (διότι τότε θα ήσαν λίγο μόνο καλύτεροι από τα άλογα), αλλά πολύ περισσότερο με τη κάθαρση του νού και τη μέθεξη της θείας χάριτος, κατά την οποία εντρυφούμε στα θεοειδή κάλλη όχι με λογισμούς, αλλά με άυλες επαφές.

Έκαμες τους ανθρώπους ομοδίαιτους με τους αγγέλους, η μάλλον αξίωσες και μεγαλύτερων βραβείων, αφού συνέλαβες από το άγιο Πνεύμα Θεανδρική μορφή και την γέννησες παράδοξα και κατέστησες την ανθρώπινη φύση απορρήτως συμφυή και, θα λέγαμε, ομόθεη με τη Θεία φύση.

Ας φυλάττουμε επομένως την προς το Θεό και προς αλλήλους ενότητα, που έχει εντυπωθεί σ’ εμάς από το Θεό Θείως, διά των δεσμών της αγάπης.

Ας βλέπουμε πάντοτε προς τον άνω γεννήτορα.

Ας υψώσουμε άνω προς αυτόν τη καρδία μας.

Ας παρατηρήσουμε το μέγα τούτο θέαμα, τη φύση μας να συνδιαιωνίζει αύλως με το πυρ της Θεότητος, και, αποβάλλοντας τους δερμάτινους χιτώνες, που έχουμε ενδυθεί από τη παράβαση, ας σταθούμε σε αγία γη, αναδεικνύοντας ο καθένας μας τη δική του γη αγία διά της αρετής και της προς το Θεό σταθερής αφοσιώσεως, να φωτισθούμε και φωτιζόμενοι να συνδιαιωνίσουμε σε δόξα της τρισήλιας Θεότητος που πρέπει κάθε δόξα, κράτος, τιμή και προσκύνηση τώρα και στους ατέλειωτους αιώνες. Αμήν

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΑΣ!!!


    Τον αυτόν αιώνα Ελλάδα μου, εμείς ο σατανάς, ως ο Χριστός των εβραίων, εμείς το Πάσχα της τρόικα και της μέρκελ, εμείς Ελλάδα μου ο Χριστός... των εβραίων ο μεσσίας, και των ανθρώπων εσύ ως αρνί ζώο στο τραπέζι των ευσεβών ευγενών νομοθετών... πληρώνεις.

    Εσύ του νόμου της αυτεξούσιας σκλαβιάς σου, στο κράτος του χρήματος και της κυριλέ ζωής, και σε εσένα Ελλάδα, της πείνας, περιμένεις ο Θεός να σε σώσει, και ελπίζεις στην φάτσα του κάθε πολιτικού... την ώρα που είσαι μαρμαρωμένος από αγάπη και ανθρωπιά.

    Αυτοί ως ζώο σε έχουνε... και αλλάζουν τα φώτα στον γιο σου και την κόρη σου, αυτοί Έλληνα σταυρώνουν εσένα... τον Λεωνίδα, την Σίβυλλα, του Αλεξάνδρου την ψυχή... Χριστέ μου.



    Θεού ουσίες νεκρές εικόνες, οι καρδιές που αγαπάμε τα θνητά.
    Και από θεοί ημίθεοι ζουν... το κορμί τους να είναι ο Όλυμπος για πατρίδα, και μέσα στην ψυχή του ο άνθρωπος να έχει τους δώδεκα θεούς στα πάθη του, άνθρωπος... από μάγους ευσεβείς δεσπότες προφήτες Ελλάδα μου... να το ευλογούν... το μέλλον σου να είναι επάνω στον σταυρό... Χριστέ μου !

    Θεό και αν λατρεύετε και τον αδελφό σας πεινασμένο βλέπετε ... χώμα προσκυνάτε, κενό αέρα λατρεύετε.

    Διότι εν έργων είναι η Τιμή προς τον Θεό, και εν Λόγω η δόξα της ευλογίας Αυτού.

    Όταν την ατιμία έχεις στην καρδιά, ψεύδος και την πορνεία... ποτέ μην αναφέρεις το Όνομα του Θεού... διότι η δόξα σου προς τον Θεό, στην άτιμη την καρδιά σου πηγαίνει, και όχι προς τον Θεό.
    Διότι ο Θεός σου είναι ο Βαραββάς, και όχι ο Χριστός.



    Ιω
    Αναρτήθηκε α

    ΑπάντησηΔιαγραφή