Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Σούδα αντί Ιντσιρλίκ θέλουν οι Αμερικανοί: «Θα μπει τέρμα στους εκβιασμούς της Άγκυρας»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε μια πλήρη αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ του Ν.Τραμπ με πρώτη προτεραιότητα να καταστεί η Σούδα το επίκεντρο των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Μέση Ανατολή υποκαθιστώντας (αντικαθιστώντας μερικώς) έτσι την τουρκική/ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ με την οποία η Άγκυρα επιχειρεί συνεχώς να εκβιάζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Αυτό διαφάνηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς «Mad Dog» Ματίς στο Πεντάγωνο όπου συναντήθηκαν την ημέρα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. 

Σύμφωνα μάλιστα με αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον όπως αναφέρει το mignatiou.com είναι ίσως η πλέον σημαντική βάση στον κόσμο για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Οι Αμερικανοί δεν θα εκβιάζονται πια από τους Τούρκους» λένε οι ίδιες πηγές 

Αυτό καθίσταται σαφές διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση του Πενταγώνου:

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μάτις εξέφρασε την εκτίμηση του για την φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στην βάση της Σούδας, που είναι ο μεγαλύτερος λιμένας βαθέων υδάτων στην Μεσόγειο»

«Ίσως υπάρχει μια ανάγκη να την επεκτείνουμε λίγο. Είναι κάτι που σίγουρα θα κοιτάξουμε. Αλλά είμαστε πολύ τυχεροί που Ο μεγαλύτερος ο λιμένας βαθέων υδάτων βρίσκεται σε μια ικανή χώρα της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Τ.Ματίς ο οποίος συνέχισε τα εγκώμιά του απέναντι στην Ελλάδα λέγοντας πως «είναι μια από τις πέντε χώρες του ΝΑΤΟ που επενδύει το 2% του προϋπολογισμού της στην άμυνα.»

Μια σαφέστατη αιχμή για την Γερμανία η οποία και σε αυτό επιβεβαιώνει την φήμη του μεγάλου «μπαταχτσή» που έχει.

Δεν είναι μόνο η χειραψία που αρνήθηκε να δώσει ο αμερικανός πρόεδρος στην Γερμανίδα Καγκελάριο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, αλλά υπήρξε παρασκήνιο και μάλιστα έντονο.

Όπως έγινε γνωστό χθες από αμερικανικές πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος επέδωσε στην Α.Μέρκελ ένα φάκελο στον οποίο αναγραφόταν το ποσό που χρωστά η Γερμανία από τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ και το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί σύντομα από το Βερολίνο, αφήνοντας την Γερμανίδα ηγέτη άφωνη.

Όπως έγινε γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την  Α.Μέρκελ 350 δισ. € (!) ποσό που χρωστά η Γερμανία στο ΝΑΤΟ από το 2002 έως σήμερα.

Ο φάκελος με το «καυτό» νούμερο λέγεται ότι επιδόθηκε στην Α.Μέρκελ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με τον Ν.Τραμπ.

Αν και το νούμερο που παρουσιάστηκε στους Γερμανούς δεν αποκαλύφθηκε αρχικά από καμιά από τις δύο πλευρές, οι χώρες του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν το 2014 να διατηρήσουν ένα 2% του ΑΕΠ τους για τους εξοπλισμούς αλλά ελάχιστες χώρες το έπραξαν αυτό, όπως σημειώνει ο βρετανικός Τύπος.

Οι χώρες αυτές είναι η η Βρετανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, και η Εσθονία.  

Αλλά ο λογαριασμός για την Γερμανία δεν ήταν από το 2014 αλλά από το 2002, όταν ο προκάτοχος της Μέρκελ ο Γκ. Σρέντερ είχε υποσχεθεί να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα.

Ο Ντ.Τραμπ έδωσε εντολή στο οικονομικό του επιτελείο να υπολογίσει πόσο ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γερμανίας έπεσε κάτω από το 2% τα τελευταία 12 χρόνια και μάλιστα να βάλουν και τον τόκο!

Έτσι υπολογίστηκε πως τα ποσά που η Γερμανία δεν κατέβαλε ανέρχονταν στα 288 δισ.€ συν τους τόκους που ήταν 57 δισ. € διαμορφώνοντας ένα σύνολο 345 δισ. €!

Εάν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα χρέη των Γερμανών από τον Β΄ΠΠ τα οποία οφείλονταν ως πολεμικές αποζημιώσεις στους δεκάδες λαούς οι οποίοι υπέφεραν από την γερμανική «μπότα» (με την Ελλάδα να είναι στις πρώτες θέσεις για τις καταστροφές που υπέστη) τότε γίνεται κατανοητό που οφείλεται η γερμανική παντοδυναμία στο οικονομικό πεεδίο.

Εάν η Ελλάδα τύγχανε ανάλογης μεταχείρησης τώρα θα ήτανε μια άλλη... Ελβετία.

Η αμερικανική κυβέρνηση για πρώτη φορά αυτό το αναγνωρίζει δημόσια και ΕΠΙΣΗΜΑ. Και για το ηθικό έλλειμμα των Γερμανών αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα των Ελλήνων.

Και επειδή όλα στην ζωή ξεκινάνε από την ηθική αναγνώριση για να μετουσιωθούν σε πρακτικές εφαρμογές αυτό έχει την σημασία του.


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ματίς και ο Έλληνας υπουργός συμφώνησαν πως η ασφάλεια στην νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλη την συμμαχία. Είπε σε κάποια στιγμή ο κ. Μάτις: «Πιστεύω (ότι μέσα σε) δύο χρόνια -και κοιτάμε για στήριξη επιπλέον επιχειρησιακών τοποθεσιών και είναι κάτι στο οποίο είμαστε πολύ ανοιχτοί».

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ που ασχολούνται με την Ελλάδα, έχουν ξεκινήσει μία σχέση συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, η οποία εξελίσσεται γρήγορα και ικανοποιητικά. 

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την ίδια την δήλωση του Έλληνα ΥΕΘΑ:

«Κάλεσα τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να επισκεφθεί την Ελλάδα, επισημαίνοντάς του ότι έχει 27 χρόνια να επισκεφθεί υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τη χώρα μας. Δέχθηκε την πρόσκληση και μάλιστα μου έδωσε το χέρι του εκείνη τη στιγμή. Του είπα ότι θα είναι τιμή μας να επισκεφθεί και τη Σούδα. 

Για τη Σούδα κάναμε μεγάλη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επέκταση της Βάσης και τη σημασία της για τη Συμμαχία. 

Μιλήσαμε για τα εξοπλιστικά, εξηγήσαμε την οικονομική κατάσταση της χώρας και ζητήσαμε από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών να υπάρξει ένα πλάνο, ώστε από τη μία πλευρά να μπορέσει να εξοπλιστεί η Ελλάδα και από την άλλη χωρίς αυτό να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. 

Θεωρώ ότι αρχίζει μία καινούργια ημέρα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της άμυνα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου