Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Διάκριση σε παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για το ΑΠΘ


Στον τελικό γύρο και στην τέταρτη θέση προκρίθηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την ομάδα του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, στο οποίο συμμετέχουν τέσσερα ΑΕΙ της χώρας, με επισπεύδον το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Η συμμετοχή στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό, με τίτλο Eagle Field Challenge (Fully Integrated Evaluation and Development), διοργανώνεται από το Oil &Gas Geoscience Division (Τμήμα Υδρογονανθράκων των Γεωεπιστημών) της European Association of Geoscientists and Engineers (EAGE) (Ευρωπαικής Ένωσης Γεωεπιστημόνων και Τεχν. Μηχανικών), ενώ στον τελικό γύρο η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει μια από τις 3 πρώτες θέσεις.
Ειδικότερα, στον τελικό γύρο του παγκόσμιο διαγωνισμού μαζί με το ΑΠΘ βρίσκονται εννέα πανεπιστήμια του κόσμου: Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (IFP School), το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το Πανεπιστήμιο της Περούτζια, το Tomsk Polytechnic Univerity της Ρωσίας, το Universiti Teknologi Petronas της Μαλαισίας, το Πολυτεχνείο (TU) του Φράιμπουργκ, το Gadjah Mada University και το Institut Teknologi Bandung της Ινδονησίας, καθώς και το Indian Institute of Technology της Ινδίας.

Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές με εξειδικευμένες ομάδες σε Oil and Gas Engineering and Geosciences (Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και Γεωεπιστημών) των πανεπιστημίων όλου του κόσμου, ξεπέρασαν τις 70.

Όπως είπε στο ΑΠΕ  ΜΠΕ ο επιβλέπων καθηγητής Κοιτασματολογίας Πετρελαίου του ΑΠΘ, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο ότι το διατμηματικό μεταπτυχιακό για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων λειτουργεί στο ΑΠΘ, μόλις από το Σεπτέμβριο του 2015. Στο διαγωνισμό αναμετρηθήκαμε με πανεπιστήμια που έχουν παρουσία δεκαετιών στην έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου