Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Γ. Μουζάλας από Ελαιώνα: «Ανήθικο το βάρος του προσφυγικού να αφεθεί μόνο σε Ελλάδα και Ιταλία»


Στην ανάγκη η Ευρώπη να στηρίξει τους πρόσφυγες, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εξερχόμενοι από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Ο κ. Ματαρέλα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τον καταυλισμό συνοδευόμενος από τον κ. Μουζάλα, ξεναγήθηκε από υπαλλήλους της δομής και συνομίλησε με πρόσφυγες.

Ο Ελαιώνας είναι ένας πολύ καλά οργανωμένος καταυλισμός, στο χώρο του οποίου παρέχονται σημαντικές υπηρεσίες, δήλωσε ο κ. Ματαρέλα. «Συνάντησα στον περίπατό μου παιδιά με καλή διάθεση, ενώ άλλα τα είδα να αθλούνται. Η ύπαρξη, όμως αυτού του καταυλισμού, μαρτυρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι, όπως επίσης και το καθήκον όλης της Ευρώπης να τους φροντίσει» ανέφερε ο κ. Ματαρέλα. Τα πρόσωπα των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ελαιώνα, και όλων των παιδιών που διαμένουν σε παρόμοιες δομές, «είναι μια έκκληση στη συνείδησή μας», συμπλήρωσε.

Ο Ιταλός Πρόεδρος, αναγνώρισε πως η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι χώροι φιλοξενίας στην Ελλάδα θα γίνουν όπως του Ελαιώνα, ίσως και καλύτεροι, επισήμανε από πλευράς του ο κ. Μουζάλας, και εξήγησε πως το 25% των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ, δικαιούνται και έχει εγκριθεί η μετεγκατάστασή τους, αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να τους δεχτούν. «Η Ιταλία και η Ελλάδα αποτελούν πύλες εισόδου στην Ευρώπη, αλλά είναι ανήθικο το βάρος του προσφυγικού να αφεθεί μόνο σε αυτές», συμπλήρωσε ο υπουργός.


(με πληροφορίες από ΑΠΕ)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου