Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Νοβότνι: «Θα ήταν οικονομική αυτοκτονία για την Ιταλία ή τη Γαλλία το να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη»


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν θα επανεκτιμήσει πρώτα τη στάση της νομισματικής της πολιτικής τον Ιούνιο, αλλά δεν θα προχωρήσει σε κάποια απόφαση για την περιστολή του προγράμματος στήριξης της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Στη Γερμανία διατυπώνονται ολοένα και περισσότερα αιτήματα για τον τερματισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ ύψους 2,3 τρισ. ευρώ, καθώς ο πληθωρισμός στη χώρα ανακάμπτει, ξεπερνώντας κατά πολύ την αύξηση των τιμών σε ασθενέστερες οικονομίες όπως της Ιταλίας.

Ο Νοβότνι δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τον καθορισμό των επιτοκίων πιθανόν να περιμένουν έως τις οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ τον Ιούνιο πριν επαναξιολογήσουν την πολιτική τους και ακόμα και τότε είναι πιθανόν να μην ληφθεί καμία απόφαση για τη σταδιακή κατάργηση του προγράμματος, που στόχο έχει την τόνωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

«Η συζήτηση για τη συνολική οικονομική μας εκτίμηση πιθανόν (θα λάβει χώρα) τον Ιούνιο», δήλωσε ο Νοβότνι, που είναι επίσης διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας. «Αλλά αυτό δεν αποτελεί συζήτηση περί σταδιακής κατάργησης».

Ο Νοβότνι πρόσθεσε ότι η όποια αύξηση στα επιτόκια της ΕΚΤ, που αυτή τη στιγμή είναι σε αρνητικό έδαφος, θα έλθει μόνο μετά την έναρξη της σταδιακής κατάργησης του προγράμματος, επικαλούμενος την πολιτική που υιοθέτησε η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ευρωζώνη της Ιταλίας ή της Γαλλίας, όπου τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα εμφανίζονται ενισχυμένα στις δημοσκοπήσεις. «Πρόκειται για παράλογη συζήτηση», δήλωσε.

«Θα ήταν οικονομική αυτοκτονία για την Ιταλία το να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου