Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ιράν: Ανεπιθύμητοι οι Αμερικανοί στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Συριακό


Τροχοπέδη στην εξέλιξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για την επίλυση του Συριακού ζητήματος, συνέπειες του οποίου αποτελούν τόσο η έξαρση της παγκόσμιας τρομοκρατίας, όσο και το ξέσπασμα της μεγάλης προσφυγικής κρίσης, η οποία έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη -με την Ελλάδα και την Ιταλία να δέχονται το μεγάλο κύμα- αποδεικνύονται οι σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ, καθώς η Τεχεράνη δήλωσε πως η παρουσία των Αμερικανών στις διάσκεψη της πόλης Αστάνα στο Καζακστάν είναι ανεπιθύμητη. 

Το Ιράν αντιτίθεται σε μια συμμετοχή των ΗΠΑ στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία που προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 23 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Αστάνα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση του Ιράν στο ενδεχόμενο εμπλοκής των ΗΠΑ, ο Ζαρίφ είπε: «Δεν τους έχουμε προσκαλέσει, και είμαστε κατά της παρουσίας τους». Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως πιστεύει ότι ήταν σωστό που προσκλήθηκε η κυβέρνηση Τραμπ.

Τεχεράνη: Η πυρηνική συμφωνία δεν καταργείται μονομερώς

Την ίδια στιγμή, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας που υπέγραψε η Τεχεράνη με τις παγκόσμιες δυνάμεις και είπε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ δεν μπορεί μονομερώς να ακυρώσει τη συμφωνία.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει δείξει πως δεν είναι ευτυχής με την πυρηνική συμφωνία, την οποία αποκαλεί τη χειρότερη συμφωνία που έχει υπογραφεί. Αυτά είναι μόνο προπαγάνδα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει πολλά όταν έλθει στον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Ροχανί σε συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της επετείου της άρσης των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν.

«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας... η συμφωνία είναι καλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δεν το καταλαβαίνει», είπε ο Ροχανί σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου