Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία της Τ.Μέϊ για το πώς θα βγει η χώρα από την ΕΕ «εκτόξευσε» την βρετανική λίρα!

του Πέτρου Αναστασίου
Εκτοξεύθηκε η βρετανική λίρα, ακολουθώντας γενικότερα την βρετανική οικονομία, μετά το διάγγελμα της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζας Μέι η οποία εξήγησε λεπτομερώς πώς θα βγει η χώρα από την Ευρωπαϊκή  Ένωση αλλά και να ανακοινώνει ότι η τελική συμφωνία θα τεθεί υπό την έγκριση του Κοινοβουλίου (και από τα δύο σώματα).

Η στερλίνα αυξήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 1%  με την έναρξη της ομιλίας της ενώ και η εικόνα απέναντι στο ευρώ βελτιώθηκε μετά την πτώση που κατέγραφε νωρίτερα. 

Η Τερέζα Μέι τόνισε μάλιστα ότι η Βρετανία δεν θα επιδιώξει να παραμείνει μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κλείνοντας κατ'αυτό τον τρόπο τελείως την πόρτα στην ΕΕ.

Ο δομικός πληθωρισμός της Βρετανίας, ο οποίος εξαιρεί τα μεταβλητά στοιχεία, επίσης αυξήθηκε σε 1,6% τον Δεκέμβριο, δίνοντας περαιτέρω ώθηση σε μια αγορά που υπέφερε από τον αποπληθωρισμό. Πρόκειται για τον πιο γρήγορο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2014, τόνισε η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές της για την έξοδο του Λονδίνου από την ευρωπαϊκή οικογένεια, η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε ότι η χώρα της «κάτι θα δώσει και κάτι θα πάρει» από τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίες θα είναι δύσκολες. 

«Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να εμπλακούν στην διαδικασία και στο σχέδιο προς αποχώρηση της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά η απόφαση για έξοδο από την ΕΕ ήταν του βρετανικού λαού συνολικά και πρέπει να γίνει όχι απλώς σεβαστή, αλλά να επιταχύνουμε και την εφαρμογή της», τόνισε η Βρετανή πρωθυπουργός.  

«Η Βρετανία θα ελέγχει απόλυτα πλέον τον αριθμό και την ποιότητα των εισερχομένων στο έδαφός της. Δεν θα αποφασίζουν οι άλλοι για την εσωτερική πολιτική και ασφάλεια της Βρετανίας. Ούτε για το πόσους ξένους θα φιλοξενεί η χώρα» πρόσθεσε φωτογραφίζοντας την Γερμανία και την πολιτική της στο μεταναστευτικό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου