Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Οι Χριστιανοί Ασσύριοι του Ιράκ καταδιώκουν την ISIS: Απελευθέρωσαν πόλεις, ύψωσαν Σταυρούς, ήχησαν ξανά οι καμπάνες


Την χριστιανική πόλη Bartella κατέλαβαν οι δυνάμεις της ταξιαρχίας της Νινευή ή αλλιώς μονάδες προστασίας NPU (Nineveh Plain Protection Units) και για πρώτη φορά μετά την κατάληψη της πόλης από το ISIS οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα στις εκκλησίες και οι Σταυροί υψώθηκαν ξανά.

Η NPU είναι το ένοπλο σώμα των Ιρακινής υπηκοότητας Ασσύριων Χριστιανών που ζουν στο Ιράκ, το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη του 2014.

Οι Ασσύριοι, όντας ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποταμίας, έχουν συγκροτήσει το ένοπλο αυτό σώμα που το 2015 απαριθμούσε 5000 μαχητές, είτε σε εκπαίδευση από Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους,  είτε στη μάχη.

Οι Ασσύριοι, είναι Χριστιανοί μονοφυσίτες, οι λεγόμενοι παλαιοί Ορθόδοξοι προ-χαλκηδόνιοι (Δ΄Οικουμενική Σύνοδος Χαλκηδόνας 451 μ.χ.), και έχουν δική τους αυτοκέφαλη Εκκλησία.

Οι Ασσύριοι δεν  έχουν  καμία φυλετική σχέση με τους Άραβες. Είναι Ιρακινοί στην υπηκοότητα, αλλά υπάρχουν και Σύριοι στην υπηκοότητα καθώς πληθυσμιακά έχουν διασπαρθεί σε  Τουρκία, Ιράκ και Συρία, όπως συνέβη και με τους Κούρδους.

Ωστόσο, οι Ασσύριοι, οι αρχαίοι γηγενείς κάτοικοι της περιοχής της Νινευή , δεν εξαραβίστηκαν, διατήρησαν ζωντανή τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ιστορία τους και φυσικά την θρησκεία τους.

Με την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων κατά της ISIS στη Μοσούλη να βρίσκεται σε εξέλιξη το NPU πρωτοστατεί από τις πρώτες ημέρες στην απελευθέρωση χωριών και πόλεων που είναι χριστιανικές σε όλη την περιοχή και που οι κάτοικοί τους υπέστησαν φοβερούς διωγμούς και μαζικές εκτελέσεις από τους εγκληματίες δολοφόνους της ISIS.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου