Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

«Ρωσικός οδοστρωτήρας» στο Χαλέπι: Κατέλαβαν την παλιά αγορά της πόλης μετά από σκληρή μάχη

του Πάνου Δαμουλιάνου
Oι ρωσικές μηχανοκίνητες ίλες εξοπλισμένες με άρματα μάχης Τ-90MS και BTR-82 μπήκαν σήμερα και απελευθέρωσαν την περιοχή Φαράφρα, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Χαλεπίου, υποστηρίζοντας τα συριακά στρατεύματα.

Σε δύο περιπτώσεις εκτοξεύθηκαν κατά των ρωσικών αρμάτων μάχης αντιαρματικοί πύραυλοι Tow II, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διατρήσουν την θωράκισή τους. Ακολούθως ΤΟΜΑ BTR-82A, εκκαθάρισαν τις αντιαρματικές φωλέες των ισλαμιστών με καταιγιστικά πυρά.

Η ταχεία προέλαση επιτεύχθηκε χάρη στην υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων Mil Mi-35 τα οποία επίσης πιλοτάριζαν εθελοντές Ρώσοι πίλότοι.

Τα ελικόπτερα προηγούντο, κτυπούσαν τις εντοπισμένες θέσεις από ομάδες Ρώσων ανιχνευτών, με ρουκέτες ή με στοχευμένες βολές αντιαρματικών βλημάτων 9Κ114 Shturm όταν υπήρχε υπόνοια ότι κοντά βρίσκονταν άμαχοι  και εν συνεχεία τα άρματα μάχης πλησίασαν την περιοχή υποστηριζόμενα από BTR-82A και προχωρούσαν στην ολοκληρωτική εκκαθάριση.

Οι τακτικές συνδυασμένης χρήσης επιθετικών ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης αναπτύχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά την εμπλοκή τους στον πόλεμο της Συρίας. Πριν από αυτή την σύγκρουση ακουγόταν "εξωγήινο" να δρουν επιθετικά ελικόπτερα μέσα στα φαράγγια των αστικών περιοχών.

Η συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης είχε καταληφθεί από τους ισλαμιστές το 2012.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επιτυχία του στρατού, καθώς τα σημεία αυτά είχαν καταληφθεί από τους αντάρτες από το 2012», δήλωσε ο εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης.

Στις μάχες συμμετείχαν και μέλη της Χεσμπολάχ, η οποία επιβεβαίωσε την απελευθέρωση της περιοχής με ανακοίνωσή της.

Ταυτοχρονα ειδικές ομάδες των Ρώσων εθελοντών με την συνεργασία της μονάδας "Tiger" του συριακού Στρατού εκτέλεσαν αποστολές εκκαθάρισης δύο στρατηγικών σημείων στο Ανατολικό Χαλέπι. Συγκεκριμένα εκτέλεσαν αεροαποβατική επιχείρηση και κτύπησαν δύο κέντρα διοίκησης, ενώ η ρωσική Αεροπορία τους παρείχε κάλυψη με μαχητικά Su-25.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου