Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Επίθεση του συριακού στρατού σε Χάμα και Χομς – Σε πλήρη πανικό και υποχώρηση οι τζιχαντιστές


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σήμερα ξημέρωσε μια αλλιώτικη ημέρα στη Συρία,  μιας και οι τζιχαντιστές έχασαν το Χαλέπι,  ενώ τώρα τα συριακά πυροβόλα των ρωσικής κατασκευής αρμάτων μάχης Τ72 BM «σημαδεύουν» τις  πόλεις Χάμα και Χομς, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .

Το Χαλέπι για την συριακή ηγεσία ήταν  μόνο η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης. Στη Χάμα και Ντέιρ αλ-Ζορ είχαμε σφοδρές μάχες με διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας.

Μια μικτή μονάδα  μαχητών των οργανώσεων Al Islam και «Jabhat Fatah al Sam» επιτέθηκε  σε ένα σημείο ελέγχου στα προάστια του χωριού  Qudsiyah. Επίσης ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή της πόλης  Al-Khayateen, αλλά αποκρούστηκαν αμέσως από τις ισχυρές συριακές δυνάμεις.

 Σε απάντηση η συριακή ηγεσία απέστειλε  στην  συγκεκριμένη περιοχή την επίλεκτη Μεραρχία της  Δημοκρατικής Φρουράς που αποκαλούνται «Τίγρεις».


Κατά τη διάρκεια της επακόλουθης σφοδρής μάχης που διήρκεσε αρκετές ώρες, σκοτώθηκαν πολλοί ισλαμιστές και καταλήφθηκαν  δύο κτίρια στην πόλη  Al-Khayateen.

Σύροι  αξιωματικοί  προσέφεραν στους τζιχαντιστές που ευρίσκονταν  σε ένα από τα κτίρια την δυνατότητα να  παραδοθούν, αλλά   αυτοί αρνήθηκαν , με αποτέλεσμα  να σκοτωθούν όλοι  μηδενός εξαιρουμένου .

Εκεί βρήκαν τον θάνατο  πάνω από είκοσι μαχητές του FSA και της Al-Nusra.

Ταυτόχρονα, σκοτώθηκαν 19 μαχητές της οργανώσεως  «Στρατός του Ισλάμ»  κοντά στο Tal Kurdi όπου οι στρατιώτες του Άσαντ βρήκαν και μια μεγάλη κρύπτη με δεκάδες όπλα.

Έτσι, τα κυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν το προγεφύρωμα στο Al-Reyhan  μπλοκάροντας τους ισλαμιστές μαχητές στο Tal Kurdi.

Στα ανατολικά του Χαλεπίου εξολοθρεύτηκε ολόκληρη ομάδα τoυ FSA  και κατασχέθηκε ο οπλισμός της.

Με τη σειρά τους, οι μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης στην ίδια περιοχή κατέρριψαν ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος αναγνώρισης (SAR). Όπως αποδείχθηκε το ρωσικής παραγωγής drone «Orlan-10» , χρησιμοποιούνταν  για να εντοπίζει βολές πυροβολικού και τις  θέσεις του εχθρού.


Σε κοινωνικά δίκτυα της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν  μεγάλες απώλειες των ισλαμιστών κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού από ρωσικά αεροσκάφη .

Αυτή τη στιγμή, η συριακή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει την περιοχή του Όρους Al -Thardah στα νότια της  εισόδου της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ.

Οι τζιχαντιστές και οι αντάρτες της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης πραγματικά είναι σαστισμένοι από το μέγεθος της επίθεσης που δέχονται από πολλά και διαφορετικά μέτωπα, από τις ενωμένες δυνάμεις του συριακού στρατού, των Ιρανών Φρουρών και της Χεζμπολάχ με την αρωγή των νεόφερτων ρωσικών «ιπτάμενων τανκ» των SU-25 .

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός παρέδωσε  ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους του χωριού Mzayra. Ο πληθυσμός παρέλαβε , αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες, ρύζι, τσάι και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι για αυτό η δύση «φωνασκεί » και απειλεί  την Ρωσία και την Συρία , διότι πολύ απλά  το μέτωπο του ISIS  «έσπασε “ και τα γεγονότα πλέον τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου