Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Οι Τούρκοι commandos κατέλαβαν το πρώτο χωριό στην Συρία ενώ η Μόσχα «εκφράζει βαθιά ανησυχία» για τις εξελίξεις !


Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης στη Συρία κατέλαβαν το  πρώτο χωριό με το όνομα Kaklijah, κατά τη διάρκεια αυτής χερσαίας επίθεσης  με την ονομασία «επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη», αναφέρουν τα διεθνή δημοσιεύματα  .

Το χωριό Kaklijah  βρίσκεται 2 χιλιόμετρα νότια από τα τουρκικά σύνορα και  5 χιλιόμετρα δυτικά της επίμαχης πόλης  Jarablus.

Την ίδια στιγμή η Μόσχα επίσημα εκφράζει την βαθιά ανησυχία της  για την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην βόρεια Συρία, ώρες μετά την εισβολή τουρκικών αρμάτων μάχης Μ60Α3 σε μια περιοχή που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος.


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε  στις 24 Αυγούστου ότι η συνδυασμένη επιχείρηση  από εδάφους και αέρος  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων,  θα  οδηγήσει σε «περαιτέρω εκφυλισμό της κατάστασης στη ζώνη των συγκρούσεων» και στην πυροδότηση εθνοτικών εντάσεων μεταξύ Κούρδων και Αράβων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισλαμικός στρατός επί το πλείστον έχει εγκαταλείψει την μικρή περιοχή μεταξύ  της Jarabulus και των τουρκικών συνόρων , αφήνοντας μόνο μικρές μονάδες αντίστασης για να επιβραδύνουν την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων .

Οι Τουρκικές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή αυτή  με εναέρια υποστήριξη τουρκικών μαχητικών  F-16 και  πυροβολικού , αναφέρουν έγκυρες  στρατιωτικές πηγές.

Την ίδια στιγμή έχουμε συνεχή προώθηση μονάδων τεθωρακισμένων με άρματα μάχης Μ60Α3  ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ.

Οι Κούρδοι όμως πριν λίγο ανακοίνωσαν  σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο ότι στην τουρκική επίθεση συμμετείχαν και μέλη των ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων, όπως η περιβόητη » Dzhebhat en-Nusra «,» Ahrar al -Sham «,» Σουλτάνος Μουράτ «,» Νουρ αλ-Ντιν αλ-Ζένκ «και» Jaish al-Fatih » και όχι ( όπως ανακοινώθηκε) από μέλη της συριακής μετριοπαθούς αντιπολίτευσης ,  δήλωσε ο εκπρόσωπος  της συριακής κουρδικής αντίστασης στη Μόσχα, κ.  Ρόδη Οσμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο του Τούρκου προέδρου  Ταγίπ Ερντογάν είναι να «καταλάβει την  βόρεια Συρία, όπου θα φιλοξενηθούν  ακραίες φιλοτουρκικές ομάδες θέλοντας να λάβει και αυτός ένα κομμάτι από την συριακή επικράτεια .»

Περίπλοκη κατάσταση , επικίνδυνα περίπλοκη μέχρι γενικής στρατιωτικής αναφλέξεως .

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου