Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Καμία εκεχειρία με τους Κούρδους στη Συρία λέει η Τουρκία


Θολό τοπίο σχετικά με το αν έχει επιτευχθεί ή όχι εκεχειρία μεταξύ Τουρκικού στρατού και Κούρδων πολιτοφυλάκων στη Συρία επικρατεί μετά από σειρά αντικρουόμενων δηλώσεων, ακόμα και από τις ΗΠΑ.

Ο τουρκικός στρατός δεν έχει συμφωνήσει σε καμία εκεχειρία με Κούρδους πολιτοφύλακες στην βόρεια Συρία, ανέφεραν τουρκικές στρατιωτικές πηγές σήμερα, διαψεύδοντας τη δήλωση που έκανε νωρίτερα Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος που υποστήριζε ότι βρίσκεται σε ισχύ μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του στρατιωτικού συμβουλίου των Κούρδων της Συρίας που επιχειρούν στην περιοχή της Τζαραμπλούς.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε μια ανακοίνωση του ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία θα συνεχιστεί έως ότου εξαλειφθούν όλες οι στρατιωτικές απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας.

Επιπρόσθετα τόνισε πως οι επισημάνσεις των ΗΠΑ, που επιδιώκει αποκλιμάκωση των μαχών μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών, σχετικά με τον στόχο της τουρκικής επιχείρησης είναι απαράδεκτες και η Άγκυρα αναμένει την εκπλήρωση της δέσμευσης των ΗΠΑ ότι οι Κούρδοι μαχητές θα παραμείνουν ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του Τζος Έρνεστ, καλωσόρισε την -κατά τα φαινόμενα ανενεργή- παύση των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ του τουρκικού στρατού και των μετριοπαθών οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης οι οποίες πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ βρίσκεται μια εκεχειρία μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του στρατιωτικού συμβουλίου των Κούρδων πολιτοφυλάκων που επιχειρούν στην περιοχή της Τζαραμπλούς στην βόρεια Συρία και αποτελούν σύμμαχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τόνισε σήμερα ένας Κούρδος στρατιωτικός αξιωματούχος μιας άλλης οργάνωσης–συμμάχου των SDF.

Η συμφωνία τέθηκε σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και τηρείται, δήλωσε ο Σαρφάν Νταρουίς, εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου της Μανμπίζ, που έχει συμμαχήσει με τις SDF.

Ωστόσο, διοικητής σε μία από τις οργανώσεις των Σύρων ανταρτών που φέρουν την στήριξη της Τουρκίας και έχουν συγκρουστεί με οργανώσεις των SDF νότια της Τζαραμπλούς, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία εκεχειρία, αλλά σημειώθηκε μια παύση της στρατιωτικής επιχείρησης.

«Δεν υπάρχει καμία εκεχειρία και καμία κατάπαυση των εχθροπραξιών. Αλλά σταμάτησαν οι επιχειρήσεις για κάποιο διάστημα», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η επανεκκίνηση της επιχείρησης θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου