Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Λιβύη: Τουλάχιστον 34 στρατιώτες νεκροί σε μάχες κατά του ISIS στην παράκτια πόλη Σύρτη


Τουλάχιστον 34 Λίβυοι μαχητές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν σήμερα καθώς τα λιβυκά στρατεύματα προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερο στα τελευταία οχυρά του Ισλαμικού Κράτους στην παράκτια πόλη Σύρτη, σύμφωνα με νοσοκομείο της περιοχής.

Οι δυνάμεις που έχουν δηλώσει πίστη στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης και τις οποίες υποστηρίζει από την 1η Αυγούστου η Ουάσιγκτον με αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, απώθησαν τους τζιχαντιστές σε μια μικρής έκτασης περιοχή στην κεντρική Σύρτη έπειτα από τρεις μήνες επιχειρήσεων. Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα έπειτα μια παύση των εχθροπραξιών για μία εβδομάδα.

Οι λιβυκές δυνάμεις, κυρίως από την πόλη Μισράτα, υποστηρίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην νίκη στη Σύρτη, ωστόσο δίνουν σκληρή μάχη για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τις επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας, τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών και τις νάρκες.

Σήμερα κάποιες ταξιαρχίες που είχαν σταθμεύσει στα παράλια της Σύρτης προωθήθηκαν κάποιες εκατοντάδες μέτρα ανατολικότερα μέσω της συνοικίας της Σύρτης Αρ.1, ενώ άλλοι στρατιώτες κατέλαβαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στις μάχες που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους νοτιότερα.

Οι μαχητές χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, οπλοβομβίδες και αντιαεροπορικά όπλα προκειμένου να περάσουν από τις θέσεις των ελεύθερων σκοπευτών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις ταξιαρχίες από τη Μισράτα υπήρξαν πέντε απόπειρες επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα σήμερα σε μια «απεγνωσμένη προσπάθεια να αναχαιτίσουν την επέλαση» και τουλάχιστον μία από τις βόμβες καταστράφηκαν προτού φθάσουν στο στόχο τους.

Στις γραμμές του μετώπου στη Σύρτη επικρατούσε ηρεμία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις γνωστοποίησαν ότι έδωσαν χρόνο στις χήρες και τα παιδιά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους να εγκαταλείψουν την περιοχή των μαχών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου