Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η Τουρκία προειδοποιεί το Καζακστάν για σχολεία του Γκιουλέν στη χώρα



Ο πρέσβης της Τουρκίας στο Καζακστάν, την Παρασκευή προειδοποίησε τη χώρα της Κεντρικής Ασίας, για τα μουσουλμανικά σχολεία που λειτουργούν στη χώρα και συνδέονται με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, εχθρό του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




Το Κίνημα Γκιουλέν έχει ιδρύσει σχολεία – παραρτήματα και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, ιδίως στην Κεντρική Ασία.



Συγκεκριμένα, ο πρέσβης Νεβζάτ Ουγιανίκ, έθεσε το θέμα των «τουρκικών σχολείων στο Καζακστάν», καθώς πιστεύει ότι διοικούνται από τον 75χρονο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ, και τόνισε ότι η Άγκυρα δεν τα υποστηρίζει.



«Τα σχολεία αυτά δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε επίσημο κρατικό όργανο της Τουρκίας», είπε ο Ουγιανίκ σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.



Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν τον Γκιουλέν ότι επηρεάζει μέσω των σχολείων  ένα ευρύ δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όχι μόνο στην Τουρκία και τα Βαλκάνια, αλλά στην Αφρική και την Κεντρική Ασία.



Το Καζακστάν και το Κιργιστάν είναι οι μόνες  χώρες στην περιοχή που ως επί το πλείστον είναι τουρκόφωνοι της Κεντρικής Ασίας, όπου τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Γκιουλέν εξακολουθούν να έχουν σημαντική παρουσία.

http://www.echedoros-a.gr/2016/07/blog-post_318.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου