Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο Ερντογάν θέλει δημοψήφισμα για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ


Με υβρεολόγιο κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε να διεξαγάγει δημοψήφισμα, στο οποίο ο πληθυσμός θα πρέπει να αποφασίσει για τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ.




Είναι χαρακτηριστική η φράση του Ερντογάν « η ΕΕ δεν θέλει  την ένταξη της Τουρκίας επειδή η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι μουσουλμάνοι».




Κατά την τελετή λήξης  της περιόδου στο Πανεπιστήμιο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του, αναφέρθηκε στην ΕΕ.
Είπε για τους λόγους κατά τους οποίους η Τουρκία παρέλειψε να συμμορφωθεί με το μέρος της συμφωνίας επανεισδοχής των Σύρων προσφύγων.



Στη συνέχεια, τόνισε, ότι η Τουρκία ενδέχεται να διεξαγάγει δημοψήφισμα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ, την οποία ΕΕ περιέγραψε ως αναξιόπιστη.



«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποδέχεται την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, διότι η πλειοψηφία των πολιτών μας είναι μουσουλμάνοι». Με αυτές τις δηλώσεις, ο ίδιος απάντησε στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιουγκέρ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Ερντογάν  πρέπει να πει στον τουρκικό λαό γιατί οι διαπραγματεύσεις για τους πρόσφυγες δεν εφαρμόζονται.



Το αυστριακό δημοσίευμα του Contra Magazin,  σημειώνει χαρακτηριστικά: 



«Σε κάθε περίπτωση είναι μια καλή ιδέα να ζητηθεί από τον τουρκικό λαό να αποφανθεί στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μέσω ενός δημοψηφίσματος. Έτσι θα έχουν (σε αντίθεση με πολλούς άλλους λαούς της σημερινής ΕΕ) την ευκαιρία να αποφασίσουν  για το μέλλον τους και να μην εξαρτώνται από τα συμφέροντα της πολιτικής κάστας. Αν και πρακτική είναι λάθος, ωστόσο θα δώσει τη δυνατότητα στον τουρκικό λαό να αποφασίσει, αν του δοθεί αυτή η ευκαιρία.


Έτσι, κύριε πρόεδρε Ερντογάν: Ξεκινήστε το δημοψήφισμα!»

http://www.echedoros-a.gr/2016/06/blog-post_694.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου