Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τζορτζ Σόρος: «Η Ρωσία αναδεικνύεται σε παγκόσμια δύναμη την ώρα που η Ε.Ε. καταρρέει»


Σε συνέδριο στο οποίο μετείχαν σημαντικοί  διεθνείς οικονομικοί παράγοντες με την επωνυμία “Open Russia” ενός ιδρύματος που ηγείται ο επικριτής του Πούτιν  Mikhail Khodorkovsky στο Λονδίνο ο ο πολυεκατομμυριούχος και διεθνής κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος (και ενορχηστρωτής διαφόρων κινημάτων «ιδιωτικής δημοκρατίας») αποδέχθηκε το γεγονός ότι η Ρωσία μετατρέπεται σε μια παγκόσμια δύναμη.

Όπως αναφέρει το Reuters ο Σόρος είπε ότι βλέπει τη Ρωσία να αναδεικνύεται ως μια παγκόσμια δύναμη την ίδια ώρα που η Ε.Ε. καταρρέει, κατά τον ίδιο τρόπο που η Ε.Ε. άνθισε την περίοδο που κατέρρεε η τότε ΕΣΣΔ.

Ο Σόρος πρόσθεσε πως αισθάνεται ότι η μοίρα της Ευρώπης κρέμεται κυριολεκτικά από το μέλλον της Ουκρανίας και πως η εξέλιξη του ζητήματος θα επηρεάσει την Ευρώπη.

Ο Σόρος εννοούσε ότι πρακτικά η Ε.Ε. είναι αυτή που πλήττεται από τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, για το θέμα της Ουκρανίας, την ώρα που οι ΗΠΑ και ενορχηστρωτής τους, δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Αυτό άλλωστε είχε πει και ο Ρώσος πρόεδρος Β .Πούτιν στο πρόσφατο οικονομικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη: «Οι κυρώσεις νομίζετε ότι επηρεάζουν τις ΗΠΑ; Καθόλου. Δεν τις ενδιαφέρει καν το θέμα. Τα δικά μας μέτρα αντίδρασης στις κυρώσεις αυτές δεν αφορούν τις ΗΠΑ επίσης. Ποιον επηρεάζουν;

Την Ευρώπη.  Παρόλα αυτά οι Αμερικανοί λένε στους Ευρωπαίους εταίρους τους “κρατηθείτε λίγο ακόμη” στις κυρώσεις. Δεν γνωρίζω γιατί πρέπει να το κάνουν αλλά αν το κάνουν, όλα καλά ας “κρατηθούν λίγο ακόμη”», είχε πει με σκωπτικό ύφος ο Ρώσος πρόεδρος.

Το γεγονός ότι ο Σόρος αρχίζει και βλέπει τη Ρωσία ως τη νέα μεγάλη δύναμη είναι σημαντικό, καθώς τέτοια λόγια δεν βγαίνουν συχνά από τον ίδιο.

Την ίδια ώρα η Ε.Ε. η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των αναταράξεων, πανικοβλημένη έχει ξεκινήσει να αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες, κατόπιν αμερικανικών συστάσεων βέβαια, με σημαντικούς ρυθμούς.

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία και άλλες μικρότερες χώρες βλέπουν τη Ρωσία ως την «μεγάλη απειλή» και έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο όμως είναι αμφίβολο εάν  θα μπορέσει να αποδώσει πριν το τέλος της δεκαετίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου