Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τρία χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση al-Tabqa οι συριακές δυνάμεις – 24ωροι βομβαρδισμοί εξοντώνουν τους ισλαμιστές


Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων βρίσκονται οι δυνάμεις του συριακού Στρατού από την αεροπορική βάση της al-Tabqa νότια της «πρωτεύουσας» Ράκκα του ισλαμικού χαλιφάτου της ISIS. Η κατάληψη της αεροπορικής βάσης αποτελεί πρωταρχικό στόχο των συριακών δυνάμεων πριν αυτές ξεκινήσουν την επίθεση για την  απελευθέρωση της Ράκκα.

Τις τελευταίες 72 ώρες τα συριακά στρατεύματα έχουν προελάσει κατά 70 χλμ. τουλάχιστον στο εσωτερικό της επαρχίας καταλαμβάνοντας θέσεις κλειδιά εμποδίζοντας τον ανεφοδιασμό τόσο της πόλης όσο και της αεροπορικής βάσης.

Η τελευταία βομβαρδίζεται πρακτικά 24 ώρες το 24ωρο. Κάθε οχυρωματική θέση στην αεροπορική βάση και πέριξ αυτής αποτελεί στόχο για το συριακό Πυροβολικό και την Αεροπορία.

Όπως μεταδίδεται κύριος στόχος των συριακών δυνάμεων είναι η σταθεροποίηση των θέσεών τους, ενώ οι αντίξοες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρές ανεμοθύελλες δυσκολεύουν τις κινήσεις των δυνάμεων.  

Παρόλα αυτά οι δυνάμεις του συριακού Στρατού έχουν την πλήρη πρωτοβουλία με τους ισλαμιστές της ISIS να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκο9λη θέση.

Δεν μπορούν να ανακάμψουν με τίποτα ενώ ταυτόχρονα η προπαγάνδα της ISIS κάνει λόγο για επικείμενη αντεπίθεση, αλλά αυτή δεν πρόκειται να γίνει καθώς ο εφοδιασμός των δυνάμεών τους έχει γίνει ιδιαίτερα προβληματικός, ενώ υπάρχει σοβαρή διαρροή ενόπλων οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν την οργάνωση.

Την Τετάρτη η συριακή Αεροπορία πραγματοποίησε νέους νυκτερινούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της ISIS δυτικά της Ράκκα στο χωριό Albu Allaj  και επί της οδού Salamiyah-Raqqa. Οι επιθέσεις αυτές απέσυραν την πίεση από τις δυνάμεις του συριακού Στρατού στην Ithriya στην δυτική Ράκκα από μια αντεπίθεση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της ISIS αλλά που δεν έχει σχέση με την μεγάλη αντεπίθεση που προπαγανδίζεται  λότι θα εξαπολύσει η οργάνωση.

Οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ανήσυχες από την εξέλιξη αυτή, καθώς βλέπουν ότι σειρά έχει η Ράκκα και από εκεί και πέρα του «πουλόβερ» της ISIS θα αρχίσει να ξηλώνεται στην Συρία και με αυτό κάθε δικαιολογία για επέμβαση στην περιοχή.   

Αυτός είναι άλλωστε και λόγος όπου 50 Αμερικανοί διπλωμάτες στις ΗΠΑ ζήτησαν από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι επίθεση τώρα εναντίον του Άσσαντ αλλιώς θα χάσουν κάθε έρεισμα στην περιοχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου