Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

DW: Ρεκόρ για τις γερμανικές εξαγωγές


Παρά τη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία οι γερμανικές εξαγωγές εμφανίζονται πιο ανθεκτικές από ποτέ. Ο όγκος τους αναμένεται να αυξηθεί το 2016 κατά 4,5% σε σχέση με τη χρονιά που πέρασε.

Όπως αναφέρει η DW, η ευρωπαϊκή οικονομία διανύει περίοδο εξασθένησης, η Κίνα βρίσκεται σε φάση αναπτυξιακής επιβράδυνσης και οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Παρά τη δυσμενή συγκυρία όμως, οι γερμανικές εξαγωγές δεν χάνουν τη ζωτικότητά τους. Αντιθέτως, για το 2016 αναμένεται νέα μεγέθυνση-ρεκόρ κατά 4,5% σε σύγκριση με πέρσι. Το 2015 ο όγκος των γερμανικών εξαγωγών έφτασε τα 1.250 δις ευρώ. Σύμφωνα με τον Άντον Μπέρνερ, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Εξαγωγικού Εμπορίου (BGA), "αυτό το μοναδικό σερί επιτυχιών είναι εφικτό μόνο επειδή οι γερμανικές επιχειρήσεις, τόσο χωροταξικά όσο και σε σχέση με τον κατάλογο των προϊόντων τους, έχουν τοποθετηθεί σε ένα πολύ ευρύ φάσμα, κάνοντας έτσι διασπορά των (σ.σ. επενδυτικών) κινδύνων".

Μόλις το ένα τρίτο των γερμανικών εξαγωγών έχει πλέον προορισμό χώρες της ΕΕ. Ο σημαντικότερος εταίρος είναι οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από τη Γαλλία, την Αγγλία και την Κίνα. Η αύξηση των γερμανικών εξαγωγών στις ΗΠΑ κατά 19% το 2015 καθιστά κατά τον Άντον Μπέρνερ σημαντικό το υπό διαπραγμάτευση διατλαντικό εμπορικό σύμφωνο TTIP μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, το οποίο κινδυνεύει να ναυαγήσει. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξαγωγικού Εμπορίου, η συμφωνία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να καθοριστούν οι κανόνες για την οικονομία και τη διεξαγωγή του εμπορίου τον 21ο αιώνα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου