Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Το "χοντραίνει" η Άγκυρα: Απαίτηση να εγκαταλειφθεί από τους Ελληνες η νησίδα Παναγιά επειδή είναι "τουρκικό έδαφος"!


Σε μια πρωτοφανή ενέργεια, προχώρησε σήμερα η Άγκυρα όταν η τουρκική Ακτοφυλακή με σκάφος της προσπάθησε ματαιώσει λειτουργία που τελέστηκε σήμερα από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο στη νησίδα Παναγιά.

Πιο συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης ο οποίος συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή, τον λιμενάρχη Χρήστο Φραγκιά και τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχο Γ.Μπικάκη  αλλά και ομάδα κατοίκων βρέθηκαν στο φυλάκιο της νήσου  Παναγιά προκειμένου να τελεστεί Θεία  λειτουργία.

Τότε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής  προσπάθησε να εμποδίσει τη λειτουργία με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο ζητώντας να αποχωρήσουν οι επισκέπτες γιατί παραβίαζαν την τουρκική εδαφική ακεκαιρότητα. Με απλά λόγια χαρακτήριχαν το ελληνικί νησί ως "τουρκικό έδαφος".

Οι κάτοικοι απάντησαν με ψαλμούς, μια ομάδα στρατιωτών που που βρισκόταν μαζί με τον διοικητή, όπλισαν και ετοιμάστηκν να ανταποδώσουν αν οι Τούρκοι άνοιγαν πυρ, το ίδιο έκανε και η φρουρά του μησιλύ και τελικά το τουρκικό σκάφος απομακρύνθηκε

Όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον Μητροπολίτη "θελήσαμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην επικίνδυνη τουρκική πολιτική. Οι Οινούσσες ήταν και θα παραμείνουν μέρος της Μητροπόλεως Χίου και αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος".

Θα πρέπει να σημειώσοουμε ότι ο Μητροπολίτης μαζί με τις ευχές παρέδωσε στον επικεφαλής του φυλακίου της Παναγιάς την ελληνική σημαία και ευχήθηκε πάντοτε «να κυματίζει περήφανα πάνω στην εσχατιά της πατρίδας μας, την τελευταία βραχονησίδα της νησιωτικής συστάδας των Οινουσσών, ακόμη κι αν χρειαστεί να την υπερασπιστούμε και να την τιμήσουμε με τη θυσία μας».

Μιλώντας με φλογερό πατρικό και πατριωτικό λόγο στα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας και επαινώντας το υψηλό φρόνημα και το αίσθημα καθήκοντος τόνισε ότι "οι στρατιώτες του Έθνους δεν φρουρούν μόνο μια λωρίδα ελληνικής γης, αλλά υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια του Γένους, τα εθνικά μας δίκαια, αλλά και την ιστορία, τις παραδόσεις, τις οικογένειες, τους τάφους των προγόνων, την ίδια την ταυτότητα και υπόσταση του Έθνους".

Ο ταξίαρχος Γ. Μπικάκης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για τις ευχές και την τελετή της Αναστάσεως, που τέλεσε πρώτα στην νησίδα της Παναγιάς και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες της 96ΑΔΤΕ είναι πανέτοιμοι να επιτελέσουν το καθήκον τους και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα της πατρίδας.

Στη θρησκευτική τελετή και στο πρώτο «Χριστός Ανέστη» της νησιωτικής Μητρόπολης της Χίου, παρέστησαν ακόμη από τις Οινούσσες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κύριοι Γεώργιος Δανιήλ, Σταύρος Χατζησταύρου, Λάμπρος Σκούφης, Γιάννης Λυγνός, Χρήστος Μούντουλας, ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Χίου κ. Β. Μυριαγκός και εκπρόσωποι της Ταξιαρχίας.

Να σημειωθεί πως το Λιμενικό Σώμα ήταν άφαντο κατά τη διάρκεια του συμβάντος παρόλα αυτά θέλησε να διαψεύσει το γεγονός για το οποίο αυτόπτες μάρτυρες ήταν ο Μητροπολίτης και ο  Δτης της 96 ΑΔΤΕ.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Oplisate alla den rixate re....kakomirides!!!!!! Giati re?
    Den sas exoume dosei entoli oti paremvainei ta sinora mas na katariptete?Deiloi axiomatouxoi......I Ellada den sozetai apo sas...katsapliades tou kerata....

    ΑπάντησηΔιαγραφή