Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Α.Χαρίτσης: «Το επόμενο 6μηνο αναμένονται οι προσκλήσεις για επενδύσεις μέσω ΕΣΠΑ»


Στο επόμενο εξάμηνο θα ακολουθήσουν προσκλήσεις για επενδύσεις, μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ύψους τουλάχιστον μισού δισ. ευρώ, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική.

Ο υφυπουργός, αναφερόμενος στο επιχειρηματικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τα τέσσερα προκηρυγμένα προγράμματα επιχειρηματικότητας, είπε: «…προχωρήσαμε σε παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, μετά από πλήθος σχετικών αιτημάτων που λάβαμε από παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά και υποψηφίους επενδυτές».

Όσον αφορά στη δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», έχουν υποβληθεί 16.193 αιτήσεις. Παράλληλα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός της δράσης από 32,5 σε 50 εκατ. ευρώ. Για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», οι αιτήσεις προσεγγίζουν τις 8.000, για την «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων» οι αιτήσεις ανέρχονται περίπου σε 4.500, για την «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» σε 1.700.

Για τις δύο τελευταίες δράσεις έγινε και αύξηση του προϋπολογισμού τους, από 78 σε 110 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες και από 70 σε 90 εκατ. ευρώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, οριστικοποιήθηκαν και οι όροι σύστασης του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με την υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Διευκολύνεται, έτσι, η διαδικασία εκταμίευσης της επιχορήγησης για τη χορήγηση προκαταβολής, χωρίς την υποχρέωση καταβολής εγγυητικής επιστολής».

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός: «Στην αύξηση της συμμετοχής τις τελευταίες ημέρες έχουν συμβάλει αναμφίβολα και οι θετικές εξελίξεις στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης, καθώς και η έναρξη της συζήτησης για το δημόσιο χρέος. Δημιουργείται σαφώς βελτιωμένο κλίμα αυξανόμενης εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, γεγονός το οποίο αντανακλάται και στην αυξημένη ανταπόκριση στις νέες δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-20».

Ποια είναι τα επόμενα προγράμματα επιχειρηματικότητας που θα προκηρυχθούν

Εκτός από τις δράσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, θα ενεργοποιηθεί άμεσα δράση για τη δικτύωση επιχειρήσεων (cluster, μετα-cluster), με στόχο την ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας σε θέματα διανομής και προώθησης προϊόντων και τη δημιουργία αλυσίδων αξίας, καθώς και δράση ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων άνω των 50 ατόμων. Ενεργοποιείται, επίσης, δράση κατάρτισης για την αναβάθμιση επαγγελματικών προσόντων, καθώς και δράση για τη στήριξη επιχειρηματικών συμπράξεων με ερευνητικούς φορείς για επενδύσεις στην έρευνα και καινοτομία. Αθροιστικά, ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός για τις παραπάνω δράσεις ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, βρίσκεται σε φάση εξειδίκευσης πρόγραμμα για την ίδρυση νέων τουριστικών μονάδων.

Ταυτόχρονα, για την κοινωνική οικονομία, που αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, θα προκηρυχτούν εντός του 2016 δράσεις προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Πακέτο Γιούνκερ

Επιπλέον, ήδη έχει ξεκινήσει η λεπτομερής αξιολόγηση των προ-επιλεγέντων έργων του πακέτου Γιούνκερ και, αμέσως μετά, σε στενή συνεργασία με την ομάδα της ΕΤΕπ που ασχολείται αποκλειστικά με το «Σχέδιο Γιούνκερ», θα αρχίσουν να διαμορφώνονται οι πλήρεις φάκελοι των επενδυτικών σχεδίων (φυσικό αντικείμενο, χρηματοδοτικό μείγμα, κλπ), ώστε να υποβληθούν προς έγκριση στην ΕΤΕπ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου