Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ρώσοι εμπειρογνώμονες : Οι Πύραυλοι Iskander «στοχεύουν» κατευθείαν τα τουρκικά αεροδρόμια!


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Είναι γνωστό σύμφωνα με άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: «Φοβού τους Ρώσους και δώρα φέροντες», ότι στην αεροπορική βάση Hmeymim εδρεύουν ήδη  επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα  9K720 «Iskander-M».

Διαπιστώθηκε ότι κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας , πριν μερικές ημέρες προσγειώθηκαν ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία έκαναν εκφόρτωση στρατιωτικού εξοπλισμού πυραύλων Iskander.



Τα  οχήματα καλύφθηκαν με ειδικό καμουφλάζ με σκοπό να παραποιηθεί το σχήμα τους από τους εχθρικά αεροσκάφη και δορυφόρους.

Υπήρξαν δημοσιογράφοι που ισχυρίστηκαν ότι στην Συρία μεταφέρθηκαν πύραυλοι «Bastion» και όχι «Iskander-M».

Σύμφωνα όμως  με τον Ρώσο   στρατηγικό αναλυτή και εμπειρογνώμονα  του Κέντρου Ανάλυσης και Τεχνολογίας  Adrei Frolov : «Κατά τη γνώμη μου,  πιο πιθανή είναι η παρουσία στην Συρία ρωσικών πυραύλων  «Ισκαντέρ» και όχι «Bastion». Από στρατιωτική άποψη, η παρουσία αυτών πυραύλων είναι  περισσότερο από δικαιολογημένη», αναφέρει  δημοσίευμα .

«Το γεγονός είναι ότι η παρουσία των πυραυλικών συστημάτων   «Iskander-M» με 500 χλμ δραστικό βεληνεκές δεν αφορά την Συρία αλλά  την  ευρύτερη περιοχή, στοχοποιώντας  κατευθείαν την Τουρκία, και συγκεκριμένα στοχεύουν τις τουρκικές αεροπορικές βάσεις . Κατ “αρχάς, πυραύλοι  τύπου cruise «Caliber» δεν υπάρχουν στην ποσότητα που θα  θέλαμε. Από την άλλη πλευρά με κάθε ευκαιρία, η Άγκυρα προωθεί συνεχώς στο ΝΑΤΟ  την ιδέα της δημιουργίας  μιας ουδέτερης ζώνης στην Συρία. Ενώ από την πλευρά της Κριμαίας ή της  Μαύρης Θάλασσας τα πράγματα είναι «πολύπλοκα»  . Αν οι ρωσικές δυνάμεις η Συρία  θέσουν  σε επιφυλακή τους πυραύλους «Ισκαντέρ», η κατάσταση είναι πιο «εύκολη»,  πιέζοντας  ένα κουμπί  μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο πύραυλος, «οδεύει» εκεί  όπου είναι απαραίτητο. Υπενθυμίζω ότι τα πυραυλικά συστήματα Iskander που απεστάλησαν στην Συρία διαθέτουν  δύο πυραύλους 9M723» έκαστο» , κατέληξε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας  ο οποίος είναι σύμβουλος στο Κρεμλίνο .

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικής και Στρατιωτικής Ανάλυσης Alexander Khramchikhin πιστεύει επίσης ότι οι πύραυλοι , «Iskander-M» έχουν προσελκύσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

«Προφανώς, είναι σαφές ότι ο σκοπός  των πυραυλικών συστημάτων είναι μόνος ένας,  η Τουρκία, ή ακριβέστερα, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», κατέληξε και  ο έτερος ειδικός αναλυτής από την Μόσχα.

Ο βετεράνος της GRU, Υποστράτηγος ε.α.  Sergei  Kanchukov πιστεύει ότι στην Συρία υπάρχουν και συστήματα «Iskander» καθώς και συστήματα C SAR «Bastion.

« Κατ “αρχάς, ο Ερντογάν πρέπει να αντιληφθεί  ότι η Ρωσία οφείλει  με κάποιο τρόπο να προστατεύσει την Συρία από μια ενδεχόμενη τουρκική  επίθεση. Δεύτερον, με δεδομένη την «ανακωχή» ΗΠΑ-Ρωσίας, το ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξει τον τουρκικό στρατό σε οποιαδήποτε «περιπέτεια», τονίζει ο ειδικός της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η ουσία είναι σύμφωνα με πληροφορίες ότι,  ο ρωσικός «Δούρειος ίππος» έχει στηθεί για τα καλά στην βάση στην Λατάκεια και αφορά την Τουρκία και μόνο αυτήν.

Οι τζιχαντιστές αποτελούν ζήτημα  δυο-τριών μηνών να «εξαφανιστούν» από τον χάρτη.  Για αυτό και ο Ερντογάν βλέποντας ότι ΝΑΤΟ « ανακρούει πρύμναν» , απευθύνθηκε στους «αδελφούς» της Σαουδικής Αραβίας ξεσηκώνοντας τους για εισβολή στην Συρία .

Οι εκτιμήσεις όμως έγκυρων αναλυτών τονίζουν  ότι μια ενδεχόμενη   σύγκρουση Ρωσίας και Τουρκίας κάτω από τα σημερινά αδιέξοδα της τουρκικής ηγεσίας,  είναι κάτι παραπάνω από αναπόφευκτη.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου