Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

"Σφαλιάρα" στην Τουρκία από τον νομπελίστα Ο.Παμούκ: "Η Δύση χαϊδεύει την Άγκυρα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα"


Ηχηρό χαστούκι στην Τουρκική κυβέρνηση - αλλά και στην Δύση για την ανοχή απέναντί της - έδωσε ο Νομπελίστας Τούρκος συγγραφέας  Ορχάν Παμούκ με αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Today’s Zaman, όπου υπογραμμίζει ότι στην Τουρκία <<υπάρχει πόλωση>>..

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2006 μυθιστοριογράφος με την παγκόσμια αναγνώριση  64χρονος Ορχάν Παμούκ (Orhan Pamuk), επικρίνει έντονα την  Αγκυρα για την λογοκρισία και τις πιέσεις στα ΜΜΕ που οδηγεί , όπως αναφέρει, σε φθίνουσα πορεία την δημοκρατία. Ωστόσο κατηγορεί και την Δύση ότι ανέχεται όλα αυτά επειδή θέλει την Τουρκία  να την βοηθήσει στην καταπολέμηση του ISIS και να  ελέγξει τους ανεπιθύμητους μετανάστες.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Ορχάν Παμούκ - με τίτλο Nobel laureate Pamuk: West focuses on migrant and ISIL crises, not Turkish democracy- παρατίθενται εδώ:

Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για την ολοένα και φθίνουσα πορεία της δημοκρατίας στην Τουρκία ούτε για την αυξανόμενη πίεση στα ΜΜΕ αλλά αντιθέτως επικεντρώνεται στο πρόβλημα των μεταναστών και του ISIS .

Η Δύση επιδιώκει την φιλία της Τουρκίας ώστε να την βοηθήσει στην καταπολέμηση του ISIS και να κρατήσει κλειστές τις πόρτες της για τους ανεπιθύμητους μετανάστες.

Υπάρχουν πάνω από 60 δημοσιογράφοι στην φυλακή και η ελευθερία του Τύπου έχει επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Μόνο οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα ινστιτούτα δημοκρατίας, τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα ανησυχούν πραγματικά για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία.

Υπάρχουν δύο ειδών επιθέσεις στον Τύπο της Τουρκίας. Η μία είναι βίαιη  όπως η επίθεση στον Αχμέτ Χακάν αλλά  υπάρχουν και οι πιο ήπιες προσπάθειες ελέγχου των εφημερίδων και των εκδοτών. Παράδειγμα η επιβολή φόρων για την ανάκτηση του ελέγχου. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία θετική εξέλιξη και αυτή προέρχεται από τις ιστοσελίδες. Μπορείς να απολύσεις για παράδειγμα τον Χασάν Τζεμάλ αλλά αυτός θα συνεχίσει να γράφει μέσω της ιστοσελίδας του.

Τα φιλοκυβερνητικά κανάλια και ιστοσελίδες που εκτοξεύουν ρητορική μίσους και οργής δεν έχουν τόση μεγάλη δύναμη. Θεωρώ ότι ο κόσμος δεν βλέπει τα ΜΜΕ που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Στην Τουρκία έχουμε πόλωση και το κράτος και οι φίλα προσκείμενες σε αυτό εφημερίδες έχουν επενδύσει στην πόλωση. Η Τουρκία έχει δυναμικές αλλά αυτές δεν μπορούν να φανούν μέσα από την πόλωση. Δεν μπορεί να είναι η ευημερία το κύριο μέλημά μας. Πρέπει να δούμε την ελευθερία, τον πολιτισμό, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου ως εξίσου ζωτικής σημασίας πράγματα.

Ο Οχράν Παμούκ  ειναι επιφανής νομπελίστας μυθιστοριογράφος της μεταμοντέρνας λογοτεχνίας. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα του, αλλά έχει επίσης κερδίσει και ένα αυξανόμενο αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως, σημειώνεται από την Βικιπαιδεια. Ως ένας από τους πλέον διακεκριμένους Ευρωπαίους μυθιστοριογράφους, το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Έχει επίσης δεχτεί μεγάλα εγχώρια και διεθνή λογοτεχνικά βραβεία.  Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα- και στην Ελλάδα, όπου έχει μεγάλο κοινό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου