Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Καταρρέει η ένοπλη αντιπολίτευση στο Χαλέπι


Οι αντάρτες της Συρίας απειλούνται με κατάρρευση μετά από την επιτυχή επίθεση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στην επαρχία του Χαλεπίου, όπως σημειώνει το B92, επικαλούμενο  το πρακτορείο AFP.


Η κατάρρευση του μετώπου των ανταρτών σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στον πενταετή πόλεμο της Συρίας, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.


«Οι αντάρτες της Συρίας και οι διεθνείς σύμμαχοί τους,  δεν έχουν τη δύναμη να σταματήσουν την εξέλιξη που οδηγούν οι πιστές στον Μπασάρ αλ Άσαντ δυνάμεις, ενώ μέχρι στιγμής γίνονται ανεπιτυχείς προσπάθειες για να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη», σημειώνει ο Εμίλ Χοκάι, ερευνητής από το Ινστιτούτο Διεθνών Στρατηγικών Μελετών στο Λονδίνο.

«Οι αντάρτες κινούνται προς μια πτωτική τάση και η υποχώρησή τους είναι συνεχής», είπε.


 Η επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, ήταν το στήριγμα των επαναστατών, οι οποίοι είχαν άμεση πρόσβαση στη γειτονική Τουρκία, η οποία τους υποστήριζε καθ’ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων.


Το Χαλέπι, είναι η ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας, πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας και από το 2012 χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το ανατολικό τμήμα είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών και το δυτικό τμήμα στα χέρια των δυνάμεων που είναι πιστοί στον Σύρο πρόεδρο.


Ο Φαμπρίς Μπαλάνς, Γάλλος γεωγράφος που ειδικεύεται στη Συρία,  θα δηλώσει ότι οι αντάρτες σχεδίαζαν  να κάνουν το Χαλέπι και την πόλη Ιντλίμπ βάση για την ‘ελεύθερη Συρία’, αλλά τώρα η ρωσική στρατηγική με την εναέρια υποστήριξη του συριακού στρατού φαίνεται να ανατρέπει αυτά τα σχέδια.


Οι αντάρτες τώρα αντιμετωπίζουν την πλήρη πολιορκία τους  από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ και γίνεται καταφανές ότι οι Ρώσοι χτυπούν κυρίως τους αντάρτες της Συρίας για να ενισχύσουν τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, παρά τους τζιχαντιστές που προς το παρόν δεν απειλούν το συριακό καθεστώς, όπως σημειώνεται.

http://www.echedoros-a.gr/2016/02/blog-post_82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου