Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακή του Ασώτου


Του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη

Στην Ευαγγελική Περικοπή αυτής της Κυριακής έχουμε την Παραβολή του Άσωτου υιού.

«Άσωτος» είναι ο άνθρωπος που ζει έκλυτη κι αμαρτωλή ζωή. Είναι ο διεφθαρμένος, ο αμαρτωλός, ο ακόλαστος, αυτός που σπαταλά χρήματα για να ζήσει μια έκλυτη κι αμαρτωλή ζωή, αυτός που φέρνει συμφορά στον εαυτόν του, στην οικογένεια του και στην ευρύτερη κοινωνία. Τελικά ο «άσωτος» είναι αυτός που σου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει ελπίδα σωτηρίας, αυτός που βρίσκεται στο τέλος σε απελπισία και απόγνωση. Έτσι με βάση το περιεχόμενο της ζωής του άσωτου ανθρώπου θα μπορούσαμε να πούμε ότι «ασωτία» είναι μια μορφή ακολασίας που εκφράζεται ως ροπή και και υπερβολική στροφή προς τις υλικές απολαύσεις, η έκλυτη κι αμαρτωλή ζωή που την συνοδεύει η σπατάλη, την ώρα μάλιστα που άλλοι πεινούν και άρρωστοι πεθαίνουν αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι.


Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε όλα τα καλά και τ’ αγαθά του κόσμου και πάλι να μη είμαστε ευχαριστημένοι. Ο άσωτος υιός της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής αποτελεί μια τέτοια περίπτωση. Τα είχε όλα. Κι όμως τίποτα δεν στάθηκε στο τέλος ικανό να τον κρατήσει κοντά στον Πατέρα του. Έτσι μια μέρα, αφού ζήτησε το μερίδιο της περιουσίας που του αναλογούσε άφησε το σπίτι του και «απεδήμησεν εις χώραν μακράν».

Στο πρόσωπο του άσωτου νεότερου γιού αναγνωρίζουμε τον άνθρωπο εκείνο που με την αμαρτία απομακρύνεται από την επικοινωνία του με τον Θεό. Η παρουσία του Θεού ενοχλεί και πιέζει τον άσωτο άνθρωπο. Νομίζει ότι ο Θεός του κάνει τη ζωή μονότονη και κουραστική. Γι’ αυτό και προσπαθεί να βγάλει από την σκέψη του τον Θεόν εξορίζοντας τον από την καρδιά του. Ο άσωτος άνθρωπος δεν θέλει να εξαρτάται από κανένα.. Έχει μια δική του αντίληψη για την ελευθερία. Νομίζει ότι ελευθερία σημαίνει ασυδοσία, να κάνει δηλαδή ό,τι θέλει. Δεν καταλαβαίνει ότι το νόημα της ελευθερίας είναι να κάνεις σωστές επιλογές με κριτήριο το κοινόν καλόν και το κοινόν συμφέρον. Ο άσωτος άνθρωπος λησμονεί ότι η πραγματική ελευθερία συνδέεται με το δεσμό της αγάπης. Γι’ αυτό και δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του ούτε στον Θεόν, ούτε στην οικογένεια του. Έχει εμπιστοσύνη μόνο στις δικές του δυνάμεις και στα δημιουργήματα κι όχι στο Δημιουργό τους, δηλαδή στο Θεό. Η αυτονομία κι η αυτάρκεια του αυτή που εκφράζει και τη χειρότερη μορφή αλαζονείας, είναι και η πηγή κάθε αμαρτίας.

Κι όταν όμως ακόμη αποφασίζουμε να βγάλουμε τον Θεό από τη ζωή μας, ο Θεός δεν αρνείται να μας προσφέρει όλα τα θεία Του δώρα. Γι’ αυτό κι η πραγματική μετάνοια του αμαρτωλού τον οδηγεί πάντοτε στην εν Χριστώ σωτηρία του.

Ο άσωτος υιός επιλέγει μια νέα υπαρξιακή προοπτική που τον οδηγεί στην στέρηση και στην μοναξιά. Στο τέλος μακριά από την αγάπη προς την οικογένεια του γίνεται και άσημος. Όλα αλλάζουν όταν αρχίζει να συναισθάνεται την προσωπική του ενοχή. Στην αρχή συνειδητοποιεί την αποτυχία της επιλογής του τρόπου της ζωής του που έγινε με την απόφασή του να σταματήσει να εμπιστεύεται τον πατέρα του. Στην συνέχεια παραδέχεται την αποτυχία της επιλογής του να ακολουθήσει αυτή την νέα υπαρξιακή προοπτική και να ζήσει μακριά από την οικογένεια του. Η παραδοχή του αυτή έχει μεγάλη σημασία γιατί είναι δυνατό να φθάσει κανείς μέχρι το σημείο της συνειδητοποιήσεως ότι κάπου έχει κάνει λάθος, αλλά ο εγωϊσμός του να μη τον αφήνει να προχωρήσει στην παραδοχή της ενοχής του.

Έτσι προχωρεί στην αναγνώριση και αποδοχή της προσωπικής του ενοχής για την αποτυχία της υπαρξιακής του προοπτικής να απομακρυνθεί από τον πατέρα του. Παραδέχεται δηλαδή την ενοχή του και την ομολογεί ανεπιφύλακτα. Δεν προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για τις αμαρτωλές πράξεις του και για τη προσωπική του ενοχή.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η ανεπιφύλακτη αποδοχή της προσωπικής του ενοχής χωρίς δικαιολογίες λειτουργεί στο βάθος της ανθρώπινης προσωπικότητας ως κάθαρση, που καθιστά δυνατή μια νέα επιλογή. Είναι η στροφή του προς την μετάνοια που εκδηλώνεται με την επιλογή μιας νέας υπαρξιακής προοπτικής. Η επιλογή αυτή θεμελιώνεται στη παραδοχή της αναξιότητάς του. Γι’ αυτό και ζητεί να γίνει ισότιμος με ένα υπηρέτη του πατέρα του. Η μετάνοια του άσωτου υιού δεν βιώνεται απλώς ως αλλαγή φρονήματος, αλλά περισσότερο ως θυσία. Η μετάνοια έχει ένα κόστος που οφείλεται στα λάθη του παρελθόντος. Ο άσωτος υιός μετανοεί πραγματικά γιατί δεν ζητά να γίνει πάλι υιός αλλά δούλος, επειδή ακριβώς η πλήρης συναίσθηση της ενοχής του τον κάνει ταπεινό. Ζητά το ελάχιστον, δεν ζητά το μέγιστον.

Η μετάνοια ως αυτοθυσία είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα που το δημιουργήσαμε οι ίδιοι με τα λάθη μας.

Ο άσωτος γύρισε στο σπίτι του πατέρα του όταν «ήλθε εις εαυτόν», επειδή είχε καλές κι άριστες αναμνήσεις από το σπίτι του. Θυμήθηκε στην ερημιά του όλη την στοργή, την αγάπη και τις θυσίες του καλού πατέρα και ξαναγύρισε να τις ξαναζήσει. Αν είχε κακές αναμνήσεις από το σπίτι του ποτέ δεν θα γύριζε. Θα έμενε στην καταστροφή της ερημιάς του. Όσοι έχουν την ευθύνη της δημιουργίας περιβάλλοντος, είτε στην οικογένεια, είτε στην κοινωνία, είτε στην Εκκλησία, είτε στο Σχολείο πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί όπως λέει ο Απόστολος Παύλος «ομιλίαι κακαί φθείρουσιν ήθη χρηστά». Το περιβάλλον που δημιουργούμε πρέπει να έχει τέτοια μορφή που να κάνει και τον άσωτον της εποχής μας μόλις «έλθη εις εαυτόν», να το θυμάται και να ξαναγυρίζει πάλι στο σπίτι του για να βρει στοργή. Αυτό είναι και το βαθύτερο νόημα της παραβολής του Ασώτου που είναι γνωστή και ως παραβολή του στοργικού πατέρα. Όπου υπάρχουν στοργικοί γονείς οι άσωτοι ξαναγυρίζουν.

Με βάση την συμπεριφορά του αμετανόητου άσωτου ανθρώπου μπορούμε να μιλήσουμε και για την ασωτία της εποχής μας, που εκφράζεται με την απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρείται στην άδικη κατανομή της παγκόσμιας παραγωγής αγαθών. Το 10% του πληθυσμού της γης νέμεται το 90% της παγκόσμιας παραγωγής και το 90% του πληθυσμού της γης (χώρες του τρίτου κόσμου) το 10% της παγκόσμιας παραγωγής. Η αδικία αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και ειρωνεία γιατί το το 10% του πληθυσμού συμβαίνει νάναι σχεδόν όλοι χριστιανοί. Το αποτέλεσμα της σύγχρονης ασωτίας των χριστιανών, με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Γιούνισεφ, είναι τα ακόλουθα:
1. To ένα τρίτο των παιδιών της Αφρικής υποσιτίζονται.
2. Γύρω στα 13 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες, επειδή στερούνται μερικά από τα αγαθά που έχουν τα παιδιά των χριστιανών.
3. Από αφυδάτωση, που προκαλεί διάρροια, πεθαίνουν τρία εκατομμύρια παιδιά.
4. Κάθε χρόνο γύρω στα 300.000 παιδιά τυφλώνονται από έλλειψη βιταμίνης Α.
5. Στην Ασία 1.000.000 παιδιά, κορίτσια και αγόρια, εκπορνεύονται από πλούσιους Ευρωπαίους και Αμερικανούς χριστιανούς πολίτες.
6. Το 97% των παιδιών πεθαίνουν πρίν γίνουν 5 ετών.
7. Γύρω στα 10.000.000 παιδιά υποφέρουν από έϊτνς λόγω της ανευθυνότητας των ενηλίκων.
8. Γύρω στα 10.000.000 παιδιά είναι ορφανά, επειδή οι γονείς τους πεθαίνουν από φτώχεια και διάφορες ασθένειες.
9. Γύρω στα 130.000.000 παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν σε Σχολείο.
10. Οι περισσότεροι θάνατοι των παιδιών θα μπορούσαν να προληφθούν με τη χορήγηση των βασικών εμβολίων που κοστίζουν μόλις πέντε ευρώ για το κάθε παιδί.
11. Στις χώρες του Τρίτου κόσμου 1.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να γευθούν καθαρό νερό και 2 δισεκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε συστήματα υγιεινής.

Η ασωτία της εποχής μας θα περιορισθεί με την μετάνοια των ασώτων ανθρώπων της κοινωνίας μας με την ίση κατανομή των αγαθών της γης. Μπροστά στον ατομικό τους εγωϊσμό για μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος μάθανε οι πολιτισμένοι άνθρωποι της Δύσης να καταλήγουν στις χωματερές, αδιάζοντας το γάλα στους δρόμους και πετώντας τους καρπούς της παραγωγής τους σε σκουπιδότοπους. Η ασωτία των ανθρώπων της Δύσεως δεν είναι απλώς μια κοινωνική αδικία σε βάρος των συνανθρώπων μας που υποφέρουν, που στερούνται όσα οι άλλοι πετάνε και κατασπαταλούν, είναι μια αμαρτία που οδηγεί στην καταστροφή τόσο αυτούς που αδικούνται όσο κι αυτούς που αδικούν, γιατί η επιβίωση μας εξασφαλίζεται μόνο με την καλή μας διάθεση να βελτιώνουμε συνέχεια με δικαιοσύνη τους όρους συμβιώσεως μας.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ,
    ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ - ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!
    ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ !!! Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!!
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΤΕ ΤΙΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" Ε.ΣΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
    ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΙΔΡΥΣΤΕΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ - ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ !!!
    ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ: ΕΔΑΦΗ - ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ -ΥΠΕΔΑΦΟΣ - ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - ΑΕΡΙΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΧΡΥΣΟΣ - ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ κλπ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ :

    ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ !!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ !!! ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ !!!
    ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΙ == ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ == ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ..... ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΣΤΕ !!!
    ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ !!!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ... ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ... ΣΤΟΧΟ... ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ... ΜΕ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ... ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ == ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ == ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΜΑΣ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΑ ΔΟΜΗΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΦΜ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!
    ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΧΥ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΣ !!!
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Δ.Σ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΝ :
    == ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ == ΜΕ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ) ΣΤΙΣ 4- 9-2015 !!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΧΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 8,5.000.000.000.000 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!!
    ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΚΑ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΦΟΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΑΜΕΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ !!!
    ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ !!!
    ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΕΛΛΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
    ΕΧΕΙ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ... ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ !!!
    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ-ΤΗΣ !!!
    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ == ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ !!!
    ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ !!!
    ΑΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ !!!
    ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΚ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ-ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ !!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ !!!
    == ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ==
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ !!!
    ΠΟΛΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
    Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ .Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή