Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο συριακός Στρατός μπήκε στην Νταράα - Σκληρές μάχες για την ανακατάληψη της πόλης


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σημαντική εξέλιξη στρατηγικής σημασίας λαμβάνει χώρα αυτή στην Συρία αφού ο συριακός Στρατός συνεπικουρούμενος από επίλεκτους Ιρανούς των σωμάτων Al Quds, Ιρακινούς παραστρατιωτικούς, και μαχητές της Χεζμπολάχ εισήλθε πριν λίγο στην πόλη Ντέραα όπου και κατέλαβε τα πρώτα οκτώ οικοδομικά τετράγωνα δημιουργώντας ισχυρό προπύργιο για την ανακατάληψή.

Η 5η Τεθωρακισμένη Μεραρχία έχει ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του βόρειου τμήματος της πόλης και συγκερκιμένα στην συνοικία Dara’a Mahata Quarter μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές του αποκαλούμενου Free Syrian Army’s και τις λεγόμενες “Southern Front Brigades” (Ταξιαρχίες του νότιου μετώπου)

Και τα οκτώ οικοδομικά τετράγωνα που κατέλαβε η 5η Τεθωρακισμένη Μεραρχία βρίσκονται ανατολικά του Κολεγίου της Γυμναστικής Ακαδημίας και νότια του σταθμού λεωφορείων της Dara’a, πολύ κοντά στο στρατηγικό σημείο του νοσοκομείου της πόλης που βρίσκεται στον νότιο τομέα της Mahata Quarter.

Ταυτόχρονα τμήμα της Μεραρχίας προελαύνει προς την πόλη Busra Al-Sham μετά τον πλήρη έλεγχο της Khirbat Samar στην νοτιοδυτική Sweida.

Εάν καταληφθεί η Busra Al-Sham στην νοτιοδυτική Dara’a, ο συριακός Στρατός θα είναι σε θέση να καταλάβει το πέρασμα προς την Ιορδανία στα χωριά Al-Jiza και Al-Hirak, μέσω του οποίοιου εξοπλίζονται οι ισλαμιστές αντάρτες.

H Nτεράα είναι υψίστης σημασίας καθώς είναι η μεγαλύτερη πόλη στην νότια Συρία, διαθέτει πετρελαιοπηγές τα πετρέλαια των οποίων χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές και εάν ανακαταληφθεί ο συριακός Στρατός θα είναι σε θέση να ανακαταλάβει όλη την ύπαιθρο και να σφραγίσει τα σύνορα με την Ιορδανία "τελειώνοντας" έτσι με ένα σημαντικό μέτωπο, το οποίο κοστίζει σε άνδρες και πυρομαχικά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου