Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στοχεύουν τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Μ.Ανατολή και την Τουρκία!


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε νέα φάση εισέρχεται η κρίση στην Συρία , με την πιθανή αποσταθεροποίηση ολόκληρης της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν.

Σύμφωνα με  ανώτερο Ιρανό  στρατιωτικό διοικητή «όλες οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή βρίσκονται εντός της εμβέλειας των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Μία δήλωση που προκαλεί σοκ για τα πραγματικά τεκταινόμενα στην περιοχή , στην οποία από ότι φαίνεται ότι άλλα λένε και άλλα γίνονται στην πραγματικότητα.

Το Ιράν σύμφωνα με πληροφορίες «απειλείται» άμεσα από τις ΗΠΑ , παρά την  πρόσφατη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Άλλωστε η πλειοψηφία των Αμερικανών  ρεπουμπλικάνων με  συνεχείς δηλώσεις  καταδεικνύουν  ότι δεν  αναγνωρίζεται  καμία συμφωνία , ενώ μια πιθανή  αναρρίχηση τους  στην εξουσία θα σημάνει ένα «νέο Ιράκ» για την Τεχεράνη.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους πυραύλους  καθιστούν το Ιράν μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη , ενώ  ο αριθμός τους παραμένει ένα μυστήριο»,  δήλωσε ο Ιρανός Υποστράτηγος Amir Ali  Hajizadeh,  διοικητής των δυνάμεων της αεροδιαστημικής άμυνας των  Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης.

Ο Hajizade απέρριψε την απειλή της στρατιωτικής δράσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιώντας ότι όλες οι βάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ευρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, ειδικά η νατοϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ . Η  δήλωση έγινε  στην Τεχεράνη, και  δόθηκε στη δημοσιότητα από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars .

Οι απειλές «άμεσης»  στρατιωτικής  επίθεσης κατά  των Ηνωμένων Πολιτειών «κυκλοφόρησαν» την ίδια περίοδο που το Ιράν ανακοίνωσε την κατασκευή νέων τορπιλών  υψηλής τεχνολογίας  και τον σχηματισμό της  στρατιωτικής συμμαχίας  του με την Ρωσία, την Συρία και το Ιράκ.

«Ορισμένες από τις απειλές των  ΗΠΑ έχουν  στόχο να κατευνάσουν τους Σιωνιστές, ενώ  άλλες απειλές  προορίζονται να κατευνάσουν  τους Αμερικανούς πολίτες (στις ΗΠΑ), αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουν και να αναγνωρίζουν την ικανότητα αποτροπής των δυνάμεων  μας », δήλωσε ο   Hajizadeh .

«Εμείς δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να αυξήσουμε το εύρος των πυραύλων μας, αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό από τον  εχθρό μας ότι είναι εντελώς μέσα στις δυνατότητές μας όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Μ. Ανατολή»,  πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το Ιράν δεν πρόκειται να ελαττώσει ούτε στο ελάχιστο την έρευνα και την κατασκευή σύγχρονων πυραύλων , παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις κατά των πράξεων αυτών» κατέληξε ο Ιρανός Υποστράτηγος.

Η δήλωση αυτή του Ιρανού στρατιωτικού ηγέτη αφορά τις δυνατότητες του Ιράν εναντίον των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στον περσικό Κόλπο.

Η ρητορική του Ιράν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr έρχεται  εν μέσω αναφορών ότι η Ρωσία και το Ιράν θα  διαδραματίσουν πλέον  ηγετικό ρόλο στην Συρία, όπου οι δύο χώρες επιδιώκουν να ενισχύσουν τον  πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος αποκάλυψε κατά την  διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι το Ιράν, η Ρωσία, η Συρία και το Ιράκ  εργάζονται για την δημιουργία μιας κοινής βάσης πληροφοριών   για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Το λεγόμενο «κέντρο πληροφόρησης» θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο βήμα προς την επισημοποίηση ενός κοινού κέντρου επιχειρήσεων για τον  συντονισμό των  στρατιωτικών προσπαθειών  στη Συρία και αλλού, σύμφωνα με τον Ιρακινό  πολιτικό σύμβουλο Μοσέμ Χακίμ,  επικεφαλή του Ανώτατου Συμβουλίου των Ισλαμικών χωρών.

Εν τω μεταξύ,  όπως έγινε γνωστό το Ιράν κατασκεύασε υψηλής τεχνολογίας τορπίλες , οι οποίες μπορούν  χτυπήσουν πολλούς και διαφορετικούς  στόχους στην θάλασσα . Η τεχνολογία αυτών   των τορπιλών αυτών προήλθε από την Ρωσία , σύμφωνα με τον ιρανικό στρατό.

Σε άρθρο μας με τίτλο («Βρωμάει μπαρούτι» και στον Περσικό Κόλπο ανάμεσα σε Σ.Αραβία και Ιράν), είχαμε επισημάνει ότι πριν από κάποιο διάστημα το Ιράν άνοιξε την «θύρα» μιας  άλλης μεγάλης κρίσης με την Σ.Αραβία και το Κουβέιτ,  αναγγέλλοντας την έναρξη των δύο προγραμμάτων για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων  κατά μήκος του πεδίου Dorra (γειτνιάζει με Σ.Αραβία και Κουβέιτ), αγνοώντας τους «πάντες» και χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Η απειλή των Ιρανών «κατευθύνεται» εκτός από τις ΗΠΑ, και  στον  στρατιωτικό συνασπισμό Σ.Αραβίας, Κατάρ και Τουρκίας που αποτελούν το αντίβαρο στα ρωσικά και ιρανικά σχέδια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου