Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Το ρωσικό ναυτικό "παίζει με τα νεύρα" του ΝΑΤΟ - Εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ από υποβρύχιο και από τη Βόρεια Θάλασσα!



Σε μια λιτή ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στις 9 Οκτωβρίου ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo το "Rostov-on-Don" εκτέλεσε επιτυχημένη βολή του πυραυλικού συστήματος "Caliber" από τη Θάλασσα του Μπεραντς όπου εκτελεί δοκιμές αποδοχής στον στόλο.

"Ο πύραυλος εκτοιξεύτηκες με το υποβρύχιο σε κατάδυση εναντίον θαλάσσιου στόχου σε πεδίο βολής του Στόλου της Βορείας Θάλασσας στην θαλάσσια περιοχή του Μπάρεντς. Ο στόχος βρίσκονταν σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων και χτυπήθηκε με ακρίβεια" όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου  Vadim Serga.

Η ανφορά της δοκιμής  αυτής έρχεται μόλις 3 μέρες μετά το πλήγμα που υπέστει το ισλαμικό κράτος από πυραύλους του τύπου στην περιοχή ης Συρίας από την εκτόξευση 26 πυραύλων από σκάφη επιφανείας στην Κασπία Θάλασσα και έχει οδηγήσει σε ανησυχία ακόμα και τις ΗΠΑ για τις αναβαθμισμένες ικανότητες του ρωσικού ναυτικού.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση αμερικανού αναλυτή ότι "Οι ΗΠΑ έχασαν το προνόμιο να μονοπωλούν τις ικανότητες και το φόβο των πυραύλων κρουζ τύπου Tomahawk".

Το πρώτο χτύπημα

Νωρίς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου πολεμικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού που ανήκουν στην ομάδα ναυτικής κρούσης της Κασπίας Θάλασσας εκτόξευσαν 26 συνολικά βλήματα cruise εναντίον θέσεων ισλαμιστών του ISIS στη Συρία.

“Τα πλοία Grad Sviyazhsk, Uglich και Veliky Ustyug εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ εναντίον υποδομών του ISIS εστη Συρία από την περιοχή της Κασπίας θάλασσας ", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ρωσική στρατιωτική επίθεση πραγματοποιήθηκε “από τα υψηλής ακρίβειας συστήματα Kalibr ΝΚ, οι πύραυλοι cruise των οποίων έπληξαν στόχους με επιτυχία και με μεγάλη ακρίβεια."

Το υποβρύχιο και ο φόβος της Ευρώπης

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο αποτελεί ένα από τα 6 συνολικά του τύπου που θα καλύψουν τις ανάγκες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και αυτό σημαίνει μετά την αποδεδειγμένη ικανότητα των πυραύλων που μπορεί να φέρουν ότι η μισή Ευρώπη και Μέση Ανατολή πλέον θα βρίσκονται στο σκοπευτικό της ρωσικής ισχύς καθώς η υποβρύχια δυνατότητα εκτόξευσης δίνει μικρούς χρόνους αντίδρασης.

Το υποβρύχιο ανήκει στην κλάση improved Kilo ή Kilo II(636.3) και αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου το 2016.Πρόκειται για βελτιωμένη τεχνολογία (μείωση του θορύβου) του συστήματος τροφοδοσίας και με προηγμένα συστήματα παρακολούθησης και καταπολέμησης στόχων. Το σκάφος εκτοπίσματος 3.100 τόνων επανδρώνεται από 52 ναυτικούς, έχει μια ταχύτητα εν καταδύσει 20 κόμβων, μια αυτονομία από 400 μίλια με δυνατότητα περιπολίας για 45 ημέρες. Είναι οπλισμένο με 18 τορπίλες και μπορεί να οπλιστεί και με οκτώ βλήματα επιφανείας-αέρος.

Μάλιστα το NATO τα ονομάζει "μαύρες τρύπες" λόγω του χαμηλού ίχνους τους.

Ο πύραυλος 

Τα υποβρύχια θα είναι εξοπλισμένα με τους cruise τύπου  3M14TE Kalibr-NK.

Το μέγιστο βεληνεκές των πυραύλων αυτών είναι 2600km πιθανότατα με συνδυασμό συστήματος πλοήγησης INS/GPS/GLONASS πετώντας σε προφίλ nap on earth σε πολύ χαμηλό ύψος.

Το βλήμα Caliber (οικογένεια Club ή Klub SS-N-30) είναι σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστεί ακόμα και τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.Η ακρίβεια βολής του Caliber αναφέρεται με 1-2 μέτρα. Επιπλέον, η πολεμική κεφαλή βάρους 400 κιλών μπορεί να καταστρέψει κάθε προστατευόμενο στόχο, ακόμη και να βυθίσει ένα αεροπλανοφόρο της κατηγορίας Nimitz, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Ρώσοι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου