Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Το 50% των Ρώσων Πολιτών Ζητά Χερσαία Επέμβαση στη Συρία


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Levada, σχεδόν 3 στους 4 Ρώσους επιδοκιμάζουν τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί η πολεμική αεροπορία της χώρας τους στη Συρία και σχεδόν το 50% τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στη συριακή επικράτεια.

Συγκεκριμένα το 31% των Ρώσων εγκρίνει απόλυτα τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν την 30η Σεπτεμβρίου και το 41% δηλώνει ότι τάσσεται περισσότερο υπέρ των αεροπορικών πληγμάτων εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Αντίθετα το 14% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τους βομβαρδισμούς. Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 2ας και 5ης Οκτωβρίου σε δείγμα 1.600 ανθρώπων σε 46 περιοχές της Ρωσίας.

Οι μισοί περίπου εκ των ερωτηθέντων (το 46%) τάσσονται υπέρ της ενδεχόμενης αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στο εξωτερικό και το 47% εκτιμά ότι η Ρωσία πρέπει να στηρίξει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της συριακής αντιπολίτευσης.

Σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα, σύμφωνα με το Γαλλικό ΠΕ, παίζει και η σε καθημερινή βάση προβολή εντυπωσιακών εικόνων και ρεπορτάζ σχετικά με τις απώλειες που έχουν υποστεί οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους από τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς καθώς και οι έπαινοι προς τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για τις επιτυχίες τους, με αποτέλεσμα να τονώνεται το αίσθημα υπερηφάνειας μεταξύ των πολιτών.

Για την δημοσκόπηση όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόλυτη υποστήριξη των Ρώσων πολιτών λέγοντας ότι «Μπορούμε να διαπιστώσουμε, έχοντας στη διάθεση μας τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ότι οι ενέργειες του προέδρου στο διεθνές σκηνικό τυγχάνουν της ντε φάκτο απόλυτης υποστήριξης των πολιτών».

Θεωρούμε πως δεν είναι και τόσο εύκολο να τάσσεσαι υπέρ της χερσαίας επέμβασης την στιγμή που ξέρεις ότι σε τέτοια περίπτωση κάποιος δικός σου άνθρωπος θα συμμετάσχει. Βέβαια οι τακτικές επηρεασμού του λαού αποτελούν εργαλείο εδώ και χρόνια για τους Ρώσους, όμως από μόνες τους δεν επαρκούν, αν δεν υπάρχει και μια πίστη για το δίκαιο του αγώνα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου