Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ιταλία στον δρόμο της Αυστραλίας: Το ναυτικό να μπορεί να εκτρέψει τα πλοία των λαθρομεταναστών πριν μπούν στα χωρικά ύδατα


Ο διοικητής της Στρατιωτικής επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νότια και Κεντρική Μεσόγειο (EU Navfor Med), ναύαρχος Ενρίκο Κρεντεντίνο, πρότεινε στις χώρες-μέλη της ΕΕ να περάσουν σε μια πιο "επιθετική" φάση, δύο μόλις μήνες αφότου αναπτύχθηκε η αποστολή αυτή, η οποία περιορίζεται προς το παρόν να παρακολουθεί, από τα διεθνή ύδατα, τα δίκτυα που λειτουργούν από τα λιβυκά παράλια.

Μια εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, η Κάθριν Ρέι, είπε ότι ο ναύαρχος εισηγήθηκε να περάσει η αποστολή στη δεύτερη φάση της, εφαρμόζοντας το ισχύον διεθνές δίκαιο. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτής της δεύτερης φάσης, τα ευρωπαϊκά πολεμικά πλοία θα μπορούν να εκτελούν νηοψίες, να ερευνούν, να κατάσχουν και να εκτρέπουν από την πορεία τους σκάφη που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται από τους διακινητές, υπό τον όρο όμως ότι δεν θα μπαίνουν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι στηρίζει το αίτημα του Κρεντεντίνο, διευκρίνισε η Ρέι.

Η Μογκερίνι θα προεδρεύσει την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο της ανεπίσημης συνόδου των υπουργών Άμυνας των "28" και κατόπιν, την Παρασκευή και το Σάββατο, θα παραστεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, ώστε να διαπιστώσει τι στάση τηρούν οι χώρες-μέλη της ΕΕ.

"Ειλικρινά, σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν επιφυλάξεις για να περάσουμε στη φάση αυτή" είπε μια διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο πρεσβευτής μιας χώρας σημείωσε ότι "μια ομάδα χωρών τάσσεται υπέρ", όμως ο εκπρόσωπος μιας άλλης ζήτησε να διατυπωθούν πιο συγκεκριμένα επιχειρήματα, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Η δεύτερη φάση προϋποθέτει ότι πολλά ακόμη πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με ελικόπτερα και αεροσκάφη, θα ενισχύσουν την επιχείρηση. Μέχρι στιγμής, μόνο τέσσερα πλοία -ένα ιταλικό, ένα βρετανικό και δύο γερμανικά- μετέχουν στην αποστολή EU Navfor Med.

Η επίσημη απόφαση ενδέχεται να ληφθεί τον Οκτώβριο.

Αρχικός στόχος της EU Navfor Med ήταν να εντοπίζει και να καταστρέφει τα πλοία που χρησιμοποιούν οι διακινητές και να συλλαμβάνει τους υπόπτους. Όμως, καθώς δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που να επιτρέπει τη χρήση βίας στα λιβυκά χωρικά ύδατα, οι Ευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να περιορίζουν τη δράση τους μόνο στα διεθνή ύδατα.

Η Ρέι είπε ότι κατά τις περιπολίες τους στη Μεσόγειο φέτος το καλοκαίρι τα τέσσερα πολεμικά πλοία συμμετείχαν σε εννέα επιχειρήσεις και διέσωσαν 1.400 ανθρώπους που διέτρεχαν κίνδυνο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου