Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

"Ποταμοί" αίματος στην Τουρκία - Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί μέσα σε τρεις ημέρες

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου - Συνεχίζει το ΡΚΚ το "σφυροκόπημα" των τουρκικών ΕΔ προκαλώντας νέες βαριές απώλειες ως αντίποινα στις επιχειρήσεις της Άγκυρας εναντίον κουρδικών θέσεων στο "Β.Κουρδιστάν" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η νοτιοανατολική Τουρκία και η Β.Συρία. Το γραφείο Τύπου του ΡΚΚ έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα των επιχειρήσεών του μόνο για το τριήμερο από 29-31 Αυγούστου.

Στην περιφέρεια HAKKARİ
Οι μαχητές του ΡΚΚ απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Gerdiya και την Şemzinan τοποτεθετώντας "διόδια".

Άλλη ομάδα έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Şemzinan, Garê, Katuna και Xelena πραγματοποιώντας και εκεί ελέγχους εισόδου-εξόδου.

Στην ίδια περιοχή μαχητές του ΡΚΚ εξουδετέρωσαν τουρκικό άρμα μάχης σκοτώνοντας έναν Τούρκο στρατιώτη.

Το ΡΚΚ προχώρησε σε επιθετική ενέργεια στο φυλάκιο του Gırê κοντά στα σύνορα με την ιρακινή οροσειρά του Zap στις 31 Αυγούστου σε μια μάχη που κράτησε από το πρωί μέχρι την Δύση του Ηλίου. 

Δεν επιβεβαιώθηκε ο αριθμός των απωλειών της τουρκικής φρουράς αλλά αμέσως μετά οι φρουρές του Gırê και του Eriş  προχώρησαν σε βομβαρδισμό με όλμους των χωριών  Betkar και Sıpindar, όπου και φαίνεται πως είχαν καταφύγει οι μαχητές του ΡΚΚ.

Την ίδια στιγμή υπό έλεγχο βρίκσονται οι αυτοκινητόδρομοι Hakkari-Çukurca, Geliyê Doski- Oremar,έχει δημιουργηθεί φυλάκιο στην Yüksekova, Mêrgezere- Şıtaza και στο Oremar, Derya- Bezelê και φυλάκιο στην Şemdinli.

Στην ουσία το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας HAKKARİ δεν βρίσκεται πλέον υπό τουρκικό έλεγχο, ενώ οι περισσότερες τουρκικές φρουρές έχουν αποκοπεί απο την κεντρική διοίκηση και έχουν περικυκλωθεί εντός "εχθρικού εδάφους" από τους μαχητές του ΡΚΚ. Δεν είναι εφικτή πλέον η εφαρμογή της τουρκικής εξουσίας και οι ανεφοδιασμοί των φρουρών γίνονται από αέρος.

Στο Garê στις 31 Αυγούστου οι Κούρδοι κατέρριψαν και τουρκικό UAV.

Σε άλλη επίθεση εις μνήμην του μάρτυρα Andok, οι Κούρδοι μαχητές βομβάρδισαν με όλμους το ύψωμα Meşkan στο Colomerg (Hakkari) από τις 07:00 έως τις 11:00 της 31ης Αυγούστου.Σε αυτήν την επίθεση σκοτώθηκε άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης ενώ συμμετείχαν και επιθετικά τουρκικά ελικόπτερα Super Cobra τα οποία χτύπησαν κουρδικές οχυρές θέσεις ανηλεώς σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί η τουρκική φρουρά, προκαλώντας πυρκαγιά και στο δάσος της περιοχής.

VAN

Τουρκική φάλαγγα που κατευθυνόταν από το φυλάκιο του Elci στο φυλάκιο του Boşan χτυπήθηκε στην περιφέρεια του Van στις 09:25 στις 31 Αυγούστου. Οι απώλειες ούτε εδώ ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν, αλλά η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τους φονευθέντες μαχητές του ΡΚΚ στο Dersim και στο Botan.
Μαχητές πήραν τον έλεγχο και στον αυτοκινητόδρομο του Çaldıran με το Özalp's Kiyaniş ενώ αιχμαλωτίσθηκαν και τρεις στρατοχωροφύλακες οι οποίοι αργότερα ελευθερώθηκαν.

Σε επίθεση κατά της φρουράς του Kotom σκοτώθηκε άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης ενώ ο τουρκικός Στρατός βομβάρδισε την περιοχή αμέσως μετά.

URFA

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Riha (Urfa) στις 01:30 στις 29 Αυγούστου ως αντίποινα για την κράτηση του Κούρδου ηγέτη Abdullah Öcalan και για την γενοκτονία που πραγματοποιεί το τουρκικό κράτο κατά του κουρδικού λαού.

ŞIRNAK


Επίθεση κατά τριών τουρκικών φυλακίων στο  Beytüşşebap του Şırnak πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι απώλειες του τουρκικού Στρατού

SİİRT

Φονική ενέδρα που έστησαν οι Κούρδοι στο  Şuxan στην περιφέρεια του Siirt κόστισε την ζωή σε τέσσερις Τούρκους στρατιώτες και τον τραυματισμό άλλων δύο. 

Ένα μεταφορικό ελικόπτερο του τυορκικού Στρατού που κατευθυνώνταν στο φυλάκιο του Hidriz χτυπήθηκε από κουρδικά πυρά. Η τύχη του δεν έχει γίνει γνωστή αλλά ούτε και ο αριθμός των επιβαινόντων. Ο τουρκικός Στρατός αποφεύγει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι πραγματικές του απώλειες για λόγους ηθικού.


Συνεχίζεται ο κουρδικός έλεγχος των δρόμων Dersim-Erzincan και Dersim-Ovacık από τις 17 Αυγούστου.

Με την ενημέρωση αυτή το ΡΚΚ ήθελε να διαλύσει την τουρκική προπαγάνδα περί ελέγχου της κατάστασης στην νοτιοανατολική Τουρκία. Οι απώλειες των Τούρκων επί καθημερινής βάσεως δείχνουν ότι ο τουρκικός Στρατός δεν έχει επιτύχει κανέναν αντικειμενικό του στόχο, ενώ πολλές τουρκικές φρουρές έχουν εγκλωβιστεί απομονωμένες εντός υποτιθέμενης τουρκικής επικράτειας φοβούμενες κυριολεκτικά να απομακρυνθούν από τα φυλάκιά τους.

Ο έλεγχος κρίσιμων οδικών συνδέσεων από τους Κούρδους ουσιαστικά αποκόπτει τις νότιες και ανατολικές περιφέρειες από την κεντρική εξουσία της Άγκυρας.

Στην Τουρκία πίστευαν ότι το ΡΚΚ δεν διέθετε τις δυνάμεις και τα εφόδια να χτυπάει ταυτόχρονα το ISIL και τον τουρκικό Στρατό. Προφανώς εκτίμησαν λάθος, και οι Κούρδοι για πρώτη φορά φαίνονται αποφασισμένοι να αποκτήσουν επιτέλους το δικό τους κράτος. 


Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου