Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Οι Τούρκοι φοβούνται συστράτευση των Λαζών με τους Κούρδους και το ΡΚΚ, για να αποκτήσουν λιμάνι και έξοδο στον Εύξεινο Πόντο


«Στο PKK δεν συμμετέχουν μόνο Κούρδοι», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοντινό Πλάνο» του NTV ο βουλευτής του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Τζελαλετίν Τζαν. O άνθρωπος που έμεινε δεκαεννιάμισι χρόνια στη φυλακή για συμμετοχή σε ακροαριστερή οργάνωση, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Ογούζ Χάκσεβερ ότι κατά την επίσκεψή του στο όρος Κανδήλι, ως μέλος της Επιτροπής Σοφών που είχε συσταθεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ερντογάν, εκτός από Κούρδους είδε και Τούρκους, Τσερκέζους και Λαζούς.

Σε τουρκικά ΜΜΕ έγινε εκτενέστερη αναφορά στους Λαζούς, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν δημοσιευτεί κι άλλα άρθρα, σύμφωνα με τα οποία το ΡΚΚ σκοπεύει να αποκτήσει διέξοδο στον Εύξεινο Πόντο μέσω συνεργασίας με τους Λαζούς που κατοικούν στους νομούς Αρτβίν και Ριζαίου.
Στις εκλογές της 5ης Ιουνίου στην επαρχία Χόπα του νομού Αρτβίν το HDP έλαβε ποσοστό 7,3%, στην πρωτεύουσα έλαβε 2,07%, ενώ στους γειτονικούς νομούς Αρνταχάν και Καρς το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών βγήκε πρώτο, με ποσοστά 30,37% και 44% αντιστοίχως.
Όσον αφορά το ιστορικό της περιοχής, μέχρι την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα (1925) υπήρχε το Σαντζάκιο του Λαζιστάν, το οποίο υπαγόταν στο Βιλαέτιο Τραπεζούντος και περιλάμβανε τους σημερινούς νομούς Ριζαίου και Αρτβίν, όπου κατοικούν κυρίως οι Λαζοί.
Η ίδια περιοχή στην αρχαιότητα ήταν μέρος του Βασιλείου της Κολχίδας.
Οθωμανικός χάρτης του Βιλαετίου της Τραπεζούντας (δεξιά, με κόκκινο, το Σαντζάκι του Λαζιστάν)
Οι Λαζοί είναι αυτόχθονο φύλο και η λαζική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των γεωργιανών γλωσσών.
http://www.pontos-news.gr/article/139709/tserkezoi-kai-lazoi-metehoyn-st...
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/pkk_27.html
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου