Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο Άγιος Πορφύριος και ο προληπτικός ψαράς!


Είχαμε μία συζήτηση με τον Άγιο Πορφύριο και δεν ξέρω πως έφτασε το θέμα εκεί και μου είπε για ένα περιστατικό που του συνέβηκε όταν είχε πάει στην Κυλλήνη της Ηλείας.
Περίμενε κάποιο καράβι μάλλον εκεί στην παραλία και ένας ψαράς πιο πέρα ψάρευε, αλλά δεν έπιανε ψάρια. Ο Παππούλης έκανε βόλτες εκεί στην θάλασσα κοντά και ο ψαράς έβλεπε τον Παππούλη δίπλα του και θεωρούσε την παρουσία του «γρουσουζιά» που δεν έπιανε κανένα ψάρι. Τον έβλεπε, δηλαδή, για «γρουσούζη» και μάλιστα μερικές φορές τον αγριοκοίταζε, οπότε του λέει ο Παππούλης:
«Ε! Ρίξε την πετονιά σου εκεί πέρα». Αυτός τον κοίταξε και πάλι αδιάφορα και μάλλον άγρια. Αλλά συνέχισε ο Παππούλης.

«Ρίξτηνε, σου λέω την πετονιά σου εκεί πέρα, ρίξτηνε». Οπότε με το που την έριξε εκεί που του έδειχνε ο Παππούλης, πιάνει ένα πολύ μεγάλο ψάρι.Αρκετά μεγάλο που τα «έχασε» ο ψαράς και λέει στον Παππούλη:
«Καλά, πες μου, τι είσαι εσύ; Άγιος ή Παπάς; Πες μου τι είσαι;»
«Ε! Ένας Παπάς είμαι εγώ», του είπε ο Παππούλης και έφυγε.
από το βιβλίο: «Ο Χριστός νικάει τα μάγια» του Αρχιμανδρίτη π.Παύλου Κ. Ντανά (Αγρίνιο 2014).
https://simeiakairwn.wordpress.com
Πηγή: http://tostavroudaki.blogspot.com/2015/07/blog-post_36.html
Πηγή3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου